Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Yleistä keskustelua kätköilystä
Avatar
Keokas
Viestit: 256
Liittynyt: Ke 14.12.2011 1:48

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Keokas » Pe 18.07.2014 11:12

Onhan se vähän omituista että jonkin nimeltä mainitsemattoman uuden kätköilijän kaikki löydöt on jästitty kesä-heinäkuun aikana. Voiko olla sattumaa? Mielestäni ei.

Vai ottaako joku missiokseen loggailla ainoastaan jästittyjä kätköjä? Siis aloittaessaan kätköilyn?

Vai onko jästittyjen kätköjen loggailu vain helppo tapa saada virtuaalilöytöjä kun jästitystä purkista ei pysty tarkastamaan, onko nimeä vihkossa?

Kyllä kallistuisin ensimmäiseen vaihtoehtoon, mielestäni asia on päivänselvä.

Tietenkään ketään yhtään syyllistämättä.

Ottaisin yhteyttä Groundspeakiin jos olisin yksi jästittyjen kätköjen omistajista.

Ekkeri
Viestit: 18
Liittynyt: La 23.02.2013 22:17

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Ekkeri » Pe 18.07.2014 11:44

Olen kyllä harkinnut yhteydenottoa tuonne Groundspeakiin, mutta toistaiseksi olen ajatellut, että tarkkailen tilannetta. Jospa tämä tilanne rauhoittuisi eikä lisää ongelmia ilmene. Yhteydenoton ja mahdollisen tilin sulkemisen seuraus voi aiheuttaa myös sen, että tekijä provosoituu entisestään. Jos kätköjen tuhoaminen jatkuu, asiassa pitää tarttua toimeen.

jakezzz
Viestit: 4
Liittynyt: Ti 11.03.2014 14:37

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja jakezzz » Pe 18.07.2014 12:07

Miksiköhän jotkut jaksaa nähdä vaivaa etsiäkseen näitä ja tuhotakseen?

Jollain tavalla ymmärrän ne jotka ovat ilman maanomistajan lupaa viritetty ja maanomistajalla mennyt käpy.
Mutten esimerkiksi sitä kuten Ylivieskassa kävi: Tuhottiin lähes kaikki normikätköt ja jopa multit sekä mysset. Siinä pitää jo oikeasti nähdä vaivaa toisten kiusaamiseksi.

Itsellä vain yksi kätkö jemmattuna mutta se on nuorisojästien suosimalla alueella ja tästä syystä se on PO...paikallaan rauhassa on saanut olla vaikka 20 cm päässä purkista tehty rankkaa ilkivaltaa.
Edellinen samalla paikalla (ei ollut minun kätkemä) ollut meni arkistoon jästien tuhoamisvimman takia.

Avatar
vigi79
Viestit: 36
Liittynyt: Pe 27.07.2012 11:05

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja vigi79 » Pe 18.07.2014 12:54

Tuo uuden kätköilijän juttu herätti yhden jonkin aikaa taaksepäin tapahtuneen asian mieleeni. Tapasin yhden kaverin joka esitteli innoissaan löytämäänsä geokätköä ja kysyi minulta olenko kuullut harrastuksesta. Kätkö oli siis kaverilla taskussa... :D ... Aloitimme keskustelun lajista ja hetken kuluttua kaveri oli hieman nolona, kun oli ymmärtänyt jostain syystä asian niin että ne purkit saa pitää senjälkeen kun on ne löytänyt. Eipä tuossa onneksi suurta vahinkoa ehtinyt käymään ja purkki vietiin takaisin paikoilleen.

Joskus siis on myös mahdollista näin. Olisiko tämä isollakirkolla kätköilevä voinut ymmärtää asian jotenkin pieleen ja kerännyt löytönsä takan kulmalle ?
WARNING: May contain traces of nuts

ibis64
Viestit: 110
Liittynyt: Su 08.12.2013 21:22

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja ibis64 » Pe 18.07.2014 12:58

ja Ylivieskassa aikanaan jästi aallon teki vielä erikoisemmaksi jästimistapa, itsellä ja teamilla osittain hienot camotkin oli jätetty rauhaan ja ehjäksi, ja osa oli kyllä vietykin - osasta vain lokivihko purkit oli viety :D ja vain sen jästimisvaaran takia team skj:n erikoisimmat ja paljon rakenteluaikaa vieneet viritykset on PO kätköjä

jakezzz
Viestit: 4
Liittynyt: Ti 11.03.2014 14:37

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja jakezzz » Pe 18.07.2014 12:58

Eikös jossain lehdessä juuri ollut ohjeet, että kun purkin löytää niin sen saa pitää...sitten korjattuna että purkki pitää aina vaihtaa...ja sitten vielä korjattuna että josko nyt vaan laittais sen nimmarin logiin ja kattois vaihtareita

pardainis
Viestit: 81
Liittynyt: Pe 03.12.2010 22:19

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja pardainis » Pe 18.07.2014 13:42

Kun harrastuksen aloitin niin työkaveri kysy kainosti että: " onkos sulla joku varasto missä sä säilytät niitä löydettyjä kätköjä ? ". Joten ei varmaankaan ihan mahdoton ajatus että joku aloitteleva kätköilijä kerää purkkeja kotia. Ainakin Ekkerin kirkko kätkö on ihan ruuvattu siististi eikä vaan hajotettu.

Tuomotti
Viestit: 39
Liittynyt: La 05.02.2011 9:06
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Tuomotti » Pe 18.07.2014 15:57

pardainis kirjoitti:Kun harrastuksen aloitin niin työkaveri kysy kainosti että: " onkos sulla joku varasto missä sä säilytät niitä löydettyjä kätköjä ? ". Joten ei varmaankaan ihan mahdoton ajatus että joku aloitteleva kätköilijä kerää purkkeja kotia. Ainakin Ekkerin kirkko kätkö on ihan ruuvattu siististi eikä vaan hajotettu.
Tähän minäkin haluaisin uskoa, kuitenkin sitten ehkä ottaisin mukaan koko kätkön, enkä jättäisi osia kätköstä/puolikasta rasiaa jälkeen kuten Pitkospuut sekä Foxtrot -kätköillä.

Yhden pöllityn kätkön omistajan ominaisuudessa otin yhteyden kätkötarkastajiin jotka saavat suositella jatkotoimenpiteitä. Itse olen tällä hetkellä passiivinen sivustakatsoja, ja hyvin tod näk laitan pöllittyyn kätkööni uuden purkin siinä toivossa, että uusi rasia ei enää katoa. Vaikka kuinka paljon v****taisi, on kuitenkin toiseen henkilöön kohdistuva kaikenlainen rikoslaissa luetellut tunnusmerkit täyttävä toiminta rangaistavaa. Vaikka vastapuoli olisi kuinka pöljä tahansa.

Avatar
Keokas
Viestit: 256
Liittynyt: Ke 14.12.2011 1:48

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Keokas » Pe 18.07.2014 18:23

vigi79 kirjoitti:Tuo uuden kätköilijän juttu herätti yhden jonkin aikaa taaksepäin tapahtuneen asian mieleeni. Tapasin yhden kaverin joka esitteli innoissaan löytämäänsä geokätköä ja kysyi minulta olenko kuullut harrastuksesta. Kätkö oli siis kaverilla taskussa... :D ... Aloitimme keskustelun lajista ja hetken kuluttua kaveri oli hieman nolona, kun oli ymmärtänyt jostain syystä asian niin että ne purkit saa pitää senjälkeen kun on ne löytänyt. Eipä tuossa onneksi suurta vahinkoa ehtinyt käymään ja purkki vietiin takaisin paikoilleen.

Joskus siis on myös mahdollista näin. Olisiko tämä isollakirkolla kätköilevä voinut ymmärtää asian jotenkin pieleen ja kerännyt löytönsä takan kulmalle ?
Enpä usko jos yhdessä purkissa oli oksennusta ja muutaman lokikirja oli poltettu. Lisäksi muutamassa purkki oli hajotettu ja sisältö pitkin mantuja levitettynä.
Ei vaikuta väärinkäsitykseltä.

EgyLynx
Viestit: 95
Liittynyt: Su 25.08.2013 22:40

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja EgyLynx » Pe 18.07.2014 18:54

*Painokelvotonta kiroulua* Ja geokätkeilyn pitäisi olla hauska ulkoilu juttu mutta... Tekee ihan mielettömän pahaa lukea. :shock: :cry: .

henri-ahonen2
Viestit: 6
Liittynyt: Su 13.07.2014 1:53

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja henri-ahonen2 » Pe 18.07.2014 19:04

Aina kun kuulee että näitä hajotetaan, rupeaa minulla innostus laskemaan :cry: Joku on kuitenkin nähnyt näihin vaivaa ETTEI sitä jästittäisi..Ei muuta kun porakoneella ruuvit kiinni tiukkaan, sitten kätköön lukko ja avain kauas, lisäksi vaikkapa kätkö tyyppi mysteeri niin tuskimpa helposti hajotetaan. Ehkäpä kätkö sivusta pakko maksullinen sillä silloin kätköjä ei näkisi ellei olisi Premiumia.
On keinoja, mutta kun harrastuksenhan pitäisi olla lähellä luontoa ja jokamiehen oikeudella niin ei kaikille maksu sopisi tietenkään kuvaan. Täällä Jämsänkin seudulla paria kätköä kiusataan ja eivät saa olla rauhassa. Toivottavasti jästittävyys ei laajene!! :?

Riistakamera vaan kätkön lähelle, en tiedä kylläkään onko sallittua?

Löysin netistä tällaisen sivun jossa näköjään muitakin innostetaan hajottamaan näitä, IKÄVÄÄ ja TYHMÄÄ! http://ylilauta.org/satunnainen/28475021
Viimeksi muokannut henri-ahonen2, Pe 18.07.2014 19:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

EgyLynx
Viestit: 95
Liittynyt: Su 25.08.2013 22:40

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja EgyLynx » Pe 18.07.2014 19:17

Alan pikkuhiljaa olemaan Virtuuaalikätköjen (ei virtuaaliloggausten, vaan että " etsi merenrantapolku" tai vastaava) taas hyväksymisen kannalla, ikävä kyllä. Ja mietin jo Premiun jäsenyyttä ( ehkäpä jos oman pistän johonkin (Premiun only), tällä hetkellä tuskin koskaan tulee sellaista halua... :cry: ) ... vaikken olisikaan halunnut ottaa koko premiunia...

Fuchslein
Viestit: 190
Liittynyt: Ma 11.11.2013 10:26

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Fuchslein » Pe 18.07.2014 21:36

No niin, tuo ylilaudan ketju vain varmistaa sen, että sekä Tampereella että Helsingissä riehuu huomiota hakevia lapsukaisia, joilla tumput kuluvat tätäkin ketjua lukiessa. :lol:

Eli, ollaan viisaita, eikä anneta heille huomiota ollenkaan. Harkitsisin seuraavia toimintatapoja:

Jästityn kätkön omistaja:
1) Minimaalinen huoltoilmoitus: jästitty, huollossa jne.
2) Mikäli vaikuttaa siltä, että kyseessä geotuhooja ja/tai nimimerkistä on epäilys, informoi lähikätköjen omistajia privaviestillä. Työläämpää kuin foorumilla, mutta tuhooja joutuu hakemaan huomionsa muualta
3) Mikäli löytäjän tuhoilmoitus sisältää kuvailuja tuhosta, pyydä muuttamaan ilmoitusta tai piilota se.
4) Premium ja korkea tähditys saattaa vähentää tuhoja.

Jästityn kätkön löytäjä:
1) Julkisiin logeihin minimaalinen ilmoitus: jästitty. Omistajaa voi infota tarkemmin priva-viestillä. Julkiset kuvat tuhoista vain innostavat tätä porukkaa.
2) Jos tutuillasi on kätköjä alueella, mainitse asiasta heille, älä kuitenkaan julkisilla foorumeilla.

Mahdollisen geotuhoojan liikkumisalueella kätköilijä ( alueen tunnistaa hyllytetyistä purkeista):
1) Suhtaudu kätköihin varoen, sisällä voi olla vaarallinenkin yllätys. Ison meren takana joillain tapana avata purkit alassuin maata vasten.
2) Älä mainosta geotuhoojaa logeissasi millään tavalla.

Huomion puuttuessa geotuhooja todennäköisesti kyllästyy nopeasti ja alue säästyy isommilta tuhoilta.

Geomurmelit
Viestit: 374
Liittynyt: Su 07.06.2009 11:27

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Geomurmelit » Pe 18.07.2014 21:44

B0xHunter kirjoitti:Noh.. Voisin vastaavaisuudessa sijoittaa uudet purkkini T-5 tasolle, niin ne saa ainakin toivonmukaan olla rauhassa.
Jeps, kaikki purkit vaan T5 ja vielä vit...vaikeiksi mysteiksi, niin eipä enää käy edes kätköilijöitä :lol:

santtu
Viestit: 170
Liittynyt: To 21.06.2007 18:44

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja santtu » Pe 18.07.2014 21:56

"Maalla" tuo ei olisi ongelma. Riistakameroita on joka töllissä ja tarvittaessa kovempaakin tavaraa ;-)
Yhteisöllisesti ongelma vaan järjestykseen. Netissä on julkaistu vdeoitakin kuinka tuholainen jää kiinni ja saa kätköilyn perusasioiden oppitunnin.
En kuitenkaan linkitä, kun en julkaisemista arvosta.

Avatar
Keokas
Viestit: 256
Liittynyt: Ke 14.12.2011 1:48

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Keokas » Pe 18.07.2014 22:32

Geomurmelit kirjoitti:
B0xHunter kirjoitti:Noh.. Voisin vastaavaisuudessa sijoittaa uudet purkkini T-5 tasolle, niin ne saa ainakin toivonmukaan olla rauhassa.
Jeps, kaikki purkit vaan T5 ja vielä vit...vaikeiksi mysteiksi, niin eipä enää käy edes kätköilijöitä :lol:
Onhan noilla käynyt ihan hyvin, Helppoa ja hauskaa 3:lla tähän mennessä 97 ja edesmenneellä Batterylla 167 kävijää.
Ja nuo ovat sieltä vaikeimmasta päästä :-P

EgyLynx
Viestit: 95
Liittynyt: Su 25.08.2013 22:40

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja EgyLynx » Pe 18.07.2014 22:32

Fuchslein oikeessa oot...

Avatar
B0xHunter
Viestit: 119
Liittynyt: To 28.11.2013 20:51

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja B0xHunter » La 19.07.2014 9:36

Keokas kirjoitti:
Geomurmelit kirjoitti:
B0xHunter kirjoitti:Noh.. Voisin vastaavaisuudessa sijoittaa uudet purkkini T-5 tasolle, niin ne saa ainakin toivonmukaan olla rauhassa.
Jeps, kaikki purkit vaan T5 ja vielä vit...vaikeiksi mysteiksi, niin eipä enää käy edes kätköilijöitä :lol:
Onhan noilla käynyt ihan hyvin, Helppoa ja hauskaa 3:lla tähän mennessä 97 ja edesmenneellä Batterylla 167 kävijää.
Ja nuo ovat sieltä vaikeimmasta päästä :-P
Suhteellisen huoltovapaita ;)

Marjakuva
Viestit: 15
Liittynyt: Ke 23.07.2014 15:09

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja Marjakuva » Ke 23.07.2014 16:45

Jos tässä on nyt jotain trendiä menossa ja jotkut haluaa koettaa selvitellä asiaa tahoillaan, niin mainittakoon, että Herttoniemen suunnalla oli tänään yksi kätkö jonkun nulikan käsittelyn jäljiltä. Omistajalle ilmoitettu henk.koht.

BodhiHeera
Viestit: 43
Liittynyt: Su 25.08.2013 19:18

Re: Kätköjen tuhoamista Helsingin Maunulassa

Viesti Kirjoittaja BodhiHeera » Ke 23.07.2014 22:04

Niinpä, kävin tässä miettimään kuinka suhtautua sellaisiin loggauksiin, jotka tulevat jästimisen jälkeen. Tyyliin: "Loggailen tässä vanhoja pois. KK" Kun minä en voi todistaa, että nimeä ei ole paperissa, ja loggaaja ei voi todistaa, että on... Taidanpa kylmästi poistaa loggauksen.

Nimim. Erään jästityn kätkön tekijä

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä”