Kirjaudu: Muista minut Salasana unohtui?
Nimimerkki
Salasana:
Rekisteröidy

Valinnat


Kartalla Kartalla mobiili Jakauma Löytämättä Suosikkipisteet Hyllyllä Muutoshistoria Miittikalenteri Haastekätköt Vanhimmat Synttärit Lokimäärät Äänestystulokset Määrän kehitys Arvioi

Lisätietoa chekerin koordinaattisalauksesta ja tarkastuksesta.

Koordinaatit tallennetaan kantaan tehokkaalla yksisuuntaisella salauksella (MD5) joka tässä käyttötarkoituksessa, tietokannassa johon ulkopuolisilla ei ole pääsyä, on vähintäänkin riittävä.

Salaukselle ei käytännössä tässä käyttötarkoituksessa olisi välttämättä tarvetta, mutta varmuus ennen kaikkea - nyt koordinaatteihin ei pääse kukaan käsiksi.

Varsinainen osumatarkastus tapahtuu yksinkertaisesti. Tarkastusta tekevän antamat koordinaatit salataan myös ja niitä verrataan alkuperäisiin koordinaatteihin. Jos salatut merkkijonot ovat yhtäläiset on koordinaatit oikein.

Entäpä sitten virheen salliva tarkastus, voi joku kysyä. Tämä taasen tehdään raakaa voimaa käyttäen seuraavasti:

Tarkastusta tekevän antamat koordinaatit = A
Kätkön oikeat koordinaatit salattuna = B
Kätkön oikeat koordinaatit = C

Jos sallittu virhe on esim. 100 metriä luodaan koordinaattijoukko neliönmuotoiselta alueelta joka on sata metriä joka suuntaan koordinaateista A.

Tämän jälkeen koordinaattijoukon kaikkia koordinaatteja verrataan salattuna koordinaatteihin B. Mikäli yhtäläisyys löytyy on tiedossa saadaan ko. koordinaattijoukon yksittäisistä koordinaateista koordinaatit C.

Koska alunperin on luotu neliönmuotoisesta alueesta vertailukoordinaatit niin alueen kulmat ovat yli sallitun maksimivirhemetrimäärän. Niinpä vielä lasketaan välimatka koordinaattien A sekä C välillä ja jos matka on enintään sallitun virheen verran on ratkaisu oikea.

Muissa (vanhemmissa) virhe-ehdoissa käytetään vastaavaa vertailukoordinaattijoukkoon perustuvaa tarkastusta.


Geocache.fi on itsenäinen Suomalainen sivusto. Käyttämällä Geocache.fi -sivustoa hyväksyt sivuston käyttöehdot (9.9.2021)
Yhteydenotot     Tietosuoja- ja rekisteriseloste     Ylläpito ja kehitys Kivenalla.fi / haksu10.
Powered by the Geocaching API.
Rendered from memory 24.02.2024 22:23:05 kalatirppa