Kiilopään Power Trail

Yleistä keskustelua kätköilystä
seikku
Viestit: 23
Liittynyt: La 15.01.2011 17:07

Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja seikku » Ke 17.06.2015 14:10

Itselläni kolahti sieluun pahasti Kiilopäälle tullut kätkökatastrofi. Sirotemiinalla ammuttuja mikropurkkeja made by Suomen Latu. Tämän näköinen: https://www.geocaching.com/map/default. ... 41707&z=12

Pistin parille ihmiselle seuraavan sähköpostin:
"Hei!

Olen harrastanut 12 vuotta geokätköilyä ja aiemminkin ollut huolestunut Suomen Ladun toiminnasta harrastuksen parissa. Tänä aamuna selvisi, että Latu on piilottanut Kiilopäälle Ahopään tuntumaan ison määrän geokätköjä. Kätköt eivät sijaitse poluilla ja tunnetusti tällaiset nk "power tralit" aiheuttavat luontoon valtavaa eroosiota. Onko siis Lapin herkkä tunturimaasto Suomen Ladun ja erityisesti Lapin edustajien mielestä sopiva paikka tällaiselle runsasta eroosiota aiheuttavalle geokätkösumalle?

Kätköilyn harrastajat yleisesti ottaen ovat huolissaan harrastuksensa aiheuttamasta eroosiosta ja siksi harrastuksessa on pyritty nämä runsaan kätkömäärän geokätköpolut sijoittamaan isojen polkujen yhteyteen siten, ettei polulta tarvitsisi poistua ja tuhota ympäristöä. Mielestäni Suomen Ladun toiminta Kiilopäällä sotii voimakkaasti geokätköilyharrastuksen eettisiä periaatteita vastaan. Mitä mieltä Te olette tämän kyseisen Ladun logon muotoon laitetun polkujen ulkopuolella olevien kätköjen eettisyydestä ja järkevyydestä?

Miksi Suomen latu on tehnyt juuri nämä kyseiset kätköt Kiilopäälle? Miksi niitä on sijoitettu polkujen ulkopuolelle?

Kyseiset kätköt löytyvät maailman laajimmalta http://www.geocaching.com-sivustolta listattuna. Tuntevatko kätköjen piilotuksesta vastaavat henkilöt kätköjen piilotuksen ohjesäännöt ja noudattavatko he niitä?

Miten mielestänne Suomen Ladun kätköissä Kiilopäällä toteutuu geokätkön piilottamisen ohjeissa kohta 5:
"Geokätköilyllä ei vahingoiteta luontoa ja ympäristöä. Geokätköt on piilotettava siten, että kasvisto ja eläimistö ovat turvassa tahalliselta tai tahattomalta haitalta. Joidenkin lajien herkkyyden vuoksi voidaan geokätköilytoiminta tietyillä alueilla keskeyttää osaksi vuotta"?

Miten mielestänne Suomen Ladun kätköissä Kiilopäällä toteutuu geokätkön piilottamisen ohjeissa kohta 6, alakohta 2: "Kätkö on alueella, joka on erityisen herkkä lisääntyneelle jalankululle"?

Saavatko näiden kätköjen tekijät taloudellista hyötyä tämänkaltaisesta toiminnasta?

Onko Suomen Ladulla näiden kätköjen tekemiseen maanomistajan lupa vai omistaako Latu itse nämä maat? Miten aiotte turvata luonnon säilymisen tällä alueella?

Suomen Ladun arvoissa mainitaan internetsivulla http://www.suomenlatu.fi kestävä kehitys arvona. Tukeeko geokätköjen massamääräinen sijoittaminen Lapin tunturialueelle mielestänne kestävän kehityksen periaatteita? Tuntevatko kätköjen piilotuksesta vastaavat henkilöt kestävän kehityksen periaatteet ja noudattavatko he niitä?

Suomen ladun arvot toimintatapoina -kohdassa mainitaan vastuullisuus. Onko näiden Kiilopään geokätköjen sijoittaminen ja toteutus mielestänne vastuullista toimintatapaa?

Suomen Ladun piti käsittääkseni järjestää kaupallinen Mega Geokätköilytapahtuma Kiilopäällä kesällä 2013. Miksei sitä järjestetty?

Kiilopään omilla verkkosivuilla kerrotaan, että Suomen Ladulla olisi infovihkosia lähialueen kätköistä. Olisiko tällaista vihkosta tai sen sisältöä mahdollista saada sähköpostitse sähköisessä muodossa?

Kesäterveisin,
Laura Horsma
Geokätköilijä
Nurmijärvi"
Toivoisin keskustelua aiheesta myös täällä harrastajilta ja mahdollisetsi tarkastajiltakin. Ainahan Power Trailien eettisyys puhuttaa ja itsekin niitä mielelläni kävelen läpi. Suomen Ladun toteutus tässä ei vaan nyt tunnu oikealta ja hyvältä. Mitä mieltä muu parviälyn parhaimmisto on?

Avatar
Maitomies
Viestit: 642
Liittynyt: To 17.11.2011 21:13
Paikkakunta: Hattula
Viesti:

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja Maitomies » Ke 17.06.2015 14:28

kun mielipidettä kysyttiin niin vastataan nyt omakohtaisesti että aikanaan hiukan lapissa kulkeneena ihmettelen myös miksi kätkösarjasta täytyi tehdä tuollainen keinotekoinen kuvio tuolle alueelle.
esimerkiksi muistoihini jäänyt Hetta-Pallas reitti on oikein hyvä esimerkki siitä miten kulkeminen maastoa noillamain kuluttaa. Kätkösarjakin varmasti siinämäärin kulkijoita houkuttaa, että sen vaikutusta ei voitane pitää vähäisenä.
- Maitomies -
Onnellinen ihminen kulkee usein vakaasti polkua, jota tuhat onnetonta väittää vääräksi.
https://maitomies.wordpress.com
https://www.facebook.com/geo.maitomies

Fuchslein
Viestit: 190
Liittynyt: Ma 11.11.2013 10:26

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja Fuchslein » Ke 17.06.2015 14:28

Vastaus tulee luultavasti olemaan ankea. Itse kyselin joskus joko Helsingin ladulta tai Suomen ladulta ( en muista kummalta) siitä, kuinka heidän retkiryhmiään on ohjeistettu kulkemaan eräässä saaressa, kun osa retkeläisistä näytti pyörivän kulkukieltoalueella lintujen pesimänummella. Vastaus oli näin kauniisti ilmaistuna ( oikeasti vastauksen sävy oli tosi töykeä), ettei aina voi huomata pieniä kieltokylttejä, joita on pitkin saarta. No, yksi niistä pienistä kieltokylteistä on vain sellainen reilu metri kertaa metri sisääntulosatamassa toista metriä korkealla. Mutta ilmeisesti eivät erota näin pieniä kylttejä, joten tuskin huomaavat siis geo-eroosiotakaan kovin helposti.. :shock:

Avatar
Tervas
Viestit: 920
Liittynyt: Ma 08.01.2007 14:31

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja Tervas » Ke 17.06.2015 14:53

... Ladun logon muotoon laitetun...
Tulkitsen tämän kaupalliseksi toiminnaksi.
"Jokaisen oikein rakennetun pojan tekee joskus vastustamattomasti mieli etsiä kätkettyä aarretta."
Mark Twain: Tom Sawyerin seikkailut

piakos
Viestit: 9
Liittynyt: La 14.12.2013 19:41

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja piakos » Ke 17.06.2015 15:44

Itse olin aluksi innoissani, mutta kieltämättä jos ja kun tuo on maastossa pakotettu logokuvion muotoon niin fiilikset laski. Olisihan vaihtoehtona ollut muodostaa logo vaikka helpoista mysseistä ja itse traili mennyt polkuja pitkin. Vai lieneekö ladulla ajatus saada aikaan ilmakuvassakin erottuva jykevä geopolkulogo :? .

Avatar
ihmiskoira
Viestit: 121
Liittynyt: Ma 22.08.2011 16:56
Paikkakunta: Pertti Kurikka

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja ihmiskoira » Ke 17.06.2015 15:58

Mitä ilmeisimmin kysymys ei ollut tarkoitettu allek.nimim., sikäli kun lisäehtona mainittiin äly. :mrgreen: Mutta juu:

Sikäli kun "Suomen Latu" -yhteisönimimerkin takana oleva kätköttäjä on vastuullinen ja tähänkin asti asiallinen toimija, -ei liene mitään syytä epäillä ilman näyttöä, etteikö yksittäisiä geokätköjä olisi sijoitettu ympäristöön nähden kestäviin paikkoihin ja etteivätkö ne olisi ladultaan riittävän kestäviä käyttötarkoitukseensa ja vallitseviin ilmasto-olosuhteisiinsa nähden? Vai?

Ympäristönsuojelullinen näkökulma olisi hyvä säilyttää myös suhteessa omiin kätkötyksiin. Muutamallekin kanssaharrastajalle on tämän geoharrastuksen aikana joutunut huomauttamaan lintujen ja eläinten pesinnöistä, jotka ovat osuneet geokätkön välittömään läheisyyteen tai kätkötykset on sijoitettu käytännössä pesiin/ pesäkolopuihin. Tämä on tehty yksityisesti, julkisesti nettilokina, on otettu yhteyttä tarkastajiin jne. jne. jne.Se on taistelua tuulimyllyjä vastaan, jos mikä. Useimmiten kätkön omistaja suhtautuu asiaan niinkuin asiasta huomauttava nimimerkki olisi itse sinne muninut.. Po.asioissa on taannoin lähestytty myös tämän ketjun aloittajaa, jonka eettinen lähestymiskulma on mitä ilmeisimmin muuttunut sittemmin luontoystävällisempään suuntaan. Hienoa.

Mitä tulee erilaisten "geotaide"- jne -kuvioiden muodostamiseen mikropurkeilla... niin toivon mukaan sellainen ei lisäänny kovin merkittävästi. Tavan kätköttäjä kun ei (kaikenlaisten pseudo-tutkimusten tuloksista huolimatta) tosiaan välitä tai edes ymmärrä välittää ympäristöseikoista muovipurkkia piilottaessaan ja äkkiä joku kuvio muodostuu elämää tärkeämmäksi. Helppo myös kuvitella tehdyn kuvion olevan joko tarkoituksella tai muuten provosoiva ja aiheuttavan siten toistaiseksi (suomalaiseen) harrastukseen kuulumattomia ilmiöitä. Koska kätköilijöiden valtaosalle on ilmeisen ylivoimaista hakea kerran metsään viemäänsä kätköpurkkia/ sen raatoa arkistoinnin jälkeen pois pelipaikoilta, niin ei voi kuin huokaista sellaisesta aiheutuvan tämä-ei-ole-georoskan määrää luonnossa. Onneksi ne olemattomatkin omantunnontuskat voi aina torjua luontevasti osallistumalla tai vaikka järjestämällä itse [sic!] cito-siivoustapahtumia, joissa yhdessä kerätään niiden muiden ai-jai-tuhmien ihmisten ympäristöön ripottelemia roskia? Hyvä idea.

Suomen ladun logo on tuotemerkki ja putiikilla on tietty toimiala -ja agenda, joten sääntöjä olisi varmaankin tulkittu jossain toisessa tapauksessa toisella tavalla. Hmm. Sen verran varakas toimija on myös kyseessä, että olisi voinut olettaa jonkinlaisen groundspeakin kanssa tehdyn kumppanuussopimuksen oleva kaupallisesti molempia osapuolia tyydyttävä. Sikäli kun kyseessä on ilman muuta markkinointitoimi. Tässä, vähän niinkuin muutamien kuntien, seurakuntien ja ties minkä lehtien tekemien markkinoinnin-edistämiskätköjen julkaisemisen politiikassa herää ihmeellisesti epäilys jonkin kivakivan jakautumisesta tavan harrastajan ulottumattomissa. Paha paha.

Mutta juu. Lopetetaan kaikenlainen teeskentely ja piiperöinti ja tehdään niille luonto- ja ympäristöasioille jotain. Ihan konkreettisesti.
Käydään vaikka Lapissa trailillä. ;)
*****************
* kuono kohteessa *
*****************

akkivi
Viestit: 63
Liittynyt: Ke 25.07.2012 12:08

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja akkivi » Ke 17.06.2015 16:21


seikku
Viestit: 23
Liittynyt: La 15.01.2011 17:07

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja seikku » Ke 17.06.2015 16:45

ihmiskoira kirjoitti: Po.asioissa on taannoin lähestytty myös tämän ketjun aloittajaa, jonka eettinen lähestymiskulma on mitä ilmeisimmin muuttunut sittemmin luontoystävällisempään suuntaan.
En valitettavasti ole saanut viestiäsi! Kahlasin sähköpostejani läpi enkä siltikään löytänyt. Jos asia on vielä ajankohtainen, voisitko laittaa sen gc.comin puolella viestinä tai sähköpostilla osoitteeseen laura.horsma@gmail.com.

Itse laitoin viestini Ladulle julkiseksi tänne foorumille, koska se koskee tätä harrastusta, harrastajayhteisöä ja sen toimintaa sekä Suomen Ladun toimintaa nimenomaisesti geokätköilyn saralla ja toivoin keskustelua aiheesta. Toki osasin olettaa, että joku menee henkilökohtaisuuksiin tämän aiheen ulkopuolella.

Avatar
gnutcha
Viestit: 274
Liittynyt: Ke 18.11.2009 22:19
Paikkakunta: Turku

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja gnutcha » Ke 17.06.2015 16:45

Iso ja komea mainos on. Olisi hauska tietää, että oliko tämä nyt ennakkotapaus jonka myötä muutkin rahalla pyörivät firmat ja yhdistykset saavat laittaa logojaan geokartalle. Aikamoinen mainostaulu saadaan aikaan, koska pitäähän ne samat säännöt olla kaikille.

TeamTuukka
Viestit: 66
Liittynyt: To 28.06.2012 14:20

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja TeamTuukka » Ke 17.06.2015 16:48

Mainoksista tms. turhasta viis. Kätköilynumerot kiittävät seuraavalla Lapinreissulla. Toivottavasti on maastopyörällä kuljettavaa maastoa, niin ei aikaa kulu liikoja. Saa ainakin helposti lähes sata uutta kätköä numerotauluun :)

Avatar
sgt_pepper
Viestit: 273
Liittynyt: Ke 19.12.2007 18:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja sgt_pepper » Ke 17.06.2015 17:31

En oikein ymmärtänyt ihmiskoiran viestin pointtia. Tästä trailista ei saisi laittaa julkista keskustelua pystyyn, koska ei ole mitään todisteita trailin vaikutuksista luontoon? Kuitenkin samassa viestissä ylenkatsotaan ja tuomitaan niin ketjun aloittaja, citojen järjestäjät ja niihin osallistujat, trailien kävijät (jos ymmärsin lopun sarkasmin oikein), ja lisäksi muut kätköttäjät, jotka ovat hylänneet arkistoidut kätkönsä tai ovat tehneet kätkön linnunpesän tms. läheisyyteen. Vähän semmoinen viesti tuli, että jos itse ei ole kätköillyt täydellisesti, niin epäkohtia ei saisi ottaa esiin. Ja että suuri osa kätköilijöistä on tekopyhiä ja huonompia ihmisiä? Ei nyt ehkä ollut sellainen sävy, millä kannattaa lähteä keskustelemaan kätköilyn ongelmista. Vai oliko viestissä niin paljon sarkasmia, etten vaan ymmärtänyt pointtia? Citot ja hylätyt purkit eivät taas tähän aiheeseen kauheasti liity, joten niitä voisi käsitellä jossain toisessa ketjussa.

Itse asiasta: Odotan mielenkiinnolla tarkastajan kommenttia asiaan. Tuntuu että noissa mainosasioissa ollaan oltu tosi tiukkia, joten ihmetyttää että tällainen on päässyt läpi. Myöskin tuntuu hyvin epätodennäköiseltä, että näinkin ison sarjan kaikkien purkkien sijainnit olisi jotenkin maagisesti osuneet samalla sekä luonnossa hyviin ja harkittuihin paikkoihin, että tuollaiseen logon muotoon. Tästä olisi hyvä kuulla Suomen Ladultakin kommenttia, että onko näin onnekkaasti tosiaan sattunut ja logon paikka niin hyvin viritetty, että joka purkin kohdalla on arvioitu, ettei mitään haittaa koidu. Jos näin on, niin hienoa! Vaikea kuitenkaan enempää kommentoida ennen kuin tarkastajilta tai kätköjen tekijältä tulee jotain vastausta asiaan.

andymckoira
Viestit: 97
Liittynyt: Ma 02.01.2012 12:17

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja andymckoira » Ke 17.06.2015 18:03

Kaupallisuudesta olen kyllä tuomitsevalla mielipiteellä. Jos ei saa pienen paikallisen suoramyyntitilan nimeä mainita, mutta samaan aikaan abc- huoltsikka ketjun nimissä on purkkeja kymmenittäin, puhumattakaan että matkailua tekevä firma saa logon tunturikartalle ei peli ole reilua. Saisikos Saariselälle Holidayclub kätkösarjan?
Mutta maaston kulumista murehtiessa kannattaa ottaa kyllä realisimi käyttöön. Tuskin noilla purkeilla nyt tuhansittain vuodessa liikkujia on. Lapissa juostaan joka vuosi tunturisuunnistus satojen osanottajien voimin ja onpa Luostolla juostu Jukolan viesti. Pitkin poikin ja jopa peräkkäin juosseitten ihmisten jälkiä ei siellä enää näe, kesäkuun alussa totesin tämän itse liikkuessani samoissa maastoissa kun Pyhä-Luosto Jukolassa. Korkeintaan oli porojen polkuja. Tunturilapissa metsähallitus suorittaa myös hakkuita ja jälki on ihan jotain muuta kuin geokätköilijöiden kävelemät, samoin tuolla Luton alueella kullankaivajien kaivannot.

Avatar
ihmiskoira
Viestit: 121
Liittynyt: Ma 22.08.2011 16:56
Paikkakunta: Pertti Kurikka

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja ihmiskoira » Ke 17.06.2015 19:12

seikku kirjoitti:...
Höpöhöpö. Myös muista ihan julkisista logeista, esim. kätköllä Nuuksio PT 97, voit vaikka halutessasi tarkistaa geotrailin tallaajien erilaisia lähestymiskulmia suhteessa todelliseen geoeroosioon ja maaston kulumiseen.

Asenteen muuttuminen on hyvä asia. Ei sitä tässä kritisoida. Päinvastoin :) Ja itse aiheesta on erityisen hyvä puhua. Suuret kiitokset aloituksesta.

Vaikkei täälläkään ole välttämättä kovinkaan positiivinen katsantokanta Suomen Latua kohtaan, niin mikä on trailin todellinen vaikutus ympäristöön tuolla ?? Sitä on jotensakin hankala arvioida kotisohvalta käsin. Kävijöitä lienee oletusarvoisesti huomattavasti vähemmän kuin Nuuksion "trailillä" ja kätköjen ollessa talvisaatavaa mallia turha maaston kaivelu käytännössä nollautuu. Mikäli koordinaatit ovat edes osapuilleen jetsulleen, niin geopolusta esim. tietyn puun juurelle tulee selkeä ja jos kätköpaikat ovat noin suurinpiirtein selkeitä ja riittävän samankaltaisia keskenään, niin kätkö näkyy geosilmällä (ei sillä) ällistettynä parinkymmenen metrin päähän jo etukäteen.
sgt_pepper kirjoitti:...
Sarkasmia? :mrgreen:
*****************
* kuono kohteessa *
*****************

Avatar
gnutcha
Viestit: 274
Liittynyt: Ke 18.11.2009 22:19
Paikkakunta: Turku

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja gnutcha » Ke 17.06.2015 19:32

Ottamatta enempää kantaa luontoarvoihin (aluehan on määritelty ainakin meidän kuullen kätköttäjätahon toimesta erittäin haavoittuvaksi alueeksi) voidaan nyt tiivistää tarkastajien uusi linjaus:

Jos omistat esimerkiksi hotellin ja edustat jäsenmaksuja, myyntituloja ja mm. hotellituloja keräävää järjestöä, saat tehdä powertrailin, jonka purkeista muodostuu kaupallinen, järjestöäsi mainostava logo.

Ennakkotapaushan tämä vain on muiden joukossa! En tiedä koskeeko tämä sitten muita omistussuhteita kuin hotelleja ja niiden markkinointia. Tarkastajen tiet ovat tuntemattomat. Käyvätkö esim. motellit tai leirintäalueet?

Avatar
Vilosparta
Viestit: 191
Liittynyt: Ma 19.02.2007 11:49
Paikkakunta: Hyvinkää / Tartto Viro

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja Vilosparta » Ke 17.06.2015 19:56

Hyvä Seikku!
"Vanhan Liiton miehenä" minua häiritsi heti tuo Suomen Ladun mukaantulo maksullisine kursseineen.
Kävi vähän kuin kommunismissa, "Hyvä aate, mutta jätkät pilas!"
"Päivittäin googlaan KeithRichardsin ja jos hän elää minullakin menee hyvin (Antony Bourdain)"

Avatar
Garmingeo
Viestit: 194
Liittynyt: To 07.02.2008 20:51

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja Garmingeo » Ke 17.06.2015 20:08

Hyvä kun Seikku otti asian tapetille. Mua on ärsyttänyt alusta alkaen Suomen Ladun toiminta kätköilyn parissa. Heti alkuun ottivat linjan, että maksamalla meille opit oikeaksi kätköilijäksi. Takana ei ole mitään muuta kuin bisnes. Nuo luonnossa liikkumisjutut mainosteksteissä on vain kaunistelua. En ole osallistunut noille kursseille ja senpä vuoksi olenkin tällainen väärinkätköilevä tusinapurkkeilija.
Nil volentibus arduum.

ATT02
Viestit: 48
Liittynyt: Ke 20.08.2008 13:21

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja ATT02 » Ke 17.06.2015 20:24

En oikein ole koskaan ymmärtänyt näiden Power Trailien tarkoitusta... noihin "koskemattomiin" maisemiin moisen tekeminen kadotti loputkin ymmärrykset.
Tiedänpä nyt mille trailille - jos nyt millekään muullekaan - en varmasti lähde.

Molli-Pena
Viestit: 9
Liittynyt: Pe 06.06.2014 12:20

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja Molli-Pena » Ke 17.06.2015 20:51

Onhan noita paljon paljon pahempiakin (geo)erooson aiheuttajia ympäri maailman. En ole vielä ko. traillla käynyt, mutta ehdottomasti Ladulle propsit rohkeasta ideasta. Toivottavasti traili voimissaan vielä silloin, kun Saariselälle pääsee!

seikku
Viestit: 23
Liittynyt: La 15.01.2011 17:07

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja seikku » Ke 17.06.2015 20:57

Mielestäni maaston kulumista ei voi perustella väitteellä: "onhan siellä ennekin kulutettu ja Muut (TM) kuluttavat vielä enemmän". Mielestäni nimenomaisesti silloin sitä luontoa pitää erityisesti suojella, jos sitä on erityisesti jo tuhottu. Mitä enemmän tuhoa, sitä enemmän suojelua. Eihän Itämereenkään heitetä koko ajan vaan enemmän jätteitä, kun se on jo ennestään saastunut, vaan nimenomaisesti koitetaan kaikin mahdollisin keinoin suojella.

marko77
Viestit: 311
Liittynyt: Ti 03.06.2008 14:27
Paikkakunta: Nastola
Viesti:

Re: Kiilopään Power Trail

Viesti Kirjoittaja marko77 » Ke 17.06.2015 21:23

gnutcha kirjoitti:Ottamatta enempää kantaa luontoarvoihin (aluehan on määritelty ainakin meidän kuullen kätköttäjätahon toimesta erittäin haavoittuvaksi alueeksi) voidaan nyt tiivistää tarkastajien uusi linjaus:

Jos omistat esimerkiksi hotellin ja edustat jäsenmaksuja, myyntituloja ja mm. hotellituloja keräävää järjestöä, saat tehdä powertrailin, jonka purkeista muodostuu kaupallinen, järjestöäsi mainostava logo.

Ennakkotapaushan tämä vain on muiden joukossa! En tiedä koskeeko tämä sitten muita omistussuhteita kuin hotelleja ja niiden markkinointia. Tarkastajen tiet ovat tuntemattomat. Käyvätkö esim. motellit tai leirintäalueet?
Jouduin tarkastajan syyniin suunnitellessani kätköä paikalliseen turisti-infoon eli todella epäkaupalliseen paikkaan (tarkoituksena innostaa kätköilijöitä käyttämään ko. infon palveluita ja nappaamaan mukaan vielä ympäristöön liittyviä esitteitä). Lupa kätkölleni odottaa jossain GS:n uumenissa (tiedä tuleeko tänä vuonna ollenkaan). Sitten tällainen traili saa kun saakin luvan tuosta vaan - huolimatta siitä, että kätköttäjä on yhdistys, joka pyörittää kaupallista toimintaa. Ihmeellistä on kätköilijän ja vielä kätköttäjän elämä! :mrgreen: On muuten viimeinen purkki, minkä teen vähään aikaan (jos tuo nyt läpi edes menee, sammakko yksin tietää)..
"Minä haluan tietää, miksi kauan sitten sä et palannutkaan
Pian kadotin suunnan, helppo polku kaltevana vietti mutkaan"

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”