Kätköt, joita ei ole paikallaan ja joita ei huolleta voisi arkistoida

Yleistä keskustelua kätköilystä
ejaculator
Viestit: 1
Liittynyt: Ma 10.06.2019 17:34

Kätköt, joita ei ole paikallaan ja joita ei huolleta voisi arkistoida

Viesti Kirjoittaja ejaculator » Ke 03.07.2019 8:55

...automaattisesti esim. kolmen kuukauden jälkeen. Ettei ne kummittelisi vuosia kätköilijöiden harmina. Kommentteja?

Defe
Viestit: 53
Liittynyt: Ma 09.04.2012 20:05

Re: Kätköt, joita ei ole paikallaan ja joita ei huolleta voisi arkistoida

Viesti Kirjoittaja Defe » Ke 03.07.2019 9:47

Kyllähän niitä tarkastajien toimesta arkistoidaan. Otetaanpa huomioon myös se, että tarkastajat ovat vapaaehtoisia. Ja käsittääkseni Suomessa on vain yksi tarkastaja joka hoitaa näitä huoltamattomien kätköjen arkistointeja. Jos kätköstä ei ole tehty huolto- ja/tai arkistointipyyntöjä, niin ei niitä tarkastajat rupea myöskään itsenäisesti tutkailemaan.

Avatar
Tampio
Viestit: 70
Liittynyt: La 07.09.2013 15:16

Re: Kätköt, joita ei ole paikallaan ja joita ei huolleta voisi arkistoida

Viesti Kirjoittaja Tampio » To 04.07.2019 8:11

Jos kätkö on kadonnut, sinne tulee rivi sininaamoja. Sen jälkeen joku pyytää omistajalta huoltopyynnön avulla tarkistuskäyntiä. Jos sitä ei tapahdu tai omistaja on epäaktiivinen, joku kätköilijöistä laittaa yleensä arkistointipyynnön. Kätkö menee silloin tarkastajan kautta ensin hyllylle ja sitten arkistoon, jos mitään ei tapahdu. Kaupungissa koko prosessiin menee usein vain viikkoja. Syrjäinen kätkö voi olla pitkäänkin kadoksissa ja aktiivinen, jos denareita ei tule riittävästi tai niitä ei logata.

Siispä kadonneiden, hylättyjen purkkien kohtalo on yleensä selvä: arkistoon ja paikka vapautuu uudelle kätkölle. Itse pidän ongelmana jos

1) joku tekee throwdownin (josta puhetta juuri nyt toisessa keskustelussa), eli heittää kindermunan ja kauppakuitin kätköpaikalle ja "pelastaa kätkön". Sitten kätkö jatkaa surkeaa eloaan pahimmillaan monta vuotta eikä kukaan oikein uskalla tehdä asialle mitään.

2) kätkö on teknisesti ottaen ok, eli purkki on paikallaan, vielä joten kuten vesitiivis ja aktiiviset harrastajat heittävät kauppakuitin muiden jatkoksi aina silloin tällöin. Omistaja ei viiteen vuoteen ole käynyt koko sivustolla. Tällöinkään kätkölle ei oikein voi tehdä mitään, vaan se jatkaa surkeaa olemassaoloaan kunnes se sattuu katoamaan.

En ole sitä mieltä, että vanhat, huonokuntoiset purkit pitäisi hävittää maan päältä, mutta minusta olisi järkevää, että harrastuksen loppumisen jälkeen kätköt arkistoisi tai antaisi purkit adoptioon.

PeliMies4
Viestit: 300
Liittynyt: La 14.04.2018 11:08
Paikkakunta: Lohja

Re: Kätköt, joita ei ole paikallaan ja joita ei huolleta voisi arkistoida

Viesti Kirjoittaja PeliMies4 » Pe 05.07.2019 16:51

Defe kirjoitti:
Ke 03.07.2019 9:47
Ja käsittääkseni Suomessa on vain yksi tarkastaja joka hoitaa näitä huoltamattomien kätköjen arkistointeja.
Ihte oon nähny toki muitakin tarkastajia kuin tämän yhden nimeltä mainitsemattoman henkilön, kuten eräällä helsingin hylätyllä kätköllä oli toinen tarkastaja käynyt laittamassa hyllylle kätkön.

Ja mun mielipide tähän asiaan on kyllä se, että kadoksissa olleet kätköt JO kuukauden jälkeen denareita
>suoraan arkistoon.
...ja tärkeintä on vain muiden ihmisten ilo, ei unelmien murskaus...

Vastaa Viestiin