Sivu 1/1

Letterit

Lähetetty: La 05.01.2019 20:51
Kirjoittaja Kulpakko
Olemme pyrkineet pikkuhiljaa hakemaan erityypisiä kätköjä mahdollisimman monesta kunnasta. Tämä "urakka" on tosin vasta alkutaipaleella. Yksi suuri ilon aihe on olleet letterit. Nuo pienet seikkailut - usein luonnossa. Mutta nyt viime aikoina on jo reissuja suunnitellessa tullut melkoisia pettymyksiä. Letterit eivät ole enää lettereitä. Usein ne ovat käytännössä tradeja tai mysteereitä, jotka on "naamioitu" letteriksi. Eikä aina edes naamioitu.

Vuodatus: on aivan syvältä ja sieltä, että lettereiksi hyväksytään tradit ja mysteerit. Niille voisi tyypiksi tradin tai mysteerin. Olisi paljon helpompi yksinkertaisen kätköilijän tehdä suunnitelmia ja hakea mieluisia kätkötyyppejä kätkökoriin.

t. tiimin naispuoleinen

Re: Letterit

Lähetetty: La 05.01.2019 21:16
Kirjoittaja Salaneuvos
Lisätietoa kätkötyypeistä = Letterbox Hybrid :)

Re: Letterit

Lähetetty: La 05.01.2019 21:26
Kirjoittaja Kulpakko
Pekka H kirjoitti:Lisätietoa kätkötyypeistä = Letterbox Hybrid :)
Jep, leimasin tekee ihmeitä. Periaatteelisesti vois viedä kaikkiin leimasimen, laittaa kätkökuvaukseen "Älä ota leimasinta" ja sit meillä olis Suomi täynnä lettereitä. Tosin tämä ei ole hyvä idea, koska silloin uusilla kätköilijöillä ei olisi mahdollisuutta enää suorittaa monia haasteita ollenkaan. Kun tradit, multit ja mysset katoaisivat kartalta.

Re: Letterit

Lähetetty: La 05.01.2019 21:54
Kirjoittaja Salaneuvos
Kulpakko kirjoitti:
Pekka H kirjoitti:Lisätietoa kätkötyypeistä = Letterbox Hybrid :)
Jep, leimasin tekee ihmeitä. Periaatteelisesti vois viedä kaikkiin leimasimen, laittaa kätkökuvaukseen "Älä ota leimasinta" ja sit meillä olis Suomi täynnä lettereitä.
Tosin tämä ei vielä riitä vaan kuvaukseen pitäisi vielä lisätä johtolanka lodjaajia varten, silloin kyseessä olisi hybridi kätkö jonka voi hakea joko lodjaamalla tai sitten geokätköilijöiden tavalla koordinaateilla.

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 8:58
Kirjoittaja Kulpakko
Pitäisi lisätä. Mutta kun ***min maksaa palkan niin kumarretaan siihen suuntaan. Ja pyllistetään... Noh joku viisastelee kohta tähän "ei kaikkia vanhoja tapoja tarvitse säilyttää, tää on mun mielestä parempi ja helpompi" jne. Enemmän mä pohdin sitä, että ne kätköttäjät jotka haluaa tehdä tradeja / mysteereitä siten, että käyttää vielä harvinaisemman kirjekuoren kuvaketta - miksi? Saadakseen enemmän kävijöitä? Ollakseen erottuvia? "Koska mä voin"?

Voin rehellisesti sanoa "kyllä minä mieleni niin pahoitin". Mutta ehkä tämä on tätä "minäminä" ja "koska mä voin" aikaa, johon tällaiset muumiot ei kykene sopeutumaan.

Ja kyllä: kaikkia kätköjä ei tarvitse hakea eli jätän hakematta ne letterit, jotka ei ole "perinteisiä" lettereitä. Ja vielä virtuaalinen pyllistys näiden uusien huijausten suuntaan :evil: :lol:

t. tiimin naispuoleinen

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 12:42
Kirjoittaja laulujoutsen
Letterithän on oikeastaan maastomyssejä. Voin suositella omaani täällä Helsingin Vuosaaressa, Pupun ja oravan letteri GC6A6GK. Siinä kannattaa ottaa mielikuvitus mukaan, letteri on tehty yhdessä lasten kanssa. Ei ole tradi eikä kätkö siis löydy lähtönaateista. Ulkopaikkakuntalaiselle letteri esittelee Uutelan hienoa perämaastoa, kaikkea hienoa sitä voi myös Helsingistä löytää. Tervetuloa seikkailemaan pupun ja oravan kanssa!

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 12:55
Kirjoittaja qqmuk
Jännä miten monella tavalla nämä käsitetään...

Käsittääkseni perinteisin muoto on se, että lodjausvihjeet löytyvät partiolaisten lodjaussivustolta, ja geokätköilysivustolla vain koordinaatit, jolloin se geokätkönä toimii kuten tradi. Purkissa sitten kätköilijöille logivihko, ja lodjaajille leimasin.
Eikö tämä ole juuri oikeaoppinen hybridi?

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 13:12
Kirjoittaja Salaneuvos
Ihan perus letterbox kätkö on sama kuin meidän tradi kätkö. Se mikä tekee perus tradi kätköstä hybridin on se että sen voi hakea kahdella eri tapaa. Kuvauksessa pitää olla johtolanka lodjaajia varten, silloin kyseessä on hybridi kätkö jonka voi hakea nimensä mukaisesti joko lodjaamalla tai sitten geokätköilijöiden tavalla koordinaateilla. Oma lukunsa ovat sitten nämä valeletterbox-hybrideiksi listatut geokätköt, jotka eivät ole lodjattavissa tai ne eivät jostain syystä muuten täytä letterboksin ehtoja.

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 14:00
Kirjoittaja ibis64
Letterissä ei nykyisin vissiin tarvitse olla naatteja loppupisteelle, minulla ei ainakaan ole eli mikähän valeviritys tämäkin omani sitten lienee :lol: https://www.geocaching.com/geocache/GC7 ... lan-koirat

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 14:29
Kirjoittaja Salaneuvos
ibis64 kirjoitti:Letterissä ei nykyisin vissiin tarvitse olla naatteja loppupisteelle, minulla ei ainakaan ole eli mikähän valeviritys tämäkin omani sitten lienee :lol: https://www.geocaching.com/geocache/GC7 ... lan-koirat
Kyllä ne koordinaatit on vieläkin pakolliset: Letterbox Hybrids - a geocache type => As with all geocaches, this cache type must include GPS usage :)

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 15:56
Kirjoittaja ibis64
Pitäähän ne tietysti olla mutta ei ne minulla ainakaan ole kaikkien näkyvillä, vain omistajan :D

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 17:33
Kirjoittaja zeepia
Pekka H kirjoitti: Kyllä ne koordinaatit on vieläkin pakolliset: Letterbox Hybrids - a geocache type => As with all geocaches, this cache type must include GPS usage :)
Juu sääntöjen mukaan gepsiä tarvitaan jotta saadaan loppunaatit esiin mutta ainakaan minun mielestä tuossa kuvauksessa ei tarvitse olla naatteja valmiiksi. Vaan gepsiä käytetään esim. sata metriä suuntaan x tms.

Re: Letterit

Lähetetty: Su 06.01.2019 17:50
Kirjoittaja ibis64
Juu, käsitin että pitää käyttää gepsiä niinkuin kaikissa muissakin, minulla ne vie tien reunaan mistä lähdetään tarinan mukan etenemään kohti loppupurkkia, ainakin meni läpi tarkastuksesta kerralla :shock: