Kätkö ilman kuntaa: Suomen kätkö Venäjällä

Yleistä keskustelua kätköilystä
Avatar
Garmingeo
Viestit: 194
Liittynyt: To 07.02.2008 20:51

Re: Kätkö ilman kuntaa: Suomen kätkö Venäjällä

Viesti Kirjoittaja Garmingeo » Su 28.08.2016 20:59

Hieman kauemmin hommaa harrasteneena ja itärajalla asuvana saanen kommentoida. Kätköily Venäjän rajavyöhykkeellä on kielletty. Asiasta tuli selvyys joku vuosi sitten Svetogorskin tullialueella olevan kätkön yhteydessä. Siellä on allekirjoitettuna lappu purkin takavarikoimisesta. Lisäksi on sanottu, että seuraavaksi kun rajavyöhykkeellä kätköillään, seuraa siitä Pietarin reissu. Eli todellakaan kätköä ei saa laittaa rajavyöhykkeelle Venäjän puolella. Lappeenrannan kohdalla rajavyöhyke ulottuu jopa Vaalimaan - Viipurin - Pietarin valtatielle (E-18) asti. Siellä on selkeät kyltit rajavyöhykkellä liikkumisesta. Rajavyöhykkeellä ei saa periaatteessa edes pysähtyä.
Nil volentibus arduum.

Zergei
Viestit: 355
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: Kätkö ilman kuntaa: Suomen kätkö Venäjällä

Viesti Kirjoittaja Zergei » Su 28.08.2016 21:27

jaoch kirjoitti:Suomen puolella rajavyöhykkeen leveys on maalla enintään kolme ja merellä enintään neljä kilometriä. http://www.raja.fi/ohjeita/rajavyohyke Ilmeisesti kuitenkin rajanylityspaikoilla sen leveys on vähemmän. Muutenhan kätkön hakijat joutuisivat hakemaan luvan?!
Venäjän puolella rajavyöhykkeen leveys on paljon enemmän. Löysin vanhan artikkelin Taloussanomista http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/200 ... 0713885/12 ja sen mukaan rajavyöhykkeen leveys on kymmeniä kilometrejä. Vaikea uskoa, että kätkön vuoksi saisi Venäjän rajavyöhykkeelle luvan.
Summa summarum loppupiste on Suomen puolella.
Onhan noita muitakin kätköjä rajan takana ihan sen lähituntumassa, ja tuon bogus on vielä Kuusamon rajanylityspaikan tuntumassa. Tokko siinä tulee NKVD-setä niskaan ampumaan jos pysähtyy matkan varrelle tankkaamaan tai pissalle, eri asia taasen jos poikkeaisi pääteiltä omin nokkineen perusviisumin turvin.

Toki turistina kannattaa olla varovainen jos ei ennestään tunne paikallisia käytäntöjä, toim.huom.

edit: Garmingeon viestin huomasin vasta nyt ja todella kannattaa lukea.

Avatar
tsahkali
Viestit: 297
Liittynyt: Ti 04.11.2014 11:06

Re: Kätkö ilman kuntaa: Suomen kätkö Venäjällä

Viesti Kirjoittaja tsahkali » Pe 02.09.2016 19:51

Zergei kirjoitti: Eikös ne tiedot kaiveta ihan samasta tietokannasta riippumatta valtakunnan rajoista? Eli jos vaikka kolmen valtakunnan rajapyykin yhteydessä olisi kätkö Suomen puolella, niin eivät ruotsalaiset tai norjalaiset tarkastajat sallisi tehdä uutta purkkia siihen metrin päähän naapurimaan puolelle. Tai näin ainakin minun järjelläni ajateltuna, eli todennäköisesti olen jotenkin väärässä. ;)
Siellä on kätkö Ruåtsin puolella ja loppupiste on Suomessa...
Autiotuvalle voisi tehdä seuraavan.

Avatar
IhmisAnkka
Viestit: 371
Liittynyt: Ti 24.09.2013 16:45
Paikkakunta: Tampere

Re: Kätkö ilman kuntaa: Suomen kätkö Venäjällä

Viesti Kirjoittaja IhmisAnkka » Pe 02.09.2016 21:22

Garmingeo kirjoitti:Hieman kauemmin hommaa harrasteneena ja itärajalla asuvana saanen kommentoida. Kätköily Venäjän rajavyöhykkeellä on kielletty
Melkoista ankeuttamista.
Kuva

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”