Tilhi-kätköt adoptioon kaikki tyynni

Yleistä keskustelua kätköilystä
Tilhet
Viestit: 741
Liittynyt: Ma 05.10.2009 21:29

Tilhi-kätköt adoptioon kaikki tyynni

Viesti Kirjoittaja Tilhet » To 05.12.2019 11:46

En tahdo laajahkolla asiallani kaapata koko Adoptointinurkkaus-lankaa tähän tarkoitukseen. Siksi aloitan uuden langan.

HUOM! Pyydän kaikkia yhteydenottoja sähköpostitse osoitteeseen tilhet(at)gmail.com. Vastausta kannattaa odotella rauhassa, koska en geomeiliä seuraa säännöllisesti.

Tarjoan adoptioon siis jokaista Tihet-nimimerkin geokätköä. Niitä on lähinnä Helsingissä, yhden multin loppupiste on erään toisen kunnan puolella. Lisäksi olen itse huolehtinut monesta hylätystä kätkövanhuksesta. Niiden kohdalla adoptointi alkuperäiseltä omistajalta ei ole onnistunut, sopiva adoptoija niille olisi geocaching.fi. Aloitetaan niistä ikäjärjestyksessä:

GC78FE Krepost Sveaborg II
Kätkö on perustettu elokuussa 2002. Piilottajanimimerkki Ossiin ei kenelläkään tutullakaan ole yhteyttä.
Tarkastajan suosiolla ja yleisellä hyväksynnällä purkille olisi ehkä mahdollista löytää suojaisampi piilopaikka, mutta itse en ainakaan sopivia regu-koloja ole löytänyt.
Kohteena Munkkiniemen tykkipatteri on esittelemisen arvoinen. Mikäli jotenkin onnistuisi myös adoptio, olisi hienoa, jos kuvaukseen lisäisi tietoa kohteesta. Kätkö ei ole kovin pidetty, koska paikka on nuorison jäljiltä aina siivoton. Pariin otteeseen on siellä Citon järjestänyt, sekin perinne kaipaa jatkajaa.
Lokien perusteella tällä hetkellä ei ole huoltotarvetta. Itse olen muutaman kerran joutunut uusimaan purkin tiheästikin, mutta paikan päällä en ole tainnut käydä kevään 2018 jälkeen.

 GCM210 Speksikätkö
2004 perustettu miitin muistokätkö, omistaja Solarflare ei enää aktiivinen vuosiin, eikä adoptointikaan onnistu. Kätköllä on merkittäviä perinteitä, olen siitä huolehtinut vuosien ajan. Piilopaikkaa en ole vaihtanut (ihan alkuperäinen se ei taida edes olla), mutta purkin olen uusinut pari-kolme kertaa. Olen myös muuttanut kokonaisrakennetta helpommin noukittavaksi. Sinänsä kätkö myös esittelee tavallaan merkkikohteen (Ateneum), mutta siitä ei kuvauksessa mitään kerrota.
Huoltotarvetta ei tällä hetkellä nähtävästi ole, viimeksi olen uusinut purkin kesällä 2018.

Myös Suomenlinnassa olen pitkään pitänyt yllä kahta Solarflaren vuodelta 2004 olevaa kätköä: GCJTHR Länsi-Musta, Suomenlinna ja GCJTHQ Vesikko, Suomenlinna. Molemmat olen tsekannut/huoltanut 11/2019. Kumpikin nykypurkki on minun tekemäni. Kummallakaan niistä ei ole akuuttia huoltotarvetta.

Sitten omiin kätköihin:

ERiKOISTAPAUS >10 KM -attirbuutti
GC5K28F Viiskulma, Helsinki-Vantaa
Alle 20 kävijää vuodessa. Kaipa jonkun toisenkin mielestä ihan sympaattinen ja persoonallisen nokkela multi. Paikan päällä en ole näemmä käynyt sitten kesän 2015. Huoltotarvetta ei tällä hetkellä ole.

SEURASAARI

Seurasaaren huoltoihin sopii yhdistää Krepost Sveaborg II:n huolto. :)
GC55B3E The Seurasaari Beauty
Pikkumulti, esittelyn arvoinen kohde. Kokonaisuus uusittu kesällä 2017. Loppupurkki suojainen, kakkospiste saattaa parin vuoden välein kaivata huomiota.

GC55B5P Kalevalakehto
Asiallinen purkkikokonaisuus luonnonkauniilla paikalla, esittelyn arvoinen kohdekin. Adoptoijalle tarvittaessa löytyy varaulkopurkki, vaikka eipä tuo nyt tuolta enää myrskyihin ja tulviin ole päässyt lähtemään.

VIIKKI JA LÄHISEUTU

Neljä ensimmäistä sopii yhdelle ja samallekin huoltoreissulle/pysäköinnille, mielellään antaisin kaikki samalle adoptoijalle, ellei Jamboree_009 sitten tarpeen ilmaantuessa adoptoi Petäjäistä.

GC282WD Peltoa ja ruovikkoa
Hyvä perusjemma, mukava jumppa. Tosin aika ajoin kätkö on väärin helpompaan paikkaan palautettu, niin on nytkin. Kohtuullisen huoltovapaa, kivat näkymät. Nykypurkki säilynyt jo 6,5 vuotta.

GC2DY0Q Mysteeri metsäsikojen
Sympaattinen ja pidetty lapsiystävällinen juttu kivoissa maastoissa. Nykyinen purkki säilynyt paikallaan yli 6 vuotta. Mikäli purkki katoaisi, uusinvestoinnit olisivat ikävä kyllä jokusen kympin luokkaa.

GC3J112 Petäjäinen
Tähtiensä 1/5 arvoinen, vaikka onhan tuonne luomunakin menty. Itseäni idea hymyilyttää yhä. Nykyinen versio aika lailla huoltovapaa. Ensisijainen adoptoija Jamboree_009.

GC3M8NQ CITO Challenge, Medium
10 Cito-osallistumisen haastelarge. Joskus oli pitkään työn alla pieni viilailu (=sahailu, nikkarointi ja saranointi) vaan eipä ole tullut tehtyä. Ilmeisen huoltovapaa, koska oma viimeisin loki keväältä 2015. Muutama kymmen kävijä vuodessa. Adoptoijan hyvä olla pitkäaikaisesti sitounut, koska kyseessä haaste.

GC2AZT3 F.ba
Reilu 10 kävijää vuodessa. Mysteeri nyt on kuin suoraan jostain Keski-Aasiasta eikä ansaitusti kovin pidetty. Mutta siellä T4-purkki yhä köllöttelee, ja D/T-arvoiltaan joidenkin pitämä kokonaisuus. Viimeisin huolto keväällä 2017, silloin tukevampi kiinnitys.

GC2GHRD Pihlajamäki CITO Rocked
Simppeli perusregutradi Pihlajamäen puolella. Ei juurikan huoltotarpeita, paitsi nyt juuri kun katson lokeja, oiskohan se kuitenkin kadonnut. Sinänsä aikansa palvellut, vaikka itse miitti, jonka muistona on, olikin merkittävä. Monen monen vuoden jälkeen se oli ensimmäinen siivousmiitti Suomessa, sitä ennen niitä oli muistaakseni ollut kokonaistsa kaksi kappaletta, toinen Helsingissä ja toinen Espoon puolella. Laitoin hyllylle ja siirrän arkistoon, jos adoptoijaa ei löydy. Kaipaa siis pikaista huoltoa / uusimista.

GC2QEPK Kevyt siivoushaaste - A Light CITO Challenge
Samoilla seuduin on tämäkin viiden cito-osallistumisen haaste, Kivikon puolella. Alun perin oli helppo T5 puun oksalla, mutta sitten katosi koko metsikkö. Nykyään vähän oudompi ja haastavampi paikka. Sinänsä on mielestäni paikallaan, että cito-haaste esittelee nimenomaan Sortti-aseman. Huoltaminen ei onnistu ilman asianmukaisia välineitä. Adoptoijan hyvä olla silti pitkäaikaisesti sitounut, koska kyseessä haaste.

GC2EGEH Spiraali - The Spiral
Jossakin siellä main on tällainenkin viritys. Kätkö itse asiassa sijaitsee mielestäni puistoksi kaavoitetulla alueella ja sinne pääsee kulkemaan myös reittiä, jolle ei osu yksikään kieltokyltti. Ja purkki omalla tavallaan esittelee kiintoisan kohteen, sic transit gloria mundi. Mysteeri nyt on teemalta tuttu ympäri maailman. Kävijöitä kymmenkunta vuodessa. Huoltaakaan ei ole tarvinnut sitten kevättalven 2014, kun siirsin purkin sen nykypaikkaan.

GC2W540 AIBO
Hivenen lystikäs mysse takavuosilta. Liimeksen kirjauksen sanoin: "Mikä muilla olisi perusmysteeri on aina Tilhillä jotenkin sotkettu." Kätköpaikka saattaa lähiaikoina joutua jyrien alle. Siirtäminen Spiraalin tyyliin on mahdollista, mutta toisaalta alkuperäinen paikka on mukava, kun sellainen on sattunut löytymään. Kävijöitä reilu kymmenen vuodessa.

GC4CPCY In memoriam: Ennen päivänlaskua (CITO)
Kaiken kaikkiaan mielestäni hyvin onnistunut kokonaisuus. Ei ehkä helpoin adoptoitava, vaikka nykyisellään onkin hyvin huoltovapaa. Välipisteissä auttanee tarvittaessa arisoft, mutta loppupurkin uusiminen on konstikkaampaa. Kymmeniä kävijöitä kuitenkin vuodessa, viisi ja puoli vuotta jo säilynyt. Samoilla seuduin olen tavannut tarkistella tämän Kiljuslandian muitakin kätköjä, onhan seutu jokaisen ulkoilun väärti.

LÄNSI-HERTTONIEMI / SIILITIE

GC78HNM Siilitie(M)
Aika paljon kävijöitä, simppeli purkki. Pari vuotta ikää, sen aikaa ollut liki huoltovapaa.

GC78HNR The Länsi-Herttoniemi Alphabet A-ÖÖ
Ongelmallinen siinä mielessä, että vaihtoehtoista säällistä talvilöydettävää piilopaikkaa ei vain löydy. Kesällä 2019 uusittu. Esittelemisen arvoinen juttu ja kaipa jotenkin sympaattinen geoteema.

HELSINGIN KANTAKAUPUNKI PL. YDINKESKUSTA

GC2PZRP Cache In
Yhden siivousmiitin muistokätkö tämäkin. Puolustaa nykyisestä mysteerimäisyydestään huolimatta paikkaansa kartalla, koska esittelee edesmenneen Vuoritalon. Adoptoijalle neuvoksi lähinnä se, että älä vain muuta kätköpurkkia regua pienemmäksi. Ikää 8,5 vuotta, kävijöitä jonkin verran. Ja nyt tietysti huomaan ja tajuan, että tuon Pihlajamäen muistopurkin hyllytys/katoaminen sulkee multi/mysteeriosion vaihtoehtoisen suoritustavan. Ei sillä, että vaihtoehdolla kysyntää liiemmin olisi ollut.

GC2EFG6 Kaupunkilaisia kerrostumia - Urban layers
Mielestäni tällä kätköllä on hyvä idea ja onnistunut kuvaus, mutta muuten on vähän huonon onnen juttu. Pitkään oli mielessäni rakentaa alusta saakka uusiksi ja paremmaksi, mutten sitten saanut aikaiseksi. Adoption kautta joku voisikin ottaa vain idean ja kuvaustekstistä mitä kelpaa ja tehdä kokonaan uusi? Voi olla, että kakkospiste edellyttää huoltoa. Tämähän ei ole vuosiin enää ollut alkuperäisen tavoitteen mukaisesti "urbaani purkkimulti", koska välipisteistä kaksi on purkittomia. Laskemista ei sentään ole. Loppupiste on jästialtis, mutta tienoolta ei vain ole löytynyt ei-mikrolle mitään säällistä vaihtoehtoista piiloa. Alun perin oli regu, samassa kolossa.

GC2997H Yhteiskunnallinen Korkeakoulu
Hyväntahtoisesti tätä voisi pitää yleissivistävänä, ja sinänsä Franzenia on esittelemisen arvoinen kohde. Alun perin filmipurkki sentään, mutta nyt ollut pitkään nano tekijästä johtumattomista syistä. Ehkä tämän vihdoin ensi kesän 10v-päivänä voisi arkistoida. :D Huollettu 11/2019.

HELSINGIN YDINKESKUSTA KAIVARISTA HAKIKSEEN

GC3JA18 3. kerta toden sanoo?
Nykyversio keijoranin piilottama, onhan tuo jollakin tavoin jo yli 7 vuotta siellä ollut. Kalliokiipeilyä. Kaipaa huoltoa pikaisesti, loki on ilmeisen täynnä.

GC5K282 Tämä katu
Urbaani pikkumysse. 4,5 vuotta ollut paikallaan.

GC49KF6 Vahingonlaukaus - An Accidental Shot
Hivenen luonnonläheisempi pikkumysse. Nykypurkki pysynyt paikoillaan 4,5 vuotta. Jos purkki katoaa, uusiminen valitettavasti maksaa reilun pari kymppiä.

GC53YEB Jemp Railway Station
Historia-aiheinen pikkumysse, nykykolossa pysynyt ihmeen rauhassa jo pitkään.

GC29YGP Teatteria - Theater
Perinteisten teemojen mysse, nykyisellään (9/2015->) säilyväinenkin.

GC3FNEN 543210
Perinteisiä teemoja tässäkin. Yllättävän hyvin pysynyt paikoillaan kaikki nämä vuodet.

GC16T5T Halkolaituri, Helsinki
Aikanaan adoptoitu, nykyinen parempi piilopaikka Tilhien jäljiltä. Puolustanut yksinkertaisuudessaan paikkaansa jo vuodesta 2007.

GC4B932 The Cito Challenge
20 cito-osallistumisen & 5 cito-paikkakunnan haaste. Piilotus helpottui taannoin, mutta säilynyt nykypaikassaan silti. Adoptoijan hyvä olla pitkäaikaisesti sitounut, koska kyseessä haaste.

GC2K3K9 Helsinki City Museum
Mahdolliselle adoptoijalle kinkkinen tapaus kahdesta syystä: Kaikkia Tilhien koodattuj killuttimia ei vielä ole nyysitty, eli museoituja kulkijoita on kiinni muistaakseni 16 kappaletta. Toinen syy on se, että hyvin suosittuna TB-hotellina inventaarion pitäminen ajan tasalla on vaivalloista. Nytkään se ei sitä taida olla. Jos lähinnä tahtoo vain kartuttaa suosikkipistetilastojaan, niin varmaan kaipaan muitakin perusteluja adoptoijalta. Ja kaipa tämä on se purkki, jonka itselläänkin pitäisi muistona menneestä elämänvaiheesta. Kätkössä on edelleen arkistoituna paikoillaan alkuperäinen (10/2011-8/2019) vieraskirja, jolla on tämän harrastuksen näkökulmasta muuta roinaa suurempi historiallinen arvo. Huollettu 11/2019

GC54MPV Have A Look Around
Perusregu ja turistipurkki keskeisellä paikalla. Erittäin paljon kävijöitä, myös huolimattomia. Huollettu 11/2019

SUOMENLINNA

GC482P8 Kuivatelakka - Drydock
Alkupiste esittelemisen arvoinen, loppupisteellä tyypillinen huoltotarve naamioinnin palauttaminen silloin tällöin. Huollettu 11/2019

GC47PTB Vankien saaret - Prisoners' Islands
Teemaltaan merkityksellinen pikkumulti, huollettu 11/2019

GC6TJ91 Joyful House
Tehty lelumuseon luvalla, satujen ja lelujen ystävälle. Huollettu 11/2019

GC4B932 Yhteys - Connection
Jossain siellä päin, ainakin välipiste. Nykykolossaan säilynyt huoletta. Huollettu 11/2019

GC6RYHC Ähra
Suokkimainen perusjemma, esittelemisen arvoinen kohde. Huollettu 11/2019

GC76AG3 Hauta - Tomb
Suokkimainen perusjemma tämäkin, esittelemisen arvoinen kohde. Huollettu 11/2019

GC2FBWK Gibraltar of the North
Hyllyllä ikuisuuden jo jatkuneen ympäristörempan takia, valmistuukohan koskaan. Arkistointipyyntöjäkin, mutta ilmeisesti tarkastajat pitävät riittävänä sitä, että kätkö on hyllyllä. Remppa tosiaan alkoi loppuvuonna 2015... Huollettu 11/2019

GC2HM10 Kustaanmiekka
Oma suosikkini, hyvä tradikätkö. On huoltamista kyllä, mutta toisaalta pidetty. Adoptoijan kannattaa vilkuilla pilkkahintaisia termospulloja kirppareilla. ;) Huollettu 11/2019

GC2FP4Q Viapori Easy
Ei se ehkä mukavin T4-huollettava, mutta eipä toisaalta huoltotarvettakaan juuri koskaan. Milloin lie huollettu viimeksi. Mutta on siellä tänäkin syksynä käyty löytämässä kastumatta.

GC2FZN8 Länsi-Musta II
Maisemalta ja rauhallisuudelta Suokin ehkä paras paikka. Pientä jumppaa, huoltotarvetta aika ajoin. Huollettu 11/2019

PURKITON EATRH CACHE 
GC2GHPW Kivikon Hiisi
Tarkoittakoon otsikon kaikki tätäkin, vaikka eipä tuossa tietenkään huoltamista juuri ole, elleivät EC-säännöt jossain kohtaa jälleen tiukennu. Mieluusti jollekulle satujen ja EC-kätköjen ystävälle.

Kirpaseeko kaikki tämä? Joo ja ei. Enemmän joo. Tai sitten enemmän ei. Ihmisten iloksi nämä on tehty, löydettäviksi. Kiva tietenkin, jos sellaisina säilyvät arkistoinnin sijaan.

Avatar
laulujoutsen
Viestit: 74
Liittynyt: Pe 11.10.2013 19:23
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tilhi-kätköt adoptioon kaikki tyynni

Viesti Kirjoittaja laulujoutsen » Ma 09.12.2019 19:21

Laitoin s-postia tulemaan.

zaxa
Viestit: 14
Liittynyt: Ke 23.07.2014 22:17

Re: Tilhi-kätköt adoptioon kaikki tyynni

Viesti Kirjoittaja zaxa » La 14.12.2019 18:02

Viestiä laitettu. Earth ja yksi haaste kiinnostaisi.

veehoo74
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 17.12.2019 23:38

Re: Tilhi-kätköt adoptioon kaikki tyynni

Viesti Kirjoittaja veehoo74 » Ti 17.12.2019 23:54

Laitoin viestiä Länsi-Herttoniemen ja lähialueen kätköjen adoptoinnista.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”