Kirjaudu: Muista minut Salasana unohtui?
Nimimerkki
Salasana:
Rekisteröidy

Valinnat


Kartalla Kartalla mobiili Jakauma Löytämättä Suosikkipisteet Hyllyllä Arkisto? Muutoshistoria Miittikalenteri Haastekätköt Vanhimmat Synttärit Lokimäärät Kätkölistat Määrän kehitys ArvioiTestipenkissä HirvikärpäsSTOP
[Valmistajan tuoteinfo- eli mainossivu]

Jokasyksyinen riesa on tullut jäädäkseen: hirvikärpäset!

Tänä syksynä markkinoille on kuitenkin tullut ensimmäinen hirvikärpäskarkoite, HirvikärpäsSTOP. 50 ml:n pullolla on todella kallis hinta, noin 15 euroa. Testipenkkiä varten pullon kuitenkin ostin.

Lähtökohta tuotteen kannalta oli huonoin mahdollinen: tehoa on epäily monella keskustelualueella ja tuote haukuttu täydeksi huijaukseksi. Koska hirvikärpäset "...oman happivarantonsa turvin ei välitä lainkaan kemiallisista karkotteista" niin olin täysin varma että mitään merkitystä ei tuotteella ole.

Testipaikaksi valitsin Hurja haaste Karkussa -kätkön maaston, koska alue on hirville mieluisaa ja hirvikärpäsiä riittää. Testiä varten varustauduin kumisaappain ja niihin teipatuin tuulipuvun housuin estääkseni tehokkaasti alapäähän hyökkäykset. Yläpäässä oli hirvikärpäsasu, eli resorein ja naaman eteen tulevalla verkolla varustettu täyssuoja. Alkuasetelmana en laittanut hirvikärpäskarkoitetta.

Aluksi ongelmana oli hirvikärpästen vähyys, läheltä tietä lienee marjastajat ne jo noukkineet. Niinpä suuntasin syvemmälle ja jopa hirvikärpäsiä alkoi löytymään todellakin riesaksi asti.

Tässä vaiheessa kaivoin karkoitteen esiin ja aloin ruiskimaan. Aluksi suoratkin osumat hirvikärpäsiin sai vain hetken tauon ja sitten liike jatkui. Kun olin suihkuttanut yläpääni ympäriinsä pääsin varsinaisen testin pariin: mitä tapahtuu?

Aluksi huomasin että uusia hirvikärpäsiä ei enää lentänyt laumoina päälleni. Seuraavaksi alkoi ihme, jota tähän mennessä en ole nähnyt yhdenkään hirvikärpäsen tekevän: hirvikärpäset lähtivät lentämään pois!

Tässä vaiheessa skeptikon täytyi alkaa jo miettimään, olisiko ollut väärässä. Jatkoin kiertelyä ja seurasin tapahtumia. Satunnaisia hirvikärpäsiä lensi vaatteilleni mutta niitä myös lähti lentämään pois. Muutama hirvikärpänen kuitenkin jämähti niille sijoilleen taikka jatkoivat mönkimistään ylemmäs. Tilanne jatkui samana koko kiertelyn ajan.

Palasin autolle ja purin suojavarustukseni ja pakkasin tiiviisti muovipussiin. Pussi on nyt pakastimessa jotta näen, montako hirvikärpästä lopulta matkaan tarttui, pakkausvaiheessa kuitenkin vain 3 osui suojavaatetuksesta silmiin. Kotiin päin ajellessa näin viimeisen ihmeen: yksi salaa mukaan päässyt hirvikärpänen lähti lentoon ja viuhahti ikkunasta ulos.

Testin tulos

Kuten raportista voi lukea, HirvikärpäsSTOP sittenkin toimii. Tuote ei tämän testin perusteella täydelliseen 100% suoritukseen kyennyt, mutta sanoisin että reilusti yli 90% hirvikärpäsistä tuote karkoittaa.

Testissä käytin kohtuullista, mutta runsasta määrää tuotetta enkä etsinyt minimimäärää mikä tehoaisi. En myöskään suihkunut tuotetta tarkkaan 100% peiton saadakseni ja suihkin vain yläpään joten mahdollista on että tarkemmalla ja täydellä peitolla suoja-aste paranee.

Vaikka hirvikärpäsillä onkin oma happivaranto niin jossain vaiheessa niidenkin täytyy hengittää. Epäilen että tuote puree juuri tässä vaiheessa, eli karkoite toimii kun hirvikärpänen imee happea sisäänsä. Mahdollisesti metsästä poistumisen jälkeen pidempi odottelu olisi voinut karkoittaa näitä yksittäiskappaleita, mitkä mukana olivat.

Loppukommentti

Vaikka hirvikärpäsaikaan minua ei normaalisti metsään saa niin mikäli pakottava tarve tulee, käytän tuotetta ehdottomasti. Hinta luonnollisesti on korkea mikäli tuotetta tarvitsee jatkuvasti ja mietinkin, voisiko tuotetta jatkaa vedellä... mutta tästä en ala testejä enää tekemään :)

Mutta satunnaiseen tarpeeseen ja hirvikärpäskammoisille suosittelen tuotetta lämpimästi!

Edit: Keskustelua tuotteesta, sen tehoaineesta ja mahdollisista halvemmista vaihtoehdoista...


Geocache.fi on itsenäinen Suomalainen sivusto. Käyttämällä Geocache.fi -sivustoa hyväksyt sivuston käyttöehdot (9.9.2021)
Yhteydenotot     Tietosuoja- ja rekisteriseloste     Ylläpito ja kehitys Kivenalla.fi / haksu10.

Powered by the Geocaching API. Made possible through the support of Geocaching Premium Memberships, the API program gives third-party developers the opportunity to work with Geocaching HQ on a full suite of integrated products and services for the community. API developer applications are designed to work with the core services of geocaching.com and provide additional features to the geocaching community.
Geocaching Cache Type Icons © Groundspeak, Inc. DBA Geocaching HQ. All rights reserved. Used with permission.
 
Powered by

Rendered from memory 03.02.2023 03:22:47 kalatirppa