Geokohteiden valokuvauspakko pois

Yleistä keskustelua kätköilystä
Avatar
Haaskalintu
Viestit: 950
Liittynyt: Pe 26.01.2007 15:06
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja Haaskalintu » Pe 08.03.2013 10:49

Sain tänä aamuna viestin, että geokohteiden sääntöjä on muutettu. Ennen pakollinen valokuva täytyy muuttaa vapaaehtoiseksi. Aika mielenkiintoinen uudistus. Mistäköhän tämä uusi systeemi johtuu?
Onko muuten nimesi jo täällä?

Avatar
Haaskalintu
Viestit: 950
Liittynyt: Pe 26.01.2007 15:06
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja Haaskalintu » Pe 08.03.2013 10:50

Haaskalintu kirjoitti:Sain tänä aamuna viestin, että geokohteiden sääntöjä on muutettu. Ennen pakollinen valokuva täytyy muuttaa vapaaehtoiseksi. Aika mielenkiintoinen uudistus. Mistäköhän tämä uusi systeemi johtuu?
Tässä vielä alkuperäinen viesti:

Hi

I email to you regarding your Earth Cache 3,5 billion years of history (GC17TD9), Graniitti, Gneissi, Rapakivi (GC18BJ9) and Suomen vanhin kaivos (GC19NQH).

Guidelines for Earthcache have changed and it's no longer within the guidelines to ask for photo in the logging task, to upload a photo with the log must always be optional. Therefore all EarthCaches where there are requirements for photo must changed to make it optional to post a picture with the log. Experience shows that most geocacher upload a photo together with their Earthcache-log even if there is no demand for it.

There must be some kind of logging task left on the cache, and there cannot be an option to either answer the question OR upload photos. A logging task should always be performed and upload a photo should always be optional.

This guidelines update also applies to all old existing EarthCaches already published.

I want you to change the description of your cache so that it is clear that posting picture with the log is optional.

Regards
GeoawareNordic3

Earthcachereviewer
Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden

Helpful links:
EarthCache Submittal Guidelines (Revised January 1, 2013) http://www.geosociety.org/earthcache/guidelines.htm
The Geological Society of America, homepage of EarthCaches http://www.earthcache.org/
Groundspeak Help Center about EarthCaches http://support.groundspeak.com/index.ph ... pter&id=51

User's Profile:
http://coord.info/PR6T1AT
Onko muuten nimesi jo täällä?

Avatar
oh3mbc
Viestit: 465
Liittynyt: Su 03.02.2008 10:00
Paikkakunta: Virrat

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja oh3mbc » Pe 08.03.2013 11:33

Tähän tuo saamasi viesti perustuu:

http://www.geocaching.com/about/guideli ... arthcaches
"Äiti, miksi setä vain katselee vettä, eikä kerää sitä? -Shh, setä on oikeasti etsimässä tänne piiloitettua aarretta."

Arnyk
Viestit: 285
Liittynyt: Ti 24.08.2010 14:13

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja Arnyk » Pe 08.03.2013 11:42

Mutta tähän saakkahan se on koskenut uusia, ei vanhoja geokohteita. Eli mihinhän tuo uusi vaatimus vanhojenkin osalta nyt pohjautuu?

Arnyk

Tilhet
Viestit: 741
Liittynyt: Ma 05.10.2009 21:29

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja Tilhet » Pe 08.03.2013 11:50

Onhan tuosta jo yli kaksi vuotta, kun muutos tuli voimaan ja jo silloin valokuvapakkokielto koski myös olemassaolleita öörttejä.

Mahdollisesti nyt ovat alkaneet toimeenpanna muutosta eli lähettävät näitä viestejä.

Avatar
Garmingeo
Viestit: 194
Liittynyt: To 07.02.2008 20:51

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja Garmingeo » Pe 08.03.2013 15:14

Juuri tuon valokuvauspakon poistumisen myötä hävisi kiinnostus tehdä earthkätköjä. Mahdollisuus luusereille saada käytyä purkilla käymättä siellä. Kyselee vaikka kaverilta tarpeeksi tietoa ja lähettää ne tekijälle. Vähän niitä luusereita on, mutta mahdollisuus kuitenkin. Kummallista, kun purkkikätköissä nimi logissa on todiste, miiteissä joko nimi logivihkossa tai kanssakätköilijöiden "todistus" läsnäolosta, niin miksi näissä öörteissä ei voi olla jatkossakin valokuvauspakkoa. Itse en kovin korkealle arvosta earthillani vierailleita kätköilijöitä, jotka eivät liitä valokuvaa.

Tämä on yksi örinän huonoimpia ohjemuutoksia.
Nil volentibus arduum.

Avatar
haksu10
Viestit: 3052
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Pe 08.03.2013 20:41

Garmingeo kirjoitti:Juuri tuon valokuvauspakon poistumisen myötä hävisi kiinnostus tehdä earthkätköjä. Mahdollisuus luusereille saada käytyä purkilla käymättä siellä. Kyselee vaikka kaverilta tarpeeksi tietoa ja lähettää ne tekijälle. Vähän niitä luusereita on, mutta mahdollisuus kuitenkin. Kummallista, kun purkkikätköissä nimi logissa on todiste, miiteissä joko nimi logivihkossa tai kanssakätköilijöiden "todistus" läsnäolosta, niin miksi näissä öörteissä ei voi olla jatkossakin valokuvauspakkoa. Itse en kovin korkealle arvosta earthillani vierailleita kätköilijöitä, jotka eivät liitä valokuvaa.

Tämä on yksi örinän huonoimpia ohjemuutoksia.
Me ollaan luusereita kaikki kun oikein silmiin katsotaan, me ollaan luusereita kätköilyn, ihan jokainen...

Nyt kun avasin sanaisen arkkuni niin teoreettisella tasolla voidaan miettiä, että ovatko earthcachet tarkoitettu vain rikkaille kätköilijöille joilla on joko digikamera, kamera puhelimessa tai gepsissä, ja pahimnassa tapauksessa pitäisi vielä olla vähintään yksi kaveri joka tulee mukaan ottamaan kuvaa. Vai olisiko earthcachejen syvin olemus tarjota jotain uniikkia, upea kokemus ja ilman että tarvitsee raahata esim. vuosituhansia vanhaan luonnon tarjoamaan ihmeeseen nykyajan hömpötyksiä.

Näin miettii perjantai-iltana yksin kotona haksu10, joka - kuten voinee arvata - ei ole korkannut perjantaipulloa vaan selvin päin ja tavoilleen uskollisena taikka niistä poiketen kirjoittaa kommenttia, joka varmasti provosoi mielenkiintoisen keskustelun mukaanlukien earthcache -FTF:t :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

Avatar
raggaprincess
Viestit: 6
Liittynyt: To 12.01.2012 13:10

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja raggaprincess » Pe 08.03.2013 21:39

Itse suhtautuisin asiaan oikeastaan samalla tapaa, kuin suhtaudun muidenkin omien kätköjeni kohdalla; jos joku saa tyydytystä tilastoh*oraamisesta tai siitä, että väittää käyneensä kätköllä siellä todellisuudessa koskaan käymättä, niin sehän on hänen oma heikkoutensa. Ei ainakaan allekirjoittaneella ole mahdollisuutta alkaa tarkistaa jokaista kätköllä käynyttä, vaan oletan että kätkön loganneet ovat paikalla käyneet. Jos omaa sellaista järjen köyhyyttä, että pystyy itseään tällaisissa asioissa huijaamaan, niin mikäs siinä. Ajattelisin ehkä siinä kohtaa lähinnä, että halvat on huvit :roll:

Avatar
arisoft
Viestit: 1169
Liittynyt: La 31.07.2010 19:49
Paikkakunta: Vantaa

Re: Geokohteiden valokuvauspakko pois

Viesti Kirjoittaja arisoft » Pe 08.03.2013 22:46

raggaprincess kirjoitti:Itse suhtautuisin asiaan oikeastaan samalla tapaa, kuin suhtaudun muidenkin omien kätköjeni kohdalla; jos joku saa tyydytystä tilastoh*oraamisesta tai siitä, että väittää käyneensä kätköllä siellä todellisuudessa koskaan käymättä, niin sehän on hänen oma heikkoutensa. Ei ainakaan allekirjoittaneella ole mahdollisuutta alkaa tarkistaa jokaista kätköllä käynyttä, vaan oletan että kätkön loganneet ovat paikalla käyneet. Jos omaa sellaista järjen köyhyyttä, että pystyy itseään tällaisissa asioissa huijaamaan, niin mikäs siinä. Ajattelisin ehkä siinä kohtaa lähinnä, että halvat on huvit :roll:
Rikkoisko mitään sääntöä, jos kuvauksessa ilmoittaisi, ettei löytölokkauksia poisteta sen vuoksi, ettei sitä löydy lokikirjasta? Ajattelin että näin nekin, jotka eivät halua kätköä oikeasti löytää, voisi saada siitä suurta iloa lokkaamalla sen löytyneeksi. Vähän siis sama kuin massalöydöissä. Merkataanhan ne löydöiksi vaikkei löytäjä oikeastaan edes tiedä missä purkki oli.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”