karttahaku, kunta

Jos aika riittää
cliqS
Viestit: 41
Liittynyt: To 05.12.2013 9:14

karttahaku, kunta

Viesti Kirjoittaja cliqS » Ti 26.02.2019 21:36

Mitäköhän mättää kun karttahaussa kun kirjoitan keskipiste kunta-ruutuun "Liminka" niin tuloksia tuleekin about Nivalasta?

myöskään sitä autocomplete juttua mitä muistelisin että siinä olisi ollut en nyt saanut näkyviin, liekö osuutta ongelmaan?

Chromella surffailen

Avatar
geocache.fi
Geocache.fi
Geocache.fi
Viestit: 97
Liittynyt: To 27.09.2012 23:47

Re: karttahaku, kunta

Viesti Kirjoittaja geocache.fi » Ke 27.02.2019 3:10

cliqS kirjoitti:Mitäköhän mättää kun karttahaussa kun kirjoitan keskipiste kunta-ruutuun "Liminka" niin tuloksia tuleekin about Nivalasta?

myöskään sitä autocomplete juttua mitä muistelisin että siinä olisi ollut en nyt saanut näkyviin, liekö osuutta ongelmaan?

Chromella surffailen
Kiitos huomiosta!

Limingan koordinaatit osoittivat jostain syystä väärään paikkaan. Syynä on joko outo palvelinhäiriö taikka sitten olen tyrinyt kun olen kuntia säädellyt...

Autocomplate toimii kyllä oikein ainakin omien testien mukaan joten veikkaan, että olet ollut osoitteessa http://www.geocache.fi/ etkä suojatulla https -yhteydellä osoitteessa https://www.geocache.fi/ Mikäli näin niin jos kirjanmerkeissä on tuo suojaamattoman yhteyden linkki kannattaa päivittää se jälkimmäiseen, ja toki käyttää muutoinkin tuota https -alkuista osoitetta.

// haksu10

WalkerJB
Viestit: 18
Liittynyt: Ti 14.10.2014 10:39

Re: karttahaku, kunta

Viesti Kirjoittaja WalkerJB » Ti 05.03.2019 15:08

Hain kätköjä tiettyyn kohtaan kartalla, esim. 100 kpl. 100 kätköä tulikin näkyviin, vaan huomasin, että esim. ratkaistut mysteerit (tai muut joissa on omat koordinaatit) jäivät pois hausta. Siis vaikka ne olivat lähempänä annettua pistettä kuin jotkut perinteiset kätköt, jotka tulivat näkyviin. Arvelen tämän johtuvan siitä, että haku käyttää julkaistuja koordinaateja. Voinko jotenkin vaikuttaa siihen, että haku käyttäisi itse tallennettuja koordinaateja?

Avatar
geocache.fi
Geocache.fi
Geocache.fi
Viestit: 97
Liittynyt: To 27.09.2012 23:47

Re: karttahaku, kunta

Viesti Kirjoittaja geocache.fi » Ti 05.03.2019 15:35

WalkerJB kirjoitti:Hain kätköjä tiettyyn kohtaan kartalla, esim. 100 kpl. 100 kätköä tulikin näkyviin, vaan huomasin, että esim. ratkaistut mysteerit (tai muut joissa on omat koordinaatit) jäivät pois hausta. Siis vaikka ne olivat lähempänä annettua pistettä kuin jotkut perinteiset kätköt, jotka tulivat näkyviin. Arvelen tämän johtuvan siitä, että haku käyttää julkaistuja koordinaateja. Voinko jotenkin vaikuttaa siihen, että haku käyttäisi itse tallennettuja koordinaateja?
Tämä itse asiassa on kartan ohjeistuksessa mainittu
Huomaa, että kätköt siirretään omien koordinaattien mukaiseen sijaintiin vasta kun näytettävät kätköt on valittu niiden oletuskoordinaatteihin perustuen. Niinpä kätkö, mikä ei oletuskoordinaattien perusteella tule mukaan ei tule näkyviin, vaikka se itse määriteltyjen koordinaattien perusteella kuuluisi mukaan hakutuloksiin.
Tähän ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta vaikuttaa. Nykyisen kartan alkuvaiheessa oli käytössä tapa millä omat koordinaatit huomioitiin jo hakulausekkeessa mutta tulos oli katastrofi, palvelimet ja tietokannat jumiintuivat homman monimutkaisuudessa :(

Tämä asia ja paljon muita kartan parannuksia on kerättynä listalle. Karttamoottorin uudelleenkirjoitus (mitään ei enää pysty purkkavirityksillä tekemään) kuitenkin on laaja homma jolle täytyy löytää todella pitkä yhtenäinen aikaikkuna toteutukseen. Mutta kun kätköjen määrä jatkaa kasvuaan niin vähitellen asian tärkeys kasvaa jotta kartan tekniikan saa edes hetkeksi toimimaan nopeasti. En kuitenkaan ala veikkailemaan koska tämä on sellainen "nyt napsahti päässä" -projekti mikä yllättäen käynnistyy kun tähdet ovat oikeassa asennossa ja auringonpilkkujen määrä oikea :)

// haksu10

WalkerJB
Viestit: 18
Liittynyt: Ti 14.10.2014 10:39

Re: karttahaku, kunta

Viesti Kirjoittaja WalkerJB » Ti 05.03.2019 15:39

Ok. Kiitos.
Arvelin vain että enkö taas osaa. On vain jäänyt jatkamatta esim Linnasta linnan kätköjä kun ei tule hakuun vaikka juuri tuolle alueelle menee missä ko. multi on menossa. No täytyy yrittää miettiä oma ratakaisu. Kiitos.

raimac
Viestit: 70
Liittynyt: Pe 04.11.2011 9:28

Re: karttahaku, kunta

Viesti Kirjoittaja raimac » Su 14.04.2019 9:12

Mikähän nyt mättää kun karttahaku ei onnistu. Yritän hakea kätköjä tietyn kunnan alueelta keskipistehaulla. Yksi haku onnistui, mutta seuraavilla yrityksillä tulee vain 100 uusinta kätköä koko maan alueelta tai sitten vain kyseisen kunnan keskipiste ilman yhtään kätköä. Kokeilin useammallakin selaimella ja tabletilla, kaikilla sama homma.

raimac

Vastaa Viestiin