Atribuutit

Yleistä keskustelua kätköilystä
WalkerJB
Viestit: 21
Liittynyt: Ti 14.10.2014 10:39

Atribuutit

Viesti Kirjoittaja WalkerJB » Su 08.02.2015 19:51

Olen tässä pohdiskellut atribuutien merkitystä. Kaikki ei ole selvinnyt viellä :) .
1) Kätköillessä talvella olisi mukava tietää löytyykö matkan varrelle sattuvista kätköistä löytyykö ne talvella. Monet kätköt eivät ota siihen kantaa lainkaan vaikka meillä on selkeästi talvi. Olenkin pohtinut voiko ajatella että 24/7 atribuutin kylkeen kuuluisi myös talvilöydettävä atribuutti (ts. 24/7 tarkoittaa talvilöydettävyyttä myös). Tosin näyttää löytyvän kätköjä joissa kerrotaan ettei ole talvilöydettävä mutta silti käytetään 24/7 atribuuttia? Mitä mieltä olette tulkinnasta.

2) Katselin tässä matkan varrelle sattuvia kätköjä. Katselin esim. kätköä I want to ride ... bicycle [GC4WCRV]. Ihmettelin sen atribuutteja kerrotaan, että kätkö ei ole löydettävissä talvella, mutta sitten kuitenkin tarvitsee sukset ja/tai lumikengät. Olen vähän hämilläni tästä. Mitähän mahdetaan viestittää? Mielenkiinnosta moiseen tein haun ja löysin tälläisiä kätköjä 16 kpl.

Avatar
Maitomies
Viestit: 642
Liittynyt: To 17.11.2011 21:13
Paikkakunta: Hattula
Viesti:

Re: Atribuutit

Viesti Kirjoittaja Maitomies » Su 08.02.2015 19:59

Eipä noiden käytölle mitään "säännöstöä" ole laadittu ja näyttää siltä että niitä melko usein aika villisti käytetäänkin.
Ja jos joku tuOllaisen mielestään yleispätevän ohjeistuksen kirjoittelisikin niin siitä varmasti oltaisiin eri mieltä. Parhaimmillaan ne tukevat etsijää etsinnöissä, pahimmillaan johtavat harhaan.
- Maitomies -
Onnellinen ihminen kulkee usein vakaasti polkua, jota tuhat onnetonta väittää vääräksi.
https://maitomies.wordpress.com
https://www.facebook.com/geo.maitomies

Geomurmelit
Viestit: 374
Liittynyt: Su 07.06.2009 11:27

Re: Atribuutit

Viesti Kirjoittaja Geomurmelit » Ma 09.02.2015 7:28

WalkerJB kirjoitti:1) Kätköillessä talvella olisi mukava tietää löytyykö matkan varrelle sattuvista kätköistä löytyykö ne talvella. Monet kätköt eivät ota siihen kantaa lainkaan vaikka meillä on selkeästi talvi.
Erityisesti vanhemman pään kätköistä attribuutit puuttuvat, koska ne tulivat mukaan kuvioihin myöhemmässä vaiheessa. Uudemman pään kätköistä niitä olennaisia attribuutteja voi puuttua monesta syystä. Esimerkiksi tieto talvilöydettävyydestä voisi paljastaa liikaa kätkön sijainnista ja tekijä haluaa etsimiseen haastetta. Lisäksi osassa purkeissa ei yksiselitteisesti voi sanoa, ovatko löydettävissä talvella vai ei. Lisäksi osa tekijöistä ei välttämättä edes ymmärrä attribuuttien päälle.

Helpointa talvilöydettäviä kätköjä etsiessä on tehdä haku rajaamalla siten, että mukaan tulevat vain viimeisen viikon tai kahden aikana löydetyt kätköt. Tässä vaiheessa talvea se lähtökohtaisesti kertoo melko varmasti, että jemma on löydettävissä.
WalkerJB kirjoitti:Olenkin pohtinut voiko ajatella että 24/7 atribuutin kylkeen kuuluisi myös talvilöydettävä atribuutti (ts. 24/7 tarkoittaa talvilöydettävyyttä myös). Tosin näyttää löytyvän kätköjä joissa kerrotaan ettei ole talvilöydettävä mutta silti käytetään 24/7 atribuuttia? Mitä mieltä olette tulkinnasta.
Millä perusteella 24/7 kertoo mitään talvilöydettävyydestä? Se kertoo, että paikalle pääsee mihin tahansa aikaan vuorokaudesta viikopäivästä riippumatta. Hyödylliseksi sen tekee negamuoto, jolloin esimerkiksi ruksittu 24/7 kertoo, ettei esimerkiksi yöaikaan suljetulle alueelle sijaitsevalle kätkölle pääse milloin tahansa. Käyttökelpoinen tuo 24/7 on myös tilanteessa, jossa jemma sijaitsee tuollaisen suljetun alueen rajalla, jolloin attribuutilla voi ohjata etsijät esim. aidan oikealle puolelle. Purkkihan voi tästä huolimatta olla tai olla olematta talvilöydettävä.
WalkerJB kirjoitti:2) Katselin tässä matkan varrelle sattuvia kätköjä. Katselin esim. kätköä I want to ride ... bicycle [GC4WCRV]. Ihmettelin sen atribuutteja kerrotaan, että kätkö ei ole löydettävissä talvella, mutta sitten kuitenkin tarvitsee sukset ja/tai lumikengät. Olen vähän hämilläni tästä. Mitähän mahdetaan viestittää? Mielenkiinnosta moiseen tein haun ja löysin tälläisiä kätköjä 16 kpl.
Koska haasteet... jännästi noita tiettyjä attribuutteja ilmestyi kätköihin sen jälkeen, kun ensimmäinen attribuutteihin liittyvä haste ilmestyi. Samahan pätee myös D&T-kikkailuihin jne.

marsusram
Viestit: 30
Liittynyt: To 14.08.2014 21:35

Re: Atribuutit

Viesti Kirjoittaja marsusram » Ma 09.02.2015 9:49

Nuo talvivälineet, sukset ja lumikengät, aiheuttavat myös hieman ihmettelyä. Tekisi mieli laittaa ulkoiluvihjeeksi sellaisille kätköille, joille pääsee kyseisillä välineillä, mutta kun kun nämä attribuutit välinelistassa ovat "required/not required", eli että oikein vaaditaan kyseiset välineet. Polkupyörä taas on kohdassa permissions, eli "Allowed/Not Allowed", _voi_ käyttää jos luvallista.

Avatar
Impulssi
Viestit: 20
Liittynyt: Su 27.07.2014 19:50

Re: Atribuutit

Viesti Kirjoittaja Impulssi » Ti 10.02.2015 13:17

marsusram kirjoitti:Nuo talvivälineet, sukset ja lumikengät, aiheuttavat myös hieman ihmettelyä. Tekisi mieli laittaa ulkoiluvihjeeksi sellaisille kätköille, joille pääsee kyseisillä välineillä, mutta kun kun nämä attribuutit välinelistassa ovat "required/not required", eli että oikein vaaditaan kyseiset välineet. Polkupyörä taas on kohdassa permissions, eli "Allowed/Not Allowed", _voi_ käyttää jos luvallista.
Viemällä hiiren attribuutin päälle, lukee ainakin lumikenkien kohdalla "may require snowshoes". Eli kaikkiin attribuutteihin ei kannattane suhtautua pakottavana tarpeena, vaan ehkä vinkkinä etsijälle.
Kuva

SonofSurfbird
Viestit: 1
Liittynyt: Su 31.05.2020 19:16

Re: Atribuutit

Viesti Kirjoittaja SonofSurfbird » Su 31.05.2020 21:06

Onko mitään tapaa hakea kätköjä attribuuttien perusteella?

Olen yrittänyt tehdä hakuja, mutta en ole moista löytänyt...

EDIT:löytyi, Pocket quey...
Viimeksi muokannut SonofSurfbird, Su 31.05.2020 21:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

geoidhn
Viestit: 34
Liittynyt: Ma 24.09.2018 4:17

Re: Atribuutit

Viesti Kirjoittaja geoidhn » Su 31.05.2020 21:33

Joo, löytyy:

geocache.fi, Kätköt kartalla, hakulomake et voila

h

Vastaa Viestiin