Kätköily ulkomailla

Yleistä keskustelua kätköilystä
MiniJarva
Viestit: 87
Liittynyt: Ma 26.08.2013 9:14

Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja MiniJarva » Su 03.04.2016 10:36

Moi,

Ajateltiin vaimon kanssa lähteä Roomaan ja koska nähtävyyksiä siellä ei kovin paljoa ole, niin aikaa jää varmasti kätköilyyn. Sitten kyssärit.
-Miltä operaattorilta liittymä? Tarttee datan mukaan.
-Cgeo taitaa antaa ladata offline kartan ja kätköt jo kotimaassa? Geocaching liveen ei taida saada samaa ominaisuutta?
-Mistä pieni leimasin, saattaa osa olla aika kuumottavissa paikoissa ja tahtoo nopeasti hoitaa lokkauksen?
-Onko mitään hienoa tapaa jättää terveiset suomesta? Pieni suomen lippu rasiaan vai jotain sivistyneempää?
-Pärjääköhän kännyllä talojen katveessa? Tosin näkeehän kartan...

Tässä aluksi, kiitos jo etukäteen.

Vingeri
Viestit: 622
Liittynyt: Ti 04.01.2011 22:47

Re: Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja Vingeri » Su 03.04.2016 10:51

Koetan vastailla parhaani mukaan

Ulkomailla pärjää varsin hyvin suomalaisella liittymällä koska datahinnat ovat laskeneet EU ansiosta varsinkin kun lataa kartat ja kätköt etukäteen kotimaassa. Toki videoiden ja raskaiden tiedostojen lataus on edelleen kallista puuhaa datayhteyden kautta joten niitä en katsoisi paitsi jos paikalta löytyy ilmainen wlan verkko. Karttojen lataus onnistuu C:geo ohjelmalla täältä: http://download.mapsforge.org/maps/ Kätköjen lataus onnistuu muistaakseni kun siirtää karttapohjan kohdekaupunkiin ja antaa C:geon ladata sen alueen kätköjen pikakuvakkeet karttapohjalle jonka jälkeen painaan näytön yläosasta valinnat painiketta "kolme pistettä allekkain" ja sieltä "Tallenna offline". Näin C:geo tallentaa karttapohjalle ladatut kätköt muistiin. Halutessaan C:geon asetuksista voi määrittää näytetäänkö pelkästään tradi vai muita kätköjä. Kaikkia ei välttämättä kannata ladata muistiin.

Terveiset voi jättää nettiloggaukseen. Kätköilyn alussa jätin suoraan lokivihkoon mutta päätin että näin on järkevämpää ettei lokivihko tai purkki täyty turhaan. Kännyllä pärjää varsin hyvin varsinkin jos siinä on sekä GPS että GLONASS paikannukset jolloin tarkkuus on parempi.

Täältä voit lukaista itse tekemäni ohjetta C:Geon käyttöön. Huomaa että ohje on jo hieman vanhentunut mm käännösten kohdalta. Nykyään sovellus on käännetty täysin suomenkielelle. https://drive.google.com/file/d/0B0ElU7 ... sp=sharing

MiniJarva
Viestit: 87
Liittynyt: Ma 26.08.2013 9:14

Re: Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja MiniJarva » Su 03.04.2016 15:20

Kiitos hyvästä vastauksesta, varsinkin tuo latauslinkki ja ohje on tärkeä. Pitää vähän tutkia noita datakuluja, kun epäilen että laukkukauppojen ulkopuolla saa seistä jokusenkin tunnin ja ulkomaiden WiFit ja niiden perässä olevat yhteydet on aika kuraa yleensä.

Vingeri
Viestit: 622
Liittynyt: Ti 04.01.2011 22:47

Re: Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja Vingeri » Su 03.04.2016 16:51

MiniJarva kirjoitti:Kiitos hyvästä vastauksesta, varsinkin tuo latauslinkki ja ohje on tärkeä. Pitää vähän tutkia noita datakuluja, kun epäilen että laukkukauppojen ulkopuolla saa seistä jokusenkin tunnin ja ulkomaiden WiFit ja niiden perässä olevat yhteydet on aika kuraa yleensä.
Voihan sitä tarvittaessa ostaa paikallisen prepaid kortin. Tosin joidenkin mukaan prepaid liittymän osto vaatii Italiassa passin. Italiassa toimii ainakin Vodafone, TIM, Wind, 3 operaattorit.

Etsivä71
Viestit: 19
Liittynyt: Ma 17.11.2014 14:19

Re: Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja Etsivä71 » Su 03.04.2016 17:45

Roomassa en ole käynyt kätköilemässä, mutta Pohjois-Italiassa, Monacossa ja Etelä-Ranskassa. Kannattaa varautua siihen, että kätköt ovat kaupunkialueilla todella pieniä. Enemmän nanoja kuin Suomessa ja filmipurkkia suurempaa ei juuri tule vastaan. Eli mitään "Suomi-tuliaisia" ei kannata pieniin kätköihin tunkea muiden harmiksi. Mieluummin varustaudu jättämään lisää lokipaperia tai muuten huoltamaan kätköä. Rankkaa yleistystä toki, mutta keskimäärin nuo Etelä-Euroopan kätköt ovat pieniä ja huonosti huollettuja.

zeepia
Viestit: 70
Liittynyt: La 02.11.2013 11:45

Re: Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja zeepia » Ma 04.04.2016 18:33

Olen käyttänyt lähinnä Geocaching Liveä ulkomailla ja yli tuhannen purkkia on matkoilta tullut poimittua. Maastokarttaa en ole ladannut vaan Here maps mulla toimii karttapohjana. Eli satelliittikuvaa en tuolloin käytä, tosin sekin jää jotenkin kännyn muistiin jos aluetta selaa vaikka hotellissa wlanilla sillä näkymällä. Toimii vain sillä suurennoksella millä sitä on vilkuiltu.

Liveen saa ladattua Pocket queryt joten esim. hotellin koordinaateista voi ottaa iltakävelypurkit helposti kännyyn offlineen. Ja esim. mysset kannattaa jättää siitä pois kun ei niistä ratkomattomista siinä kadulla kävellessä ole kuitenkaan iloa. Huomiona tuohon: jos ottaa pocket querynä tuhannen kippoa niin kartta näyttää kuitenkin vain sata kerrallaan. Tai sitten en vaan taas osaa :D

Hauskaa reissua!

essiva
Viestit: 13
Liittynyt: La 27.12.2014 10:29

Re: Kätköily ulkomailla

Viesti Kirjoittaja essiva » Ma 04.04.2016 18:37

Roomassa oltiin reilu viikko sitten kätköilemässä. Suurimpaan osaan niistä purkeista ei mitään kamaa mahdu, kuten täällä on jo todettukin. Siellä on vastassa pieni tuppo paperia pienessä purkissa. Leimalla tietty saa koko paperin äkkiä sutattua, mutta eipä törmätty paikkaan jossa hirveä kiire olisi iskenyt. Kannattaa myös varautua siihen, että asemien lähellä olevien kätköjen vieressä saattaa seisoa setiä aseet olkapäällä ja piilojen etsintä kannattaa jättää väliin.

Itselläni on c:geo ja Saunalahden liittymä, miehellä gps. Olin tallentanut osan offlinena ennen reissua kännykkään, muutoin availin datat kätköjen lähellä aivan surutta ja tsekkailin vinkkejä ja spoilereita (spoilerit ovat aivan eri luokkaa kuin mihin Suomessa on tottunut) kun koordinaatit tuntuivat monasti vievän reilusti sivuun kohteista.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”