Déjà-vu

Yleistä keskustelua kätköilystä
Cape Edge
Viestit: 18
Liittynyt: La 31.08.2013 9:09

Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja Cape Edge » Ma 01.06.2020 22:27

Toisinaan sähköpostissa loggauksia lukiessa tulee tunne, että sama loggaus on luettu puoli minuuttia aikaisemmin.

Kätköjen tekijät arvostavat sitä, että kätköllä kävijätkin arvostavat heitä varten tehtyä kätköjä. Tuntuu turhauttavalta nähdä vaivaa tehdä kätköä, jos löytäjä ei arvosta löytämäänsä purkkia edes kirjoittamalla itse "kk". Copy/paste loggaukset tyyliin: "Lähdettiin retkelle Pirkanmaalle ja löydettiin monta kätköä ja tämäkin oli yksi niistä ." ovat ehkä pahin kiitos kätkön tekijälle. Onneksi itse olen pysynyt harrastelija-asteella ja kohdannut jokaisen kätkön omana yksilönä ja logannut sen induvidialisesti.

Toki, jos harrastus on muuttunut pakkomielteeksi löytää enemmän kätköjä kuin kukaan koskaan ennen, niin ymmärrän tuon copy/paste-sairauden...

Vingeri
Viestit: 637
Liittynyt: Ti 04.01.2011 22:47

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja Vingeri » Ma 01.06.2020 23:19

Yksittäisiin purkkeihin voi ja kannattaakin keksiä pidempää tarinaa mutta pitkille traileille se on niin ja näin. Jos ajatellaan että etsii päivän aikana 50 purkkia 200 metrin välein niin kyllä siinä mielikuvitusta ja hermoja koetellaan jos jokaiselle pet purkille haluaa keksiä oman tarinansa sen jälkeen kun on reitin kiertänyt. Mieluummin kirjoittaa pidemmän sepustuksen loppupurkin kätkösivulle jossa voi kertoa esimerkiksi miten traili sujui ja oliko hankaluuksia jne.

Mutta kukin tyylillään. Jos on jo syntyessään ahkera "kirjailija" niin miksipä ei voisi kaikkiin keksiä oman tarinansa sen sijaan että kopioi peräjälkeen.
Viimeksi muokannut Vingeri, Ma 01.06.2020 23:24. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
arisoft
Viestit: 1180
Liittynyt: La 31.07.2010 19:49
Paikkakunta: Vantaa

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja arisoft » Ma 01.06.2020 23:23

Cape Edge kirjoitti:
Ma 01.06.2020 22:27
Toki, jos harrastus on muuttunut pakkomielteeksi löytää enemmän kätköjä kuin kukaan koskaan ennen, niin ymmärrän tuon copy/paste-sairauden...
Kaikki eivät ole kaltasiasi kätköistä nautiskelijoita. Kun hakee vain muutaman mielenkiintoisen kätkön päivässä, niin niistä jää paremmin muistiin asioita, joita lokiin voi sitten kirjoitella. Osa kätköilijöistä hotkii niin paljon kätköjä kerralla, etteivät he voi enää muistaa, mitä etsiessä oikeastaan tapahtui ja millä kätköllä. Iso merkitys on myös sillä, onko etsijällä omia kätköjä vaiko ei. Ne, jotka omistavat kätköjä tietävät, että lokikirjoitukset on tarkoitettu omistajan luettavaksi. Ne, jotka eivät omista omia kätköjä, saattavat luulla, että ne on tarkoitettu vain etsijän itsensä luettavaksi tai muiden kätköilijöiden auttamiseksi kätkön etsinnässä.

Itse suhtaudun asiaan hieman toisin. Lokkaukset, joissa ei ole informaatiota, eli tyhjät tai samaa tekstiä toistava viestit, tuhlaavat minun aikaani kun luen niitä. Olenkin lisännyt jo vuosia sitten suodattimen, joka yksinkertaisesti hävittää sähköpostista ne lokkaukset, joissa on vain muutama merkki tekstiä. Se mitä en näe, se ei minua vaivaa tai häritse.

Cape Edge
Viestit: 18
Liittynyt: La 31.08.2013 9:09

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja Cape Edge » Ma 01.06.2020 23:28

Trailien copy/pastet ymmärrän, mutta en tradeja, myssejä yms. joissa on on piilotuksella joku muu idea kuin saada 100 loggausta päivässä.

Nyt korona-aikana tämä copy/paste-kätköily on vain taas noussut esiin.

Loggauksesta voi kyllä arvata onko kätköilijä tehnyt itse yhtään kätköä

essiva
Viestit: 13
Liittynyt: La 27.12.2014 10:29

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja essiva » Ma 01.06.2020 23:42

Vingeri kirjoitti:
Ma 01.06.2020 23:19
Yksittäisiin purkkeihin voi ja kannattaakin keksiä pidempää tarinaa mutta pitkille traileille se on niin ja näin. Jos ajatellaan että etsii päivän aikana 50 purkkia 200 metrin välein niin kyllä siinä mielikuvitusta ja hermoja koetellaan jos jokaiselle pet purkille haluaa keksiä oman tarinansa sen jälkeen kun on reitin kiertänyt.
Ymmärrän aloittajaa täydellisesti. Kun klikkaa auki uuden Cape Edgen (jotka eivät todellakaan ole mitään traileja tai tusinarusinoita), valvoo jokusen yön kattoon tuijotellen, lopulta herää eräänä aamuyöllä välähdykseen eikä enää omaan parkaisuunsa ja saa lopulta koordinaatit kasaan jälleen yhteen loistavasti laadittuun mysseen, voi olla todella tyytyväinen itseensä. Ei tulisi mieleenkään kirjoittaa siihen mitään copypastea, vaikka alla olisikin sata tusinapettiä.

Toki silloin, kun mihinkä tahansa vastaan tulevaan mysteeriin on koordinaatit saatu kavereilta, niin siinähän ei D-arvot tai myssen nyanssit mitenkään hetkauta, kun niistä ei ole mitään aavistustakaan. Lähdettiin retkelle, rankkaa oli ja kk.

Zergei
Viestit: 385
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja Zergei » Ma 01.06.2020 23:43

Tästähän nyt on taitettu peistä ennenkin. Kuten elämässä yleensäkin, tässäkin on monia aspekteja. Aloittelevana kätköilijänä huomasin, että tavallisin loggausmuoto oli 'kk' ja kun en vielä ollut oppinut enemmän persoonaan sopivaa etikettiä niin käytin tätä. Kokemuksen karttuessa oma loggaustyyli sitten muotoutui. Tykkään kirjoittaa loggauksia joista ilmenee jotain siitä kokemuksesta minkä kätköltä sain, jopa traileilla, koska silloin voin myöhemmin vilkaista jotain hakemaani kätköä ja muistan tekstistä että 'ahaa, tuo oli se paikka missä oli ampiaisia' tai jotain ja kaikki palautuu mieleeni.

Mutta ymmärrän myös copypastan harrastajia, ainakin silloin kun ihan olosuhteiden pakosta pitää automatisoida hommaa. Tosin toivoisin että silloin kun ei ole mitään ihmeempää sanottavaa, niin pidettäisiin kerronta lyhyenä. Ei niin, että on kymmenen kappaletta copy-pastea ja sitten one-liner jos sitäkään.

Jokainen kuitenkin tyylillään. Sen vain sanon, että on kiva oppia tuntemaan muita kätköilijöitä siitä, miten he kirjoittavat lokitekstejä. Olkaa rohkeasti persoonallisia, vaikka sitten lyhyen kaavan mukaan :)

anna.s
Viestit: 67
Liittynyt: La 18.06.2016 21:42
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja anna.s » Ti 02.06.2020 0:25

Ihan pakko kommentoida tuohon myssen loggaukseen... Itselläni ja käsittääkseni useimmilla muillakin on tapana ratkoa myssejä varastoon niin että niitä on satoja, taitaapa omassa laarissa tällä hetkellä olla parituhatta hakematonta ratkottua. Kun sitten joskus vuoden- parin päästä jollekin alueelle menee, ei välttämättä muista ko. myssestä enää mitään. Eipä niitä sitten viitsisi uudelleen alkaa ratkoa vain sen takia että saisi aikaan lokitekstiä myös siitä myssestä. No, nykyisin olen älynnyt laittaa ratkontavaiheista vähän muistiinpanoja mutta aina en ole niin tehnyt ja kyllä se edelleen usein unohtuu siinä vaiheessa kun tuo tsekkeri mokoma pyyhkäisee ne aiemmat tekstit siitä muistiinpanoruudusta pois.
Eli ei se, että hyvääkään mysseä ei hirveästi kommentoi, välttämättä tarkoita sitä että naatit olisi saanut "ilmaiseksi".

HaTaTo
Viestit: 33
Liittynyt: Ke 24.06.2015 21:00

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja HaTaTo » Ti 02.06.2020 15:27

Yksi vakiologgauksia (copy-paste) lisäävä tekijä on kännyjen sovellukset. Esim. Cgeo tarjoaa suht suoraan vaihtoehtoa "toista edellinen loki". Sitä kun tottuu käyttämään, ei loggauksissa juuri ole vaihtelua.

Makeeija
Viestit: 23
Liittynyt: Pe 23.10.2015 20:52

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja Makeeija » Ti 02.06.2020 18:36

Nyt koronan aikana muutamiin kätköihini on lokattu "..." Siis vain kolme pistettä. Sama kätköilijä ja traileista ei ole kyse. Toinen kätköilijä näemmä käyttää vain yhtä pistetä "." - siis ei mitään muuta. Jotenkin kk:kin tuntuu mukavammalta kuin nuo pisteet. Mitä tulee traileihin niin ei kyllä jaksa ja juuri edes voi lokata kuin copy-pastella sen ekan. Nimittäin jos on 10-nn pet-pötlöä kuusessa joka ikisessä, niin mitäpä tuossa juuri muuta. Toki ymmärrän että ketjun aloittajalla on laadukkaita mysse-kätköjä ja niihin on minusta aina mukavakin lokata edes muutaman sanan lause. Mutta toista kymmentä palapeli mysseä trailina on sitten taas jo siinä ja siinä, ei niitä palapeljä jaksa arvioida, josko edes muistaa mikä peli missäkin kätkössä oli.

Avatar
tsahkali
Viestit: 313
Liittynyt: Ti 04.11.2014 11:06

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja tsahkali » Ke 03.06.2020 11:17

Zergei kirjoitti:
Ma 01.06.2020 23:43
Jokainen kuitenkin tyylillään. Sen vain sanon, että on kiva oppia tuntemaan muita kätköilijöitä siitä, miten he kirjoittavat lokitekstejä. Olkaa rohkeasti persoonallisia, vaikka sitten lyhyen kaavan mukaan :)
Kiitos!
En yritäkään keksiä mitään turhaa höpötettävää.
Muutama sana ja se on siinä.
Toisaalta, meikäläisen nakit ei muutenkaan meinaa sopia puhelimen näppäimille.

saloservice
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 17.07.2018 22:15

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja saloservice » To 04.06.2020 20:31

On näillä kätköilijöllä kova kiire, ei edes kätkökuvausta lueta vaan kainalot vaahdossa purkilta toiselle lahjanaateeilla, 46 kätköä tänään tänään ja senjasen kanssa , lokattu yhteisnimmarilla ja välissä vielä virtuaali samoilla lokkauksilla, naurattaa noi koohottajat jotka eivät näe eteensä, esimerkiksi koplakopon lohjanjärven kierroksen lokkasin jokaisen erikseen , kunnioittaen vaivaa mitä kätköntekijä tekee näille koohottajille, taisinpa olla ainoa, kiire vie ennenaikaisesti paremmille geokätköily maisemille!

Avatar
rauski
Viestit: 275
Liittynyt: Pe 04.07.2008 13:16
Paikkakunta: Vantaa

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja rauski » To 04.06.2020 20:53

Jos kätköttäjä ei ole enempää jaksanut panostaa hommaan kuin ottamalla äidin kaapista kymmenen kirkasmuovista kertakäyttörasiaa ja lainannut isiltä tussia kirjoittaakseen edes purkin kanteen muuta kuin geokätkö tyrkätäkseen nuo lähimpiin kivenkoloihin...
Niin mulla näköjään kestää hetken miettiä mitähän sanoisi.
Se prosessi on justiinsa tätä kirjoittaessa käynnissä, koska tähän foorumille tästä asiastaminulla on enempi sanottavaa... ja jos en sanokaan niin lukekoot rivien välistä ketkä ymmärtävät.

Edit...ja taas jaksoin useimpiin niistä jotain kirjoittaa. Joihinkin jotain muutakin kuin kk.
Viimeksi muokannut rauski, To 04.06.2020 21:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Maailmassa monta on ihmeellistä rasiaa..."

Koplakopo
Viestit: 164
Liittynyt: Ke 29.08.2018 22:26

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja Koplakopo » To 04.06.2020 21:03

saloservice kirjoitti:
To 04.06.2020 20:31
On näillä kätköilijöllä kova kiire, ei edes kätkökuvausta lueta vaan kainalot vaahdossa purkilta toiselle lahjanaateeilla, 46 kätköä tänään tänään ja senjasen kanssa , lokattu yhteisnimmarilla ja välissä vielä virtuaali samoilla lokkauksilla, naurattaa noi koohottajat jotka eivät näe eteensä, esimerkiksi koplakopon lohjanjärven kierroksen lokkasin jokaisen erikseen , kunnioittaen vaivaa mitä kätköntekijä tekee näille koohottajille, taisinpa olla ainoa, kiire vie ennenaikaisesti paremmille geokätköily maisemille!
Arvostamme kyllä suuresti näitä joka-kätköllä-eri-tarina -loggauksia....Ne toiset jää lukematta kokonaan :-(
Copy-paste ja "kk" kaksi ikävintä piirrettä näin 300t loggauksen lukeneena :-)

PeliMies4
Viestit: 330
Liittynyt: La 14.04.2018 11:08
Paikkakunta: Lohja

Re: Déjà-vu

Viesti Kirjoittaja PeliMies4 » To 04.06.2020 21:10

Koplakopo kirjoitti:
To 04.06.2020 21:03
saloservice kirjoitti:
To 04.06.2020 20:31
On näillä kätköilijöllä kova kiire, ei edes kätkökuvausta lueta vaan kainalot vaahdossa purkilta toiselle lahjanaateeilla, 46 kätköä tänään tänään ja senjasen kanssa , lokattu yhteisnimmarilla ja välissä vielä virtuaali samoilla lokkauksilla, naurattaa noi koohottajat jotka eivät näe eteensä, esimerkiksi koplakopon lohjanjärven kierroksen lokkasin jokaisen erikseen , kunnioittaen vaivaa mitä kätköntekijä tekee näille koohottajille, taisinpa olla ainoa, kiire vie ennenaikaisesti paremmille geokätköily maisemille!
Arvostamme kyllä suuresti näitä joka-kätköllä-eri-tarina -loggauksia....Ne toiset jää lukematta kokonaan :-(
Copy-paste ja "kk" kaksi ikävintä piirrettä näin 300t loggauksen lukeneena :-)
Se on siedettävää jos on alussa pitkä raamatullinen siitä kun lähdimme oulusta tallinnaan kätköreissulle ja löysimme sen ja sen verran kätköjä, sitten lokkauksen lopussa on jotakin kyseisen kätkön etsinnästä. Sitten on niitä jotka lokkaa "kk" joka kätköön ja viimeisenä ovat "vain copypastea" lokkaajat. Olisi todella mukava lukea jotakin omaan kätköön liittyvää myös eikä pelkkää tarinaa KoKo kätköilyreissusta.
Jos yrität tavoitella, olen todennäköisesti nukkumassa tai piilottamassa jotain hyvin ihmeellisiä kätköjä joista ei ota kukaan selvää.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”