Kuvien liittäminen kätkökuvauksiin muilta palvelimilta!

Apua kätköihin liittyen
Zergei
Viestit: 340
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Kuvien liittäminen kätkökuvauksiin muilta palvelimilta!

Viesti Kirjoittaja Zergei » La 23.01.2021 19:10

GC.com on viime aikoina muuttanut uusien kätköjen kuvauksia niin, että kuvaukseen ei voi liittää gif-animaatioita, vaan ne automaattisesti muunnetaan staattiseksi jpeg-kuvaksi. Jonkin aikaa oli mahdollista kiertää tämä rajoite lataamalla giffinsä jollekin yleiselle kuvapalvelimelle, mutta nyt viimeksi tämäkin torpattiin, eli uusiin kätköihin ei pysty tallentamaan kuvaukseen ulkopuoliselta palvelimelta ladattavaa kuvaa.

Vanhojen kätköjen kuvaukset säilyvät ennallaan, mutta jos jossain vaiheessa tulee tarvetta päivittää kuvauksen sisältöä esim. jos koordinaatit siirtyvät, niin muutosten tallentaminen ei olekaan mahdollista ilman että poistaa kaikki kielletyt img-tagit.

Asia askarrutti minua, ja löysinkin ilokseni tavan jolla kuvia pystyy edelleenkin hostaamaan sammakkopalvelimen ulkopuolelta. Kolme palvelinta eli DropBox, Google Drive ja OneDrive ovat nimittäin edelleen sallittuja. Kokeilin näistä Google Drivea, ja se toimi joskin pientä kikkailua vaaditaan.

Drivessa ei saa kuvatiedostoon suoraa urlia jonka voisi laittaa kuvauksen img-tagiin näköjään mistään, vaan ainoastaan jakolinkin jota klikkaamalla mennään Google Driven sivulle. Mutta jakolinkki on helppo muuttaa img-tagiin laitettavaksi osoitteeksi, esimerkiksi jos Driven antama jakolinkki on

Koodi: Valitse kaikki

https://drive.google.com/file/d/1Pz_01i2itDW1QZmSMuHen3WZYAJJ3pTV/view?usp=sharing
niin tuo pitkä koodirimpsu on kuvan id-tunnus joka voidaan kopioida seuraavaan urliin:

Koodi: Valitse kaikki

https://drive.google.com/uc?id=1Pz_01i2itDW1QZmSMuHen3WZYAJJ3pTV
Tuohon kun lätkäisee <img src=""> ympärille, niin a vot! En tiedä oliko tästä iloa kenellekään muulle, mutta ainakin seuraavan kerran kun ihmettelen asiaa niin löydän ohjeen täältä :)

ibis64
Viestit: 110
Liittynyt: Su 08.12.2013 21:22

Re: Kuvien liittäminen kätkökuvauksiin muilta palvelimilta!

Viesti Kirjoittaja ibis64 » Su 24.01.2021 9:39

Tätä jo vähän ihmetellytkin, kiitos vinkistä :)

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kätköapua”