Tarkastajien miittilinjauksista jästitapahtumiin liittyen

Keskustelua tulevista ja suunnittelun alla olevista miiteistä
Avatar
IhmisAnkka
Viestit: 371
Liittynyt: Ti 24.09.2013 16:45
Paikkakunta: Tampere

Tarkastajien miittilinjauksista jästitapahtumiin liittyen

Viesti Kirjoittaja IhmisAnkka » La 07.01.2017 23:51

Miitti on tullut tarkastajilta takaisin, koska Sammakon linjausten mukaan geokätkömiitin pitää olla täysin erillinen jästien tapahtumasta. Tämä on tullut vuoden mittaan, koska vuosi sitten meni läpi jästitapahtumaan yhteydessä ollut miitti, nyt ei mene. Nyt kuitenkin sellaisia menee kuin joulu, halloween, uusi vuosi ja jopa Groundhog day. Aiemmin on ollut esimerkiksi Salossa viimeinen iltatori, jästitapahtuma, johon sitten ovat kätköilijät järjestäneet oman miittinsä.
Mikä tarkalleen ottaen on sellainen jästitapahtuma, johon voi liittää miitin ja mihin ei voi liittää eli mikä ero on murmelipäivällä ja iltatorilla?
Kuva

Avatar
Diksi
Viestit: 425
Liittynyt: Su 15.08.2010 21:09

Re: Tarkastajien miittilinjauksista jästitapahtumiin liittye

Viesti Kirjoittaja Diksi » Su 08.01.2017 9:32

IhmisAnkka kirjoitti:Miitti on tullut tarkastajilta takaisin, koska Sammakon linjausten mukaan geokätkömiitin pitää olla täysin erillinen jästien tapahtumasta. Tämä on tullut vuoden mittaan, koska vuosi sitten meni läpi jästitapahtumaan yhteydessä ollut miitti, nyt ei mene. Nyt kuitenkin sellaisia menee kuin joulu, halloween, uusi vuosi ja jopa Groundhog day. Aiemmin on ollut esimerkiksi Salossa viimeinen iltatori, jästitapahtuma, johon sitten ovat kätköilijät järjestäneet oman miittinsä.
Mikä tarkalleen ottaen on sellainen jästitapahtuma, johon voi liittää miitin ja mihin ei voi liittää eli mikä ero on murmelipäivällä ja iltatorilla?
Kautta aikainhan miittien järjestäminen toisen tapahtuman yhteydessä (sama aika, sama paikka) ei ole ollut luvallista. Itsehän toki voin puhua vaan mututuntumalta, mutta näin se on kyllä tupannut menemään mitä omiakin miittejä on pukkaillut. Ja määritelmä tapahtumalle on tässä se oleellinen pointti. Tulkitsisin siksi toiseksi tapahtumaksi sellaisen, joka on yksittäinen, jolla on oma järjestävä tahonsa ja josta on ihan "virallisesti" ilmoiteltu jossain. Tuon mukaisestihan iltatori (olettaen että ei ole mikään erillinen oma iso tapahtumansa vaan jatkuva toritapahtuma, vaikkakin sitten se viimeinen) olisi ok. Toisaalta Sammakko rajaa, että kyseessä ei saa olla samassa paikassa järjestettävä tapahtuma. Kyllä sitä Ruisrockin kanssa samaan aikaan saa miitin pitää Inarissa, mutta ei Ruisrock-alueella. Kaikki joulut yms on paikattomia tapahtumia, eli miksi ei saisi pitää joulumiittiä yms. Salon viimeistä iltatoria en tunne tapahtumana, jos kerran sellainen on mennyt läpi. Joko tosiaan ihan vaan iltatori, joita nyt on harvase päivä, tai jos on ollut kyseessä jokin ihan erillinen tapahtuma, johon on kovastikin lehdissä mainosteltu, tarkastaja ei ole ollut tästä tietoinen tarkastusvaiheessa. (Ei ne tarkastajatkaan jokaista kyläyhdistyksen kissanristiäistä yms tiedä, siksi saattaa välillä tulla kuva, että vähän epäoikeudenmukaisesti mennyt kuviot kun itse ei saanut pitää Ruisrockin yhteydessä miittiä ja kaveri sai pitää Jakomäen kyläyhdistyksen nuorisojaoston 34-vuotisjuhlien kanssa samassa.) Toisaalta massatapahtumat on kyllä yleensä kelpailleet. Siis tällaiset isommat juhlapyhät, jolloin tapahtuu muutenkin jokapaikassa vähän kaikkea, esimerkiksi wapun ja uuden vuoden yhteydessä voi kyllä ihan kaupungissakin pitää miittejä, vaikka tapahtuisi muutakin. Pikkasen sotii sen säännön kanssa, että toinen tapahtuma ei saisi houkutella miittiin osallistujia, mutta toisaalta aika paikattomia ovat tuollaiset massatapahtumat ja toisaalta kyse ei muutenkaan yleensä ole yhdestä tapahtumasta ja yhdestä järjestävästä porukasta vaan kyllä ainakin täällä Tampereella kymmenet porukat pukkaavat ohjelmaa ympäri kaupunkia vaikka nyt esimerkiksi wappuna.

Tiivistettynä:
Miittiä ei saa järjestää toisen tapahtuman, jolla on oma järjestävä tahonsa, kanssa samaan aikaan ja samassa paikassa ihan vain houkutellakseen toiseen tapahtumaan lisää osallistujia tai vaihtoehtoisesti houkutellakseen omaan miittiinsä lisää osallistujia.

Avatar
IhmisAnkka
Viestit: 371
Liittynyt: Ti 24.09.2013 16:45
Paikkakunta: Tampere

Re: Tarkastajien miittilinjauksista jästitapahtumiin liittye

Viesti Kirjoittaja IhmisAnkka » Su 08.01.2017 10:41

Viime vuonna meni läpi pihabongaustapahtuma ihan sellaisenaan ja kahdessa eri paikassa. Kysymys on valtakunnallisesta viikonlopusta, ehkä myös koko Euroopan laajuisesta, eikä siinä ollut siis mitään tiettyä lokaatiota. Tänä vuonna ei mennyt.
Voi hyvin olla, että iltatorin läpi päästäminen on ollut tarkastajilta virhe.Iltatori on ihan ohjelmallinen tapahtuma.
Kuva

Avatar
oh3mbc
Viestit: 465
Liittynyt: Su 03.02.2008 10:00
Paikkakunta: Virrat

Re: Tarkastajien miittilinjauksista jästitapahtumiin liittye

Viesti Kirjoittaja oh3mbc » Su 08.01.2017 15:15

IhmisAnkka kirjoitti:Viime vuonna meni läpi pihabongaustapahtuma ihan sellaisenaan ja kahdessa eri paikassa.[/url]
Kyse on voinut olla ihan siitä mikä tarkastaja on sattunut kohdalle.
Joidenkin kohdalla miitin kuvaus saattaa vaatia sanan tai kahden vaihtamisen jotta se menee läpi.

Been there, done that...
"Äiti, miksi setä vain katselee vettä, eikä kerää sitä? -Shh, setä on oikeasti etsimässä tänne piiloitettua aarretta."

Zergei
Viestit: 355
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: Tarkastajien miittilinjauksista jästitapahtumiin liittye

Viesti Kirjoittaja Zergei » Su 08.01.2017 16:56

Sääntö on epäselvä ja tulkinnanvarainen, mutta kuten jo todettu noista mainitsemistasi vain iltatori näyttää aidosti 'tapahtumalta', siis jonkin ulkopuolisen toimesta järjestetyltä kaupalliselta häppeningiltä (ellei noihin joulu-, murmelipäivä- yms. miitteihin liity vastaavaa toimintaa). Sammakko ei halua olla ilmainen markkinointikanava, olettaisin. Mutta jos jonkin jästitapahtuman lähistölle pistäisi miitin jonka kuvauksessa ei mitenkään viitattaisi jästitapahtumaan niin tokkopa tuota tarkastajat huomaisivatkaan. Eli jos jättää maininnat muista lähistön tapahtumista pois niin pääset helpommalla.

Pihabongaus on jo sitten rajatapaus, kun kyse on paikasta riippumaton päivän mittainen tapahtuma. Sikäli se rikkoo sääntöä, että se mainostaa Birdlife Suomen kampanjaa, mutta toisaalta itse miitti ei liity mihinkään toiseen fyysiseen tapahtumaan, joudutaan siis kysymään että mikä on 'tapahtuma'. Taustalla on lisäksi epäkaupallinen harrastusjärjestö.

Toisaalta tarkastajat voivat välillä kiinnittää huomiota todella pintapuolisiin seikkoihin ja toisinaan taas tyrkätä kätköjä ilmoille suomut silmillä. Kerran jouduin poistamaan kätkökuvauksesta lisätietolinkin koska historiablogissa johon linkki johti oli sillä hetkellä käynnissä palautekilpailu jonka "palkintona" oli omakustanteinen matka Kannakselle bloggarin seurassa, mitä "mainostettiin" bloggarin "matkatoimistona". Tietysti se pikaisella silmäyksellä vaikutti kaupalliselta linkiltä.

P.S. Jos perustelu ei tunnu reilulta niin kannattaa pistää takaisin jonoon lisäperusteluin ja kysyä että millaisin säädöin miitistä tulisi hyväksyttävä. Esim. paikan siirto, kutsun kuvailun muokkaus tms. Eihän vaikkapa sen iltatorin olemassaolo voi olla esteenä miitin pitämiselle erillään pienen kävelymatkan päässä, ja puolen tunnin miitin jälkeen porukka voi suunnata vaikka yhdessä sinne torille jos niin haluavat... "laki on niin kuin se luetaan ja lapset leikkii niin kuin ne puetaan!" :mrgreen:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Miitit”