Maanomistajahifistelyä

Apua kätköihin liittyen
Avatar
IhmisAnkka
Viestit: 420
Liittynyt: Ti 24.09.2013 16:45
Paikkakunta: Tampere

Maanomistajahifistelyä

Viesti Kirjoittaja IhmisAnkka » Ke 17.12.2014 19:57

Maanomistaja vaihtuu Raaseporin Lepinjärvellä Metsähallitukseksi. Tulisiko uuden maanomistajan tietää alueella jo entisestään olev a/i sta kätkö(i)stä?
Kuva

BodhiHeera
Viestit: 43
Liittynyt: Su 25.08.2013 19:18

Re: Maanomistajahifistelyä

Viesti Kirjoittaja BodhiHeera » Pe 19.12.2014 21:18

Totta, tämä on hifistelyä. Mutta sellaista, jota tulee ajatelleeksi vastuullinen kätköttäjä.

Läppträsket eli suomeksi Lepinjärvi on tunnettu arvokas järvi, joka on Natura 2000- aluetta. Siellä on yksi kätkö (GC36H4X, viety 2011), josta välttämättä tieto ei ole päätynyt Metsähallitukseen tai muille asianomaisille. Kätkö on hyvin lähellä suojelualueen rajaa, joten ei ehkä ihan ole sen puolella.

Jos olet viemässä uusia kätköjä suojelualueelle, silloin tieto Metsähallitukseen. Jos olet vanhan kätkön omistaja, ja alue suojellaan, mielestäni myös silloin tieto Metsähallitukseen (tai paikalliselle ympäristökeskukselle). Tämä siksi, että myös tässä tapauksessa tieto kätköstä antaa viranomaiselle mahdollisuuden arvioida sitä, minkälaisia vaikutuksia kätköilyllä voi olla (esim. eroosio, häirintä, vaikutukset kasvillisuuteen). Toisaalta vain harva viranomainen oikeasti tietää, mitä kätköily käytännössä tarkoittaa tai millaisia vaikutukset voivat olla. Yllätyksenä ne tulevat kyllä kätköilijällekin usein...

Jos olet vanhan kätkön omistaja, ja Metsähallitus ostaa tontin ilman sen suojelua, silloin en ilmoittaisi. Suojelualueet on suojeltu syystä, ja syy Metsähallituksen maanostoon voi olla myös se, että se haluaa "jalostaa" sen paremmin tuottavaksi (rantatontit ja kaavoitus).

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kätköapua”