Geonautit ry

Yleistä keskustelua kätköilystä
Avatar
Geonautit ry
Viestit: 8
Liittynyt: Su 17.04.2022 21:17
Viesti:

Geonautit ry

Viesti Kirjoittaja Geonautit ry » Pe 20.10.2023 22:30

Hei!

Geonautit ry on pidemmän aikaa viettänyt melkoista hiljaiseloa, jos ei tämän vuoden megan järjestämistä ja muutamia pienempiä juttuja lasketa. UrbanHELissä useampikin kävi Geonauttien pöydällä jutustutelemassa ja toteamassa, ettei tiennyt edes tälläisen yhdistyksen olemassaolosta. Ajateltiinkin nyt hieman skarpata ja tehostaa yhdistyksen markkinointia. Loppuvuoden ajan meidän jäseniä saattaa tavata miiteissä eri puolilla maata. Valitettavasti kylläkään koko Suomea ei ole mahdollista toistaiseksi kiertää, mutta toivottavasti hiljalleen pystyttäisiin toimimaan aina vain laajemmalla alueella. Vaikka yhdistyksen kotipaikaksi on merkitty Helsinki ja siellä megakin järjestettiin, meidän toiminta on kuitenkin tarkoitus ulottaa koko maahan. Otahan meihin rohkeasti yhteyttä vaikka tämän foorumin, somen tai sähköpostin välityksellä, mikäli ei ole mahdollista jäseniä livenä kohdata.

-Geonautit ry
https://www.geonautit.fi/

Kuva

JassuL
Viestit: 33
Liittynyt: Ma 18.07.2022 8:56

Re: Geonautit ry

Viesti Kirjoittaja JassuL » Ti 24.10.2023 11:44

Megan järjestäminen toki iso homma ja hyvin näkyväkin, mutta muuten esim itselleni on täysin vierasta mitä yhdistys tekee tai miten tarkemmin ajaa kätköilijöiden asiaa. Yhdistyksen sivuillakin info on aika niukkaa ja etusivun videokin harrastuksesta aika vanhahtava.

Megan infotiskin lisäksi joku infopläjäys siitä mitä faktisesti yhdistys tekee ja miten kätköilijöiden asiaa ajetaan voisi olla hyvä.

Toki yhdistys on jäsentensä näköinen ja tarkoitus on tehdä jäsenistön voimin asioita. Mutta tosiaan hieman enemmän konkretiaa voisi auttaa saamaan niitä uusia tulevaisuuden yhdistystoimijoita mukaan :)

Avatar
Geonautit ry
Viestit: 8
Liittynyt: Su 17.04.2022 21:17
Viesti:

Re: Geonautit ry

Viesti Kirjoittaja Geonautit ry » Ke 25.10.2023 20:43

Hei,

Tämä olikin hyvä kysymys. Ehkäpä osaltaan se yksi tekijä miksei aiemmin ole isosti mainostettu itseämme on juurikin siinä, että mitä tämä yhdistys tekee. Huomautan tähän väliin, että vastaukseni kattaa toiminnan vuodesta 2021 alkaen.

Aloitusviestin naputtelin sen verta kiireessä, että sieltä unohtui tänä kesänä Tekniikan museossa ollut geokätköilynäyttely. Näyttely ja UrbanHEL on oikeastaan viime vuodesta asti vienyt suurimman osan ajasta yhdistyksen toiminnassa. Näiden lisäksi ollaan järjestetty yksi GIFF, geokätköilyn alkeiskursseja ja Siniset ajatukset -megassa pidettiin Ratkaiseva reitti -kilpailua. Voisi tiivistää tämän siihen, että ollaan yritetty jatkuvasti keksiä niitä asioita mitä ihmiset kaipaisi harrastuksen oheen yhdistykseltä. Kätköjen löytämiseenhän ei kukaan yhdistystä tarvitse, jos ei harrastuksen aloittamista oteta huomioon. Meidän ajatus on, että yhdistyksen toimintaan kuuluu muutakin kun megojen järkkääminen, mutta toiminnan suuntia vielä kehitellään ja etsitään. Tuo mainitsemasi video onkin ollut yksi kohde ja se on parhaillaan työn alla.

Geonauteilla ei ole tarkoitus kuitenkaan olla mikään kattojärjestö tai muutoin viedä tilaa muilta yhdistyksiltä. PRH:n yhdistyshausta löysin tällä hetkellä viisi geokätköilyyn liittyvää yhdistystä. Näistäkään kaikilla toiminta ei ole jatkuvaa vaan pyörinyt enemmän megojen järkkäilyn taustalla. Sitten on Suomen Ladun alueyhdistyksiä, joiden toiminnassa on osana geokätköily. Geonauttien toimintaa pyritään pitämään jatkuvana, jolloin yhdistyksen oma varallisuus mahdollistaa myös tarvittaessa erikoisempien kätköilykokemusten järjestämisen. Yhdistyksemme on kuitenkin pieni, joten toiminta on vielä varsin pienimuotoista. Jos saadaan lisää jäseniä, pystytään tekemään isompia asioita isommalla alueella.

Toivottavasti tämä vastasi edes osittain kysymykseesi.
Lauri Virtanen
Geonautit ry PJ

Avatar
Geonautit ry
Viestit: 8
Liittynyt: Su 17.04.2022 21:17
Viesti:

Re: Geonautit ry

Viesti Kirjoittaja Geonautit ry » To 25.01.2024 10:40

Hei,

Geonautit ry on julkaissut uuden geokätköilä esittelevän videon! Video löytyy youtubesta Geonauttien kanavalta. Videota sopii mielellään jakaa eteenpäin kaikille, etenkin harrastuksen aloittamista pohtiville.

Videon on kuvannut ja editoinut SuppailijaYT, hänelle kuuluu hienosta työstä suuret kiitokset! Kiitoksia myös kaikille muille videon tekoon osallistuneille.

Avatar
Geonautit ry
Viestit: 8
Liittynyt: Su 17.04.2022 21:17
Viesti:

Re: Geonautit ry

Viesti Kirjoittaja Geonautit ry » Ma 18.03.2024 10:31

Hei,

Muistutellaan täälläkin, että yhdistyksen vuosikokous on tämän viikon keskiviikkona 20.3. klo 18.00. Kokouskutsut on yhdistyksen jäsenille lähetetty sähköpostilla. Ota yhteyttä info@geonautit.fi, jos kokouskutsun kanssa on jotain hämminkiä. Kokous on tarkoitettu kaikille yhdistyksen jäsenille ja kannustamme siihen osallistumaan. Kokouksen kautta on mahdollisuus vaikuttaa yhdistyksen toimintaan muutenkin, kun hallituksessa toimimalla.

Lisäksi tiedoksi, että yhdistys on mukana järjestämässä geokätköilyn ohjaajakurssia Lahdessa 4.5.2024. Suomen Ladun jäsenyhdistyksillä on käytössä ilmaispaikkoja kurssilla, joita voi tiedustella omista jäsenyhdistyksistään.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”