Tyhjä loggaus

Yleistä keskustelua kätköilystä
Avatar
Keokas
Viestit: 256
Liittynyt: Ke 14.12.2011 1:48

Re: Tyhjä loggaus

Viesti Kirjoittaja Keokas » Ke 15.10.2014 11:02

Mielestäni lyhenteiden käyttö (esim. kk) pelkästään on epäkohteliasta. Toki tyhjän loggauksen tai pisteen lähettäminen on vieläkin epäkohteliaampaa. Yleensä lyhyitä logeja lähettävät aloittelijat jotka ovat omaksuneet tavan matkimalla muilta aloittelijoilta. Siispä en anna lisää huonoa esimerkkiä vaan loggaan kokonaisia sanoja.

Älypuhelimella loggaus ei ole mikään syy logata lyhyitä loggauksia. Niitä saa aikaan myös tietokoneella.

Pari helppoa tapaa välttää tylyjen kk-loggauksien lähetys:

1. Copy-paste. Esim. trailien loggaamiseen. Muutaman lauseen kuvaus siitä, mitä on oltu tekemässä, keitä oli mukana etc. Jos purkista 37/108 sattuu muistamaan jotakin erityistä, sen voi toki lisätä.

2. Shortcuts. Ainakin Apple-luurissa on ominaisuus jolla esim. 'Kiitoksia kätköstä!' Saadaan kirjoitettua vaikkapa näpyttämällä 'kk'. Aikaa siis kuluu kk:n kirjoittamisen verran mutta lopputulos näyttää paremmalta.

LintuPete
Viestit: 29
Liittynyt: To 08.05.2014 9:32

Re: Tyhjä loggaus

Viesti Kirjoittaja LintuPete » Ke 15.10.2014 11:14

Noh, nyt kun livetty tähän loggausetikettiin, niin laitetaas omakin näkemys.

Jottei tarvitsisi alkaa arpomaan mitä se KK tarkoittaa, olen opettanut lapsillekin että loggauksessa tulee olla yksi lause, ei siihen montaa sanaa tarvita. On ihan sama liittyykö se kätköön, paikkaan, nenän kutitukseen tms, mutta se antaa heti kuvan siitä millaista kätköllä käydessä on ollut. Ja se lause antaa vaikka sitten pohjaa sille, mitä sillä kk:llä tarkoitetaan. Mun mielestä ihan hyvä minimivaatimus ja varmasti mukavampi loggauksissa.

Traileilla ei voine välttää copy&paste loggauksia, enkä tiedä onko se välttämättä huonokaan asia. Itsehän se trailin tekijä on sen riskin ottanut että massalogauksia tulee ;) Toisaalta itsellä oli joskus mukana kartta, johon kirjoitin joka purkilla 1-3 sanaa, näistä oli aika helppo jälkikäteen rakentaa lause, millaista kullakin purkilla oli.

Nykyään itsellä taitaa olla enempi tapana että tusinapurkit logataan lennossa parilla lauseella, mielenkiintoisempiin kokemuksiin jaksaa ja muistaa himassa kirjoittaa enemmänkin tarinaa.

andymckoira
Viestit: 98
Liittynyt: Ma 02.01.2012 12:17

Re: Tyhjä loggaus

Viesti Kirjoittaja andymckoira » Ke 15.10.2014 11:33

Kyllähän se trailin omistajana on mukava lukea vaikka joka purkilta fiiliksiä, mutta minimi lienee että laittaa ensimmäiselle tunnelmat kierroksen alussa ja sitten viimeiselle millainen oli loppuvaikutelma.
Mutta tavan piilosta saatu pelkkä KK, tai edes sitäkään, on aika tympeetä. Luulisi nyt jokainen sen löytänyt hiukan arvostaisi, jos purkki ei sitten ole syvältä, että muutaman lauseen verran kirjallista tuotosta saisi aikaan. Onneksi suurin osa niin tekeekin :D

Avatar
ihmiskoira
Viestit: 123
Liittynyt: Ma 22.08.2011 16:56
Paikkakunta: Pertti Kurikka

Re: Tyhjä loggaus

Viesti Kirjoittaja ihmiskoira » Ke 15.10.2014 14:11

Sen verran nuo tyhjät ja epämääräisiä todennäköisesti hymiöiksi tarkoitettuja merkkejä sisältävät lisääntyivät jokin aika sitten, että koska satunnaisotannalla kaikkia nimimerkkejä ei löytynyt kätköjen lokikirjoista, niin ei enää huumori riittänyt ja päädyttiin poistamaan kaikki sellaiset varoituksetta. Asiasta lähetetään perään ystävällinen, mutta lyhyt ja ytimekäs selvennys poiston syystä.

Usein häröilijä ei tosin ole rekannut minkäänlaista yhteysosoitetta tai edes käynyt koskaan (!) koko geocaching.com-sivustolla. About 70 on poistettu tämän heinäkuun jälkeen ja vain kaksi (2) nimimerkkiä on tiedustellut poiston syytä. Parikymmentä on oppinut ihan itsenäisesti laittamaan niitä kirjaimia. Ja loppuja ei olisi voinut vähempää kiinnostaa.

Eli ihmiskoiran kätköllä kävijältä edellytetään tällä hetkellä edes yhden (1) kirjaimen kirjailemista (xnznynn anmvmzvn!!!!1!!vyzna bvxrvgn anmvinyghhkvn111!11) internet-lokiin ihan vain sen varmentamiseksi, että loggauksen tekijä on ihminen ja loki on tarkoituksella tehty. Se irtoaa kyllä vähän hämäläisemmältäkin jullilta. Vilpittömät pahoittelut kaikille reptiliaaneille tästä aiheutuvasta ylimääräisestä vaivasta.
*****************
* kuono kohteessa *
*****************

hepehukka
Viestit: 6
Liittynyt: Ke 27.11.2013 23:48

Re: Tyhjä loggaus

Viesti Kirjoittaja hepehukka » To 16.10.2014 13:18

Laittakaa sinne kännyköihin asetus että kirjoittamalla kk tulee automaattisesti pidempi peruskommentti. Vaatii yhden kerran muutaman minuutin lisää aikaa. KK=kikattava kakkiainen


Sent from my iPhone using Tapatalk

Avatar
jviirret
Viestit: 186
Liittynyt: Su 29.01.2012 11:27

Re: Tyhjä loggaus

Viesti Kirjoittaja jviirret » To 16.10.2014 15:52

ihmiskoira kirjoitti: epämääräisiä todennäköisesti hymiöiksi tarkoitettuja merkkejä sisältävät
Muutamalla aloittelijalla on jostakin syystä mennyt kryptaus päälle ja kirjoitus on siis "salattua". Sen saa kyllä näkyväksi kun klikkaa encrypt nappia. Mahtaako olla samasta kyse?

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”