Loggausten "äänestäminen"

Yleistä keskustelua kätköilystä
TeamPaJu
Viestit: 8
Liittynyt: Ti 21.07.2015 0:01

Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja TeamPaJu » To 30.08.2018 16:17

En tiedä onko tästä jo jossain keskusteltu, mutta törmäsin mielenkiintoisen kokeiluun. Avasin yhden Norjassa sijaitsevan kätkön kuvauksen samalla kun olin poistamassa sitä kirjanmerkkilistalta. Huomasin, että jokaisen loggauksen alle oli ilmestynyt äänestyspainikkeet Great story ja Helpful. Tarkemmin asiaa googlailtuani löytyi geocaching -blogista https://www.geocaching.com/blog/2018/05 ... g-upvotes/ tietoa, että kyseistä ominaisuutta testataan nimenomaan Norjassa. Loggauksia pystyi myös sorttaamaan näillä ominaisuuksilla, esim. eniten Helpful-ääniä saanet ylimmäksi. Mysteereissä tuo helpful-merkintä on vähän kakspiippuinen juttu, mutta voisi olla ihan kätevää järjestää ylimmäksi esim. ehdotukset paremmista koordinaateista (olettaen, että niille on annettu paljon ääniä), mutta kätköttäjä ei syystä tai toisesta ole niitä korjannut. Tosin samaan hengenvetoon voisin todeta, että kaikkein kätevintä olisi mahdollisuus järjestää loggaukset niiden tyypin perusteella, mukaan lukien koordinaattilisäykset. Joskus olen mm. halunnut tarkastella satoja loggauksia sisältävästä kätköstä omistajan tekemiä koordinaattipäivityksiä, mutta niiden löytäminen kaiken sen massan seasta on välillä vähän työlästä. Ctrl+F ei välttämättä toimi, koska paljon logeja sisältävässä kuvauksessa se ei hae sieltä sivun pohjalta. Joka tapauksessa odotan mielenkiinnolla, tulevatko nämä uudet ominaisuudet ikinä laajemmin käyttöön.

Koplakopo
Viestit: 146
Liittynyt: Ke 29.08.2018 22:26

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Koplakopo » Su 09.09.2018 9:04

Hyvää kehitystä....Porukka alkaa hiukan panostamaan loggauksiinsa :-)
Tuskimpa nämä"KK" loggaukset paljoa peukutuksia saa....

Avatar
Nasta88
Viestit: 15
Liittynyt: Ti 02.12.2014 20:03
Paikkakunta: Pori

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Nasta88 » Su 09.09.2018 9:48

Geocache.fi puolella pystyt valitsemaan mitkä lokityypit näytettään klikkaamalla eri lokityyppejä.

Puuha
Viestit: 105
Liittynyt: To 27.09.2012 16:06

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Puuha » Su 09.09.2018 11:40

Koplakopo kirjoitti:Hyvää kehitystä....Porukka alkaa hiukan panostamaan loggauksiinsa :-)
Tuskimpa nämä"KK" loggaukset paljoa peukutuksia saa....
Liekkö edes loggausten kirjoittajalla tarvetta henkilökohtaisen statuksen nostattamiseen. Tosin eipä nuo pitkät copy/paste lokkaukset perässä lyhyellä kommentilla itse kätköstä/paikasta ole sen kummempia kuin "KK" kätköttäjän näkökulmasta. En itse ainakaan kirjoita kätköttäjää tai muita kätköilijöitä ajatellen loggauksia (pl; Notet), vaan aivan itselle muistiin. Kyllä, omaan tässä asiassa varsin suppean näkökulman vielä tehostaen efektiä käytän ravihevosen silmälappuja.

Minusta nämä toisten loggausten arvostelut eivät oikein tuo tähän harrastukseen mitään uutta tai edes liity löyhästikkään aiheeseen. Eikö tuota eripuraa ole jo muutoin riittävästi? Vai mitä ne tuovat jotain sellaista mikä on aiemmin puuttunut? Jos joku oikein hyvin perustelisi arvostelun tarpeellisuuden.

Edellä mystit jo koettiin ongelmaksi. Vaikka tulisikin tällainen äänestysmahdollisuus ja hyviä vinkkejä ratkaisuun tai jopa lähes suora ratkaisu ylimmistä loggauksista löytyisi, siitä huolimatta muutamat ovat hankkineet mysteerin naatit muulla tavalla kuin ratkaisemalla itse tehtävän edes osaksi. En näe tilanteen muuttuvan nykyisestä. Mystien osalta FTF:t ovat kyllä kyllä kokeneet aikamoisen inflaation minun silmissä viime aikoina. Mutta nimi logissa=Löytö

Eli tuli eli ei, lopputulos on; "Väärin kätköilty..."

Zergei
Viestit: 340
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Zergei » Su 09.09.2018 15:09

Puuha kirjoitti:Minusta nämä toisten loggausten arvostelut eivät oikein tuo tähän harrastukseen mitään uutta tai edes liity löyhästikkään aiheeseen. Eikö tuota eripuraa ole jo muutoin riittävästi? Vai mitä ne tuovat jotain sellaista mikä on aiemmin puuttunut? Jos joku oikein hyvin perustelisi arvostelun tarpeellisuuden.
Eipä muiden loggauksia ole pakollista lukeakaan, joten varsinaisesti kukaan ei menetä mitään. Spoilien kohdalla kätkön omistaja edelleenkin pystyy deletoimaan tai kryptaamaan liian paljastavan login, mutta näkisin hyvänä myös jos mysseissä omistaja voisi disabloida ominaisuuden. Itse pidän pieniä piilovihjeitä kätköloggauksissa kosherina (tapauskohtaisesti), usein ne eivät kuitenkaan aukene ummikolle ellei mysteeripulma muutenkaan avaudu. Mutta jos äänestämällä tällaisia piilovinkkejä nostetaan framille niin se voi jo alleviivata liikaa.

Hyvänä ominaisuutena näen tässä ennen kaikkea sellaiset wanhat kätköt joiden ylläpito on jäänyt ilmaan leijumaan jota sitten paikalliset kätköilijät hoitavat "perintönä", niin tätä kautta voi nostaa esiin päivitettyä infoa kätkön tilasta, esim. jos purkin koko tai vihje on muuttunut vuosien varrella. Ja luontoesteetikkona pidän myös hyvänä jos parhaita valokuvia nostetaan näin esiin. Monesti olen valikoinut mitä kätköä lähden etsimään muiden ottamien valokuvien perusteella koska haluan kokea ne hienot maisemat itse.

Puuha
Viestit: 105
Liittynyt: To 27.09.2012 16:06

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Puuha » Su 09.09.2018 16:06

Ajatus kaunis, toteutus tuskin tulee tätä tukemaan kuitenkaan. Kuvia muutoinkin aivan liian vähin loggausten yhteydessä lähetetty. IMHO.

On valitettavaa että joukossamme on myös niitä ketkä eivät osaa käyttää tällaista äänestys ominaisuutta objektiivisesti ja ne kenellä on osaaminen objektiivisuuteen jättävät tämän käyttämisen useammin käyttämättä. En oikein usko että geokätköilijät olisivat mitenkään poikkeus.

Arvostelussa kun vielä painavat sitten eri ihmisten erilaiset näkemykset mitkä ovat tärkeitä heille. Toiselle se kätköilijän loggaus perhosen näkemisestä matkan varrella kätkölle, toiselle kätköön liittyvä huomautus, kolmannelle loggaukseen liitetty kuva, neljännelle pitkä rustaus "puppugeneraattorilla" tai copy/paste tyyppinen loggaus, viidennelle se antaumuksella laadittu loggaus kohdennettuna juuri kyseiseen kätköön, jne. jne.

Koplakopo
Viestit: 146
Liittynyt: Ke 29.08.2018 22:26

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Koplakopo » Su 09.09.2018 18:43

Kyllä tähän harrastukseen tarvitaan muutoksia/lisäjuttuja....Muuten tätä samaa vuodesta toiseen.
Toiset vaan on "mummoja" vuodesta toiseen...Tyytyvät nykyiseen ja pelkäävät muutosta.
Pitäisikin olla kaksi eri käyttöliittymää...Toinen "mummoille" ja toinen niille jotka haluavat muutosta ;-)

Puuha
Viestit: 105
Liittynyt: To 27.09.2012 16:06

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Puuha » Su 09.09.2018 20:34

Nyt ei mummoilusta ole kyse tai uudistusten vastustuksesta. Enemmän siitä, onko oikeasti mitään apua kyseisestä ominaisuudesta kun loggauksia äänestetään.

Tässäkin ketjussa on jo kolmea eri asiaa nähty äänestettäväksi. Se syö jo tuon äänestyksen merkityksen ja sen tarkoitusperiä. Ei vain toimi isossa joukossa joista jokainen yksilö ajattelee erilailla.

Lisäyksenä: Toki erittely löytö loggauksista, noteista, huolloista, huoltopyynneistä, jne ovat tervetulleita kunhan tuo äänestys unohdetaan.

Koplakopo
Viestit: 146
Liittynyt: Ke 29.08.2018 22:26

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Koplakopo » Su 09.09.2018 21:38

No joo.... Eipä tähän touhuun todellakaan kaivata pikkupissiksien peukutus kampanjaa.
Mutta sellainen "peukutus" voisi ole missä arvostellaan vastaako kätkön tehtävänanto/tähditys/attribuutit jne. todellisuutta. Se kannustaisi kätköntekijöitä parantelemaan omiaan jos "mutinaa" liikaa.... Ja samalla jos ei kiinnosta niin arkistoon pois viemästä tilaa ;-)

Puuha
Viestit: 105
Liittynyt: To 27.09.2012 16:06

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Puuha » Su 09.09.2018 21:57

Siihen tarpeeseen vastaa jo GCvote.com aika hyvin. Tähdityksellä voi arvostella kokonaisuutta ja erilaiset näkemykset/mieltymykset jo muutaman äänestyksellä alkavat näyttämään kätkön arvostuksen. Ei muuta kuin käyttämään, mitä isompi joukko käyttää sitä paremmin tähdet näyttävät yleisen mielipiteen kätköstä.

Avatar
Tervas
Viestit: 919
Liittynyt: Ma 08.01.2007 14:31

Re: Loggausten "äänestäminen"

Viesti Kirjoittaja Tervas » Ma 10.09.2018 8:19

Puuha kirjoitti:Siihen tarpeeseen vastaa jo GCvote.com aika hyvin. Tähdityksellä voi arvostella kokonaisuutta ja erilaiset näkemykset/mieltymykset jo muutaman äänestyksellä alkavat näyttämään kätkön arvostuksen. Ei muuta kuin käyttämään, mitä isompi joukko käyttää sitä paremmin tähdet näyttävät yleisen mielipiteen kätköstä.
GcVote oli kyllä hyvä, lakkasi vaan toimimasta kun Firefoksiin tehtiin "parannuksia" ja Greasemonkey ei enää pelittänyt. Tampermonkeyn kautta en ole saanut toimimaan.
"Jokaisen oikein rakennetun pojan tekee joskus vastustamattomasti mieli etsiä kätkettyä aarretta."
Mark Twain: Tom Sawyerin seikkailut

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”