International Earthcache Day 2016

Yleistä keskustelua kätköilystä
Avatar
Maitomies
Viestit: 642
Liittynyt: To 17.11.2011 21:13
Paikkakunta: Hattula
Viesti:

International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Maitomies » Su 09.10.2016 9:46

Moikka

Tännekkin tiedoksi jos se ei ole vielä kaikkia tavoittanut että tänään 9.10.2016 on international earthcache day eli kansainvälinen geokohde päivä. Kirjaamalla geokohteen löydetyksi tänään saa profiiliin matkamuiston.

https://www.geocaching.com/blog/2016/09 ... october-9/
- Maitomies -
Onnellinen ihminen kulkee usein vakaasti polkua, jota tuhat onnetonta väittää vääräksi.
https://maitomies.wordpress.com
https://www.facebook.com/geo.maitomies

Zergei
Viestit: 340
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Zergei » Su 09.10.2016 20:52

Enpä kyllä ymmärrä että miksi virtuaalisen kätkön loggaamisesta annetaan suveniiri, kun geokohteella käynti tiettynä päivänä ei kuitenkaan ole mitenkään todennettavissa. Mutta enhän minä ymmärrä paljoa muutakaan. :) Onneksi maakunnan ainoa geokohde oli vielä hakematta...

Velocy
Viestit: 14
Liittynyt: Ti 12.01.2016 11:43

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Velocy » Su 09.10.2016 22:56

Zergei kirjoitti:Enpä kyllä ymmärrä että miksi virtuaalisen kätkön loggaamisesta annetaan suveniiri, kun geokohteella käynti tiettynä päivänä ei kuitenkaan ole mitenkään todennettavissa. Mutta enhän minä ymmärrä paljoa muutakaan. :) Onneksi maakunnan ainoa geokohde oli vielä hakematta...
Geokohteet, "Earthit", ovat mielestäni siitä mukavia kätköjä, että ne esittelevät lähestulkoon poikkeuksetta mielenkiintoisen paikan tai alueen. Tiesin jo hyvissä ajoin tämänpäiväisen Earthcache Dayn, joten oli hyvä sovittaa muuten vain kalenteriin osuneen ajomatka X-Y:n varrelle eräs Geokohde - samallahan sitä nyt voi käydä ihastelemassa paikkaa, joka olisi muuten tod.näk. jäänyt näkemättä, ja samalla oppia alueeseen ja aiheeseen liittyvää geologiaa.

Alue tuli tutuksi, ja kotiläksyt tuli tehtyä. Todella mukava ja opettavainen pysähdys. Lähinnä nauratti kun edellinen oli Found It -loggaukseensa kirjoittanut "Lähetin vastaukset tehtäviin pari viikkoa sitten" .. Niin. Eli paikalla tuli käytyä ainakin se kaksi viikkoa aiemmin, mutta loggaus sattui tulemaan vasta tälle sunnuntaille. Mieltäni en pahoittanut, ja vastedeskin kirjoitan vihkoon ja nettiin päivämäärät niin kuin ne tapahtumapäivänä olivat -- ainakaan omasta mielestäni harrastuksessa ei ole juurikaan iloa siinä vaiheessa kun alkaa huijaamaan itseään tilastoissa, jotka nekin tosiaan ovat vain itseään varten. Samalla vaivallahan sitä kiertelisi huomenissa 31 purkkia ja kirjailisi niihin kaikki marraskuulta löytyvät päivät; ja geocache.fin marraskuun päivämatriisi on täynnä yhdessä päivässä!

Hyvä esimerkki vastaavasta oli viime uudenvuoden aattoiltana kätköillessäni, kun törmäsin purkkiin jossa oli edellinen, jopa reitillä vastaan tullut kätköilijä logannut päivämäärän "1.1.2016". Ihmettelin suuresti vielä silloinkin suht' uutena harrastajana, että miten ihmeessä ihminen voi kirjoittaa väärän päivämäärän lokiin kun jopa ilotulitukset paukkuvat taustalla? Saati sitten kirjoittaa löytöloggauksensa Geocaching.comiin päivän myöhässä?! Onneksi tämäkin selvisi (ainakin jollain tasolla) myöhemmin, kun vuoden viimeisestä sekä ensimmäisestä päivästä sai ilmeisesti molemmista souvenirit .. Ei siis tämänkään kätköilijän TARVINNUT poistua kotona kahtena päivänä peräkkäin tyhmien purkkien perässä? ;-)

Kaikki tietysti harrastaa omilla tavoillaan - kaikki menee tietenkin yli siitä kohdasta aitaa mistä haluaa. Maitomiehelle kuitenkin isot kiitokset Pirkanmaan ja Hämeen alueen monista loistavista Eartheista !

Geojusu
Viestit: 71
Liittynyt: Ti 30.11.2010 11:50

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Geojusu » Su 09.10.2016 23:07

Hyvin kirjoitettu Velocy.
Tuolla samalla kätköllä näkyi myös lokkaus: "Jokin aika sitten kävin paikanpäällä. Erinäisistä syitä lokkaus tälle päivälle, kuten moni muukin taitaa tehdä samoin tällä kätkötyypillä tänään."
Näyttävät nuokin kuitenkin olevan ihan oikeita kätköilijöitä. Säälittäävää räpellystä tuollainen, kovasti ollaan prenikoiden perään kun tällä linjalla mennään. Huvittavaa.

Zergei
Viestit: 340
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Zergei » Su 09.10.2016 23:43

Velocy kirjoitti:Hyvä esimerkki vastaavasta oli viime uudenvuoden aattoiltana kätköillessäni, kun törmäsin purkkiin jossa oli edellinen, jopa reitillä vastaan tullut kätköilijä logannut päivämäärän "1.1.2016". Ihmettelin suuresti vielä silloinkin suht' uutena harrastajana, että miten ihmeessä ihminen voi kirjoittaa väärän päivämäärän lokiin kun jopa ilotulitukset paukkuvat taustalla? Saati sitten kirjoittaa löytöloggauksensa Geocaching.comiin päivän myöhässä?! Onneksi tämäkin selvisi (ainakin jollain tasolla) myöhemmin, kun vuoden viimeisestä sekä ensimmäisestä päivästä sai ilmeisesti molemmista souvenirit .. Ei siis tämänkään kätköilijän TARVINNUT poistua kotona kahtena päivänä peräkkäin tyhmien purkkien perässä? ;-)
Jospa tuli naps-poksauteltua vähän toisenlaisia purkkeja niin meni päivät/vuodet sekaisin? Aattelepa omalle kohalle!

Ja oikeasti, en vakavissani valita, hyvähän se oikeasti on että erilaisia kätkötyyppejä promotaan suveniireilla. :D Eikä niillä souvenireilla merkitystä ole, mutta kun tarjolla oli niin pitihän se käydä. Ja vähän valittaa. ;) Ensivaikutelma vain oli että huonosti sopii yhteen souvenir-konseptin kanssa kun tosiaan se joitakin houkuttelee fuskaamaan. Mutta eihän se muilta ole poissa, enkä nyt oikeasti usko sellaisen yleistä olevan, liekö moni nuita sammakon aviiseja noteeraakaan. Itse ainakin opin tänään joitain uusia asioita tutusta kohteesta eli ei se hukkaan mennyt.

Nyt vaan jännätään että hyväksyykö geokohteen omistaja annetut vastaukset vai meneekö uusintatentiksi! :) :) Sinänsä kiva konsepti, aihetta opiskelemalla voisi ehkä tekaista itsekin vastaavan... mutta jonnekin mahdollisimman vaikeapääsyiselle paikalle ettei jatkuvasti tarvitsisi tarkistaa vastauksia. Ehkä siksi niitä onkin niin monta kuin niitä on.

Avatar
Maitomies
Viestit: 642
Liittynyt: To 17.11.2011 21:13
Paikkakunta: Hattula
Viesti:

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Maitomies » Ma 10.10.2016 9:35

Velocy kirjoitti:
Zergei kirjoitti: Maitomiehelle kuitenkin isot kiitokset Pirkanmaan ja Hämeen alueen monista loistavista Eartheista !
Oi, Kiitos vain kiitoksista, harvemmin näitä kuulee. Hauskaahan ja itsellekkin aina opettavaista noita on tehdä.
Monia uusia kohteita on vielä mielessä ja muutenkin noita Geokohteita koitan edistää siellä ja täällä.

Tosiaan tuo virtuaalisen kirjauksen tarkastaminen on se hankaluus, johon tuo ohjesääntöjen vaatimus paikkaan sidonnaisesta kirjaustehtävästäkin perustuu.
Tosin käyntipäivää ei sitäkään kautta todentamaan pysty. Itse kirjaisin geokohteen löydön sille päivälle kun olen fyysisesti kohteella käynyt havaintoja tekemässä, en sille päivälle kun vastaukset lähetän omistajalle (jos se siis tulee tehtyä myöhemmin).

Samaa ongelmatiikkaa on geokohteiden FTF kirjauksissa, mikä mielestäni ei sekään ole ihan järkevää. Itse en yleensä edes ota kantaa kuka minun uudesta geokohteestani tuon FTFn on oikeutettu kirjaamaan.
itselläni on filosofia että FTF on vain yksi löytö kaikkien joukossa ja sen informatiivinen arvo geokohteiden osalta on siinä että kohde on ylipäätääm löydetty ja kirjaustehtävät ymmärretty kuten olen ajatellut.

Ps. mukavasti oli ainakin omilla geokohteillani käyntejä eilen ja pääsääntöisesti voi antaa yleisesti kiitosta kätköilijöille; Kirjaustehtäviin ja geokohteiden tarjoamiin oppitunteihin on paneuduttu huoella ja vastaukset ovat pääsääntöisesti oikein mallikkaita. Hyvä hyvä :D
- Maitomies -
Onnellinen ihminen kulkee usein vakaasti polkua, jota tuhat onnetonta väittää vääräksi.
https://maitomies.wordpress.com
https://www.facebook.com/geo.maitomies

Avatar
tsahkali
Viestit: 294
Liittynyt: Ti 04.11.2014 11:06

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja tsahkali » Ti 11.10.2016 10:17

[quote="Zergei" Sinänsä kiva konsepti, aihetta opiskelemalla voisi ehkä tekaista itsekin vastaavan... mutta jonnekin mahdollisimman vaikeapääsyiselle paikalle ettei jatkuvasti tarvitsisi tarkistaa vastauksia. Ehkä siksi niitä onkin niin monta kuin niitä on.[/quote]

Meinaat, että tällainen olis hyvä...? http://www.geocache.fi/caches/cachetieto.php?wp=GC4N7YJ
Ei ole geopolkua muodostunut mutta se ei kohteen arvoa vähennä.
Kiitos vielä kerran kätköttäjälle!!

Avatar
Tervas
Viestit: 919
Liittynyt: Ma 08.01.2007 14:31

Re: International Earthcache Day 2016

Viesti Kirjoittaja Tervas » Ti 11.10.2016 11:00

Geojusu kirjoitti:
... "Jokin aika sitten kävin paikanpäällä. Erinäisistä syitä lokkaus tälle päivälle, kuten moni muukin taitaa tehdä samoin tällä kätkötyypillä tänään."...
Itselläni päinvastainen konsepti: Jokunen maakätkö on tullut ratkottua etänä, mutta lokkaus tulee sitten, kun olen fyysisesti käynyt paikan päällä.
"Jokaisen oikein rakennetun pojan tekee joskus vastustamattomasti mieli etsiä kätkettyä aarretta."
Mark Twain: Tom Sawyerin seikkailut

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”