Uusi kartta (Googlen hinnoittelumuutos)

Ylläpidon tiedoituksia ja höpötystä sivustoa koskien
Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Uusi kartta (Googlen hinnoittelumuutos)

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ma 07.05.2018 21:21

Hei,

Google muuttaa karttapalvelunsa hinnoittelua kesäkuun 11. päivä ja tähän ketjuun tulee tietoa tämän aiheuttamista muutoksista.

Googlen nykyinen hinnasto on täällä ja käyttöön tuleva uusi hinnasto löytyy täältä.

Googlen kartta on ollut tähän asti ilmainen 25.000 latauskertaan / vrk asti mikä on riittänyt hyvin Geocache.fi:n tarpeisiin. Jatkossa hinta on 7 dollaria / 1000 latauskertaa, kuitenkin siten että kuukaudessa ensimmäinen 200 dollaria on ilmaista. Uudella hinnoittelulla Geocache.fi:lle aiheutuisi nykyisellä käytöllä lähes tuhannen dollarin kulut kuukaudessa. Tästä syystä karttojen käyttöön täytyy tehdä merkittäviä muutoksia.

Ensimmäisessä vaiheessa on GeoCheckerin oikea tulos -sivun kartta vaihtunut dynaamisesta staattiseen. Tällä lähinnä selvitän, ovatko omat tilastot kyseisen sivun vaatimista karttalatauksista yhtäläiset Googlen kanssa. Jatkossa todennäköisesti kartta korvautuu linkillä Googlen omaan karttaan koska staattinen karttakin maksaa jatkossa 2 dollaria / 1000 latauskertaa. Muitakin sivuston karttoja täytynee jatkossa korvata linkillä Googlen karttaan.

Kätkökartan suhteen toimenpiteet ovat selvityksen alla. Valitettavasti kartta käyttää niin laajasti Googlen ominaisuuksia että kartan uudelleenkirjoitus jotain toista kartta-alustaa käyttämään olisi järjettömän suuri homma. En myöskään ole varma olisiko yhtä laajaa alustaa tarjolla. Mainitsen että vaikka kätkökartalla onkin vaihtoehtona muita karttapohjia niin moottorina on aina kuitenkin Google joten latauksia kilahtaa tällöinkin.

Jos jollain on tiedossa hyviä, helppoja ja toimivia ideoita Googlesta eroonpääsyyn niin nyt niitä saa kertoa. Takataskusta saa siis kaivaa googlen karttamoottorin toiminnallisuudet sisältävät omat moottorit :)

Avatar
IhmisAnkka
Viestit: 366
Liittynyt: Ti 24.09.2013 16:45
Paikkakunta: Tampere

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja IhmisAnkka » Ma 07.05.2018 23:15

Geocheckerin sivu alas?
Kuva

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ti 08.05.2018 2:17

IhmisAnkka kirjoitti:Geocheckerin sivu alas?
Geochecker ja sen kartat sinänsä ovat pienin ongelma. Sen kartat voi aina pistää linkillä Googlen omaan karttaan, jonne jonkin verran saa vaikkapa hallintasivun yritettyjä koordinaattipisteitä näkymään.

Kätkökartta on se pahin ongelma. Mutta yhdestä vaihtoehdosta sain vinkkiä ja näyttää siltä, ettei kaikki välttämättä ole menetetty. En kuitenkaan vielä uskalla mitään sanoa koska
- armonaikaa on kuukausi
- kätkökartta vaatii kuitenkin kaikkien toimintojen uudelleenkirjoittamista
- tiedossa ei ole mitä kaikkea ei toisesta kartta-alustasta löydy
- ei ole varmaa, mitkä kartat saa toimimaan (ei Googlea ainakaan)
- ja se pahin kaikista: en edes osaa javaskriptejä koodata :(

Koitan kuitenkin kovasti räpeltää koska jos ei taistele, ei voi myöskään hävitä taistelua!

marko77
Viestit: 311
Liittynyt: Ti 03.06.2008 14:27
Paikkakunta: Nastola
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja marko77 » Ti 08.05.2018 8:32

Miten suurista summista puhutaan - siis menoina? Varmasti kätköilijät haluaisivat olla mukana tukemassa sitä, että Googlea voitaisiin käyttää myös jatkossa. Onhan tosiaan noita osm-karttoja, mutta duunia siinä vaihtoprosessissa riittäisi. Googlen satelliittikuvat ovat olleet reissuilla hyvänä apuna..
"Minä haluan tietää, miksi kauan sitten sä et palannutkaan
Pian kadotin suunnan, helppo polku kaltevana vietti mutkaan"

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ti 08.05.2018 17:01

marko77 kirjoitti:Miten suurista summista puhutaan - siis menoina? Varmasti kätköilijät haluaisivat olla mukana tukemassa sitä, että Googlea voitaisiin käyttää myös jatkossa. Onhan tosiaan noita osm-karttoja, mutta duunia siinä vaihtoprosessissa riittäisi. Googlen satelliittikuvat ovat olleet reissuilla hyvänä apuna..
Itse olen kokenut tuon maanmittauslaitoksen orto -kartan useimmiten Googlen satellittikuvia paremmaksi vaihtoehdoksi. Googlen kuvat ovat heikentyneet koska ne on otettu auringon ollessa alhaalla jolloin puiden varjot peittävät paljon yksityiskohtia. No, tämä toki on mielipidekysymys mistä ei kannata tässä ketjussa alkaa keskustelemaan että asia pysyy esillä.


Googlen hinnanmuutosviestin tullessa tarkastin sen hetkisen hinnan ja tulos oli 959 dollaria, mistä ensimmäinen 200 dollarin on ilmaista eli 759 dollaria jää jäljelle. Kesä toki kasvattaa latausmääriä jolloin maksettavaksi tulevan summan arvioin ylittävän helposti tuhannen dollarin rajan. Vaikka kalleimpien latauksien määrää on saanut laskemaan checkerikartan vaihdolla niin edelleen kustannukset olisivat 600 taalan tietämillä, kesällä sitten enemmän.

Summa on sen verran suuri että hankala sitä on kattaa käyttäjiltä kerättävin maksuin. Toisaalta lisämaksut voivat vähentää Turbo- ja Eeppisiä jäseniä ja nämä ovat tarpeen että sivuston peruskuluja saa katettua (juuri tilattiin vajaalla 700 eurolla kovalevyjä www-palvelimen hajoavien tilalle :P


Mutta tässä mietiskelin viestisi perusteella asiaa ja vaihtoehtoja. Allaoleva mietintä on tämänhetkisiin ajatuksiini perustuva mutta en uskalla luvata, että tämä varmasti toteutuisi.

Googlekartta sinänsä on jatkossakin toimiva (ainakin kunnes tekevät seuraavat suuremmat muutokset). Myös kätkökartan tekninen totetus on sellainen, että sen saanen helpohkosti käyttämään kahta kartta-alustaa. Niinpä vaikka oletuksena käytettävä kartta-alusta muuttuu, voisi Google jäädä valinnaiseksi vaihtoehdoksi.

Ainakin Geocache.fi:n Turbo- ja Eeppisille jäsenille voisi olla tietty määrä ilmaisia Googlekartan latauksia mutta tämä kokonaisuus täytyy sitten miettiä myöhemmin kun näkee, mitä tästä syntyy. Tästä lisää siis myöhemmin.
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

Zergei
Viestit: 339
Liittynyt: Su 06.12.2015 21:35

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja Zergei » Ti 08.05.2018 18:08

Checkeriin voisi ympätä mainoksia. Esimerkiksi väärän osuman kohdalla "Oivoivoi, eikö tärpännyt? Neljä viidestä myssenratkojasta jauhaa Urkka-Purkkaa keskittyäkseen. Keskity sinäkin - Urkka-Purkka!" tai sitten vihreää napsahtaessa "Oikein! Nyt on hyvä hetki hemmotella itseäsi Sihijuomalla. Kokeile uudet maut: maksalaatikko ja korvasieni!"

Fuchslein
Viestit: 190
Liittynyt: Ma 11.11.2013 10:26

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja Fuchslein » Ti 08.05.2018 20:22

Googlen kartta on mielestäni ankea verrattuna OSM:ään. No, street view on tietysti kiva, mutta en itkisi vaikka kartta vaihtuisi pysyvästi OSM:ään.

orakk+j
Viestit: 23
Liittynyt: Pe 03.01.2014 8:00

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja orakk+j » Ti 08.05.2018 21:16

OSM:llä on oma kartta-api ja lisäksi sitä voi pyörittää melko kevyellä leaflet api:llä.

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ti 08.05.2018 23:27

Pistänpäs pikaisen koostevastauksen.

Hyvä idea mainokset... ja toki samalla voisi "muutamalle" muullekin sivulle pistää "muutaman" mainoksen... :D No ei, mainoksia ei ole suunnitelmissa eikä edes etusivulle ole mainostajia koitettu hankkia. Siksi etusivukin on pysynyt melko tyhjänä mainoksista.

OSM:n omaa kartta-apia en löytänyt, ainoastaan jonkun vuodelta 2009 olevan version 0.6. Mutta sain vinkin paikasta https://openlayers.org/ mistä löytyy api, mikä pitäisi olla paras ja sisältää myös kaikki tarvittavat ominaisuudet. Toki tuon käyttöönotto edellyttää että kaikki koodi täytyy muuttaa mutta eipä pitäisi sitten enää toista kertaa tulla puskista tämänkaltaisia yllätyksiä. Niin, jos joku on guru tuon openlayers:n suhteen ja haluaa toimia helpdeskinä niin saa viestitellä, tosin voin olla melkoinen riesa kun mitään en osaa... eli ei välttämättä kannata viestitellä :D

Vielä totean että OSM varmaan tulee pysyvästi oletuskartaksi.Täytyy katsoa mitä muuta on mahdollista käyttää mutta maanmittauslaitoksen karttojen lisäksi välttämättä ei hirveästi muita vaihtoehtoja ole. Mutta nämä selviää kun kahlaa karttasivustojen käyttöehtoja läpi (jos uuden kartan saa ensin toimimaan :)
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

mipe8
Viestit: 97
Liittynyt: Su 30.11.2008 14:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja mipe8 » Ma 14.05.2018 11:14

Vaihdoin karttahaun hakulomakkeeseen kartaksi OSM ja tallensin pikavalintaan. Tästä huolimatta tuloksien alle aukeaa Googlen kartta. Onkohan tämä tiedossa oleva ominaisuus vai onko jotain tehtävissä?

Itse pidän enemmän tuosta OSM-kartasta ja vaihdan aina siihen tuloksien saamisen jälkeen. Eli tässä yksi tapa vähentää Googlen karttalatauksia? Vielä kun saisi massana päivitettyä kaikkien pikavalintojen oletuskartaksi OSM. Vai joko tämä kohta ajetaan kaikille käyttäjille massana Haksun toimesta?

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ma 14.05.2018 13:34

mipe8 kirjoitti:Vaihdoin karttahaun hakulomakkeeseen kartaksi OSM ja tallensin pikavalintaan. Tästä huolimatta tuloksien alle aukeaa Googlen kartta. Onkohan tämä tiedossa oleva ominaisuus vai onko jotain tehtävissä?

Itse pidän enemmän tuosta OSM-kartasta ja vaihdan aina siihen tuloksien saamisen jälkeen. Eli tässä yksi tapa vähentää Googlen karttalatauksia? Vielä kun saisi massana päivitettyä kaikkien pikavalintojen oletuskartaksi OSM. Vai joko tämä kohta ajetaan kaikille käyttäjille massana Haksun toimesta?
Pikavalintaan ei tallenneta käytettävää karttaa. Omissa asetuksissa on kuitenkin mahdollisuus valita oletuskarttapohja Googlen ja OSM:n välillä ja tämä valinta toimii myös pikavalinnoissakin.

Googlen karttalatauksia tosin OSM -valinta ei vähennä koska kartan alustana silti on käytössä Google. Mutta tähän on tulossa tosiaan muutos, mistä lisää myöhemmin.
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ma 21.05.2018 14:39

Uuden karttaversion ensimmäinen betaversio on on nyt testattavissa osoitteessa http://www.geocache.fi/karttaNew/.


Kartan käyttöön on tullut jonkin verran tullut muutoksia.

Nyt kartan klikkailu ei automaattisesti piirrä reittiä eikä kartalle siis piirrellä merkkejä klikkauskohtiin. Viimeisintä klikkauskohtaa käytetään kuitenkin aina keskipistehaun keskipisteenä. Reittiä pystyy piirtämään kun pistää vasemmasta yläkulmasta löytyvän "Lisää pisteitä" -toiminnon päälle.

Karttaa voi zoomata nyt myös hiirellä lähemmäksi tuplaklikkaamalla ja loitonnus toimii kun pitää shift -näppäimen (vaihtonäppäin) pohjassa. Shift:n kanssa voi myös kartalle hiirellä piirtää neliön, johon kartta lähentyy kun hiiren näppäimen vapauttaa.

Kartta käyttää oletuksena OSM -karttaa mutta ylälaidasta löytyy karttavalinta, missä tarjolla on myös kolme maanmittauslaitoksen karttaa.


Kartan toteutuksesta kaikki maine ja kunnia Kimmo Kääriäiselle (kaarikim)! Hän teki vanhasta, Googlen karttamoottoria käyttävästä kartasta uuden, Openlayers -moottorilla toimivan version rungon ja paljon nopeammin kuin mitä minulla on mennyt kartan liittämiseen Geocache.fi:n järjestelmään ja erinäisiin lisäyksiin. Esimerkiksi saturaatioympyröiden piirtämisen toteutus otti itseltäni vuorokauden kaikki hereilläolotunnit... kun ei vaan osaa eikä edes opi niin hakkaa päätänsä seinään :P

Nyt kun katson kartan koodiin tulleita muutoksia - käytännössä kaikki on uudelleenkirjoitettu - voin vain todeta, että tiukkaa olisi tehnyt itselleni saada kartasta edes jotenkin toimivaa uutta versiota valmiiksi ennen ensi kuun 11. päivää, jolloin Googlen uusi hinnoittelu astuu voimaan. Nyt jäi kolmisen viikkoa aikaa mahdollisten bugien korjaamiseen sekä sivuston muiden karttaa käyttävien osuuksien muuttamiseen Openlayers -moottoria käyttämään.


Uudesta versiosta mahdollisesti eteen tulevista bugeista saa ilmoitella. Myös toiveita ja kommentteja käytettävyydestä saa esittää, kaikki luen ja huomoin vaikken välttämättä niitä kommentoi. Toiveita käyn tarkemmin läpi viimeistään sitten kun kartan vaihto-operaatio on kaikin puolin valmista (muut sivuston osuudet, ukkostutka jne.)
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

Avatar
Pretty.Killswitch
Viestit: 399
Liittynyt: Ti 29.05.2012 10:01
Paikkakunta: Savo

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja Pretty.Killswitch » Ma 21.05.2018 15:44

Hyvin tuntuisi toimivan, noin pikatestinä ainakin tack. Graticuleruudut zoomaa ehkä vähän turhaan ja sekavasti, kun ainakaan toistaiseksi niillä alatason ruuduilla ei kaiketi ole mitään merkitystä. Tähän kätköhommaan riittäisi se kiinteä ylätason ruudukkokin, N60/E26, N61/E27, jne..., mutta ehkä muitakin tarpeita sitten jollakin lie. Vai saako tuota zoomautumista säädettyä jostakin itse?
X

kaarikim
Viestit: 2
Liittynyt: Ma 07.05.2018 23:07

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja kaarikim » Ma 21.05.2018 17:14

Graticule taitaakin olla ainoita ominaisuuksia, joita ei saatu fiksusti ja helposti rakennettua vastaavaksi kuin nykyisessä.
Openlayerssin kolmos pääversiossa oli jo mukana graticule zoomauksien kiinnitys, mutta jostain syystä yhteisö ei ole niitä nelos pääversioon rakentanut.
Periaatteessa sen voisi kodata myös itse, tai päällekirjoittaa toiminnallisuutta olemassa olevan version päälle, mutta siihen ei tällä aikataululla ainakaan lähdetty.
Koitan vielä etsiä keinoa graticule ruutujen jäädyttämiseen.

V.Hunter
Viestit: 98
Liittynyt: Su 04.05.2014 7:35

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja V.Hunter » Ma 21.05.2018 19:17

Hyvin toimii. Onko tarkoitus lisätä vielä mittakaavajana kartan alareunaan ? Se puuttuu näistä uusista kartoista. Pieni mutta kätevä yksityiskohta.

Maikkari
Viestit: 38
Liittynyt: Pe 20.03.2015 17:15

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja Maikkari » Ma 21.05.2018 19:35

Hyvin pikaisella klikkailulla kartta palvelee edelleenkin mainiosti. Googlea en oikeastaan tarvitse muuhun kuin kätköpaikan "street view" -toiminnossa, milloin on voinut katsella kätköpaikkaa "reaalikuvassa". Mutta isot kiitokset jälleen Haksulle ripeästä ja ennakoivasta otteesta! Mukavampihan se on ennen jo toimia kuin sitten kun on kökkäreet housussa.

Päivitän taatusti Turbo -jäsenyyteni, kun sen aika tulee. Pieni kannustusraha on paikallaan, kun palvelutaso on tätä luokkaa. Että kiitos!

nim. Erittäin tyytyväinen sivuston käyttäjä

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ma 21.05.2018 19:55

V.Hunter kirjoitti:Hyvin toimii. Onko tarkoitus lisätä vielä mittakaavajana kartan alareunaan ? Se puuttuu näistä uusista kartoista. Pieni mutta kätevä yksityiskohta.
Kiitos huomiosta!

Niin ihmeissään olin että uusi kartta toimi, etten huomannut kaikkea mitä puuttuu... vaikka itsekin tuota mittakaavajanaa aina vilkuilen :O

Mutta pikalisäyksenä laitoin sen mukaan, toivottavasti näyttää jopa oikein (mun taitoni on niiiiiiin hakusessa tämän uuden moottorin kanssa).
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

Fuchslein
Viestit: 190
Liittynyt: Ma 11.11.2013 10:26

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja Fuchslein » Ma 21.05.2018 21:51

Hienoa, hyvin tuntuu toimivan, mutta pitäisikö purkkien näkyä kartalla? Otsikossa lukee 2000 kätköä 28,2 km sisällä, mutta kartalla näkyy vain 16 purkkia. :shock:

Avatar
haksu10
Viestit: 3046
Liittynyt: Ke 20.12.2006 19:22
Paikkakunta: Karkku (Sastamala)
Viesti:

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja haksu10 » Ma 21.05.2018 23:30

Fuchslein kirjoitti:Hienoa, hyvin tuntuu toimivan, mutta pitäisikö purkkien näkyä kartalla? Otsikossa lukee 2000 kätköä 28,2 km sisällä, mutta kartalla näkyy vain 16 purkkia. :shock:
Tässä uudessa kätkökartassa keskitytään määrän sijaan laatuun. Otsikossa lukee, montako purkkia löytyi hakuehdoilla mutta niistä esitetään vain ne, jotka ovat laadukkaita eli tässä tapauksessa 16 purkkia. Kartalle pääsevät kätköt, joilla on riittävä määrä kävijöitä sekä favopisteitä ja joiden loggauksista tekoäly on tunnistanut vähintään 90% olevan positiivisia. Tulevaisuudessa on ehkä mahdollisuus hankkia näkyvyyden kartalla myös sopivalla määrällä sileitä seteleitä (myös ryppyiset käy, mutta niitä vaaditaan enemmän).

Tosin voi olla, että uudistus on liian radikaali joten palautin käyttöön vanhanmallisen kätköjen esityksen ja käytetään siis sitä. Allekirjoittanut ei myönnä että olisi ollut jo niin sekaisin, että olisi onnistunut korvaamaan käytössä olleen karttaversion bugisella kehitysversiolla, ajautuneensa selvittämään saksalaisen aakkosen toimivuusongelmia tunniksi tajuamatta mitä on tehnyt, ja lopulta asian havaittuaan yrittänyt kirjoittaa jonkun muka-hauskan selityksen asiaan samalla, kun hakkaa päätänsä näppämistöllä.

Kiitos palautteesta! Pahoittelut huonosta huumorista! Niin, ja jos olisin tehnyt bugin niin pahoittelisin kovasti sitäkin!
7.7.2018 jälkeen kirjoittamani viestit olen kirjoittanut yksityishenkilönä ja kätköilijänä "haksu10", en sivustoon liittyvänä taikka sen ylläpitäjänä.
Kyseistä päivämäärää edeltävät viestit voivat olla sivustoon liittyviä ylläpidollisiakin viestejä.

Fuchslein
Viestit: 190
Liittynyt: Ma 11.11.2013 10:26

Re: Googlen hinnoittelumuutos

Viesti Kirjoittaja Fuchslein » Ti 22.05.2018 22:01

haksu10 kirjoitti:
Fuchslein kirjoitti:Hienoa, hyvin tuntuu toimivan, mutta pitäisikö purkkien näkyä kartalla? Otsikossa lukee 2000 kätköä 28,2 km sisällä, mutta kartalla näkyy vain 16 purkkia. :shock:
Tässä uudessa kätkökartassa keskitytään määrän sijaan laatuun. Otsikossa lukee, montako purkkia löytyi hakuehdoilla mutta niistä esitetään vain ne, jotka ovat laadukkaita eli tässä tapauksessa 16 purkkia. Kartalle pääsevät kätköt, joilla on riittävä määrä kävijöitä sekä favopisteitä ja joiden loggauksista tekoäly on tunnistanut vähintään 90% olevan positiivisia. Tulevaisuudessa on ehkä mahdollisuus hankkia näkyvyyden kartalla myös sopivalla määrällä sileitä seteleitä (myös ryppyiset käy, mutta niitä vaaditaan enemmän).

Tosin voi olla, että uudistus on liian radikaali joten palautin käyttöön vanhanmallisen kätköjen esityksen ja käytetään siis sitä. Allekirjoittanut ei myönnä että olisi ollut jo niin sekaisin, että olisi onnistunut korvaamaan käytössä olleen karttaversion bugisella kehitysversiolla, ajautuneensa selvittämään saksalaisen aakkosen toimivuusongelmia tunniksi tajuamatta mitä on tehnyt, ja lopulta asian havaittuaan yrittänyt kirjoittaa jonkun muka-hauskan selityksen asiaan samalla, kun hakkaa päätänsä näppämistöllä.

Kiitos palautteesta! Pahoittelut huonosta huumorista! Niin, ja jos olisin tehnyt bugin niin pahoittelisin kovasti sitäkin!
LOISTAVAA! :lol: :lol: Olinkin jo kyllästynyt eritteiden kastelemiin levähdyspaikka-filmipurkki kaiteessa mikroihin, nyt ne suodatetaan valmiiksi pois! :wink:

Ps. Mikä huono huumori? Nauroin vedet silmissä. :lol:

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Ylläpidon tiedotteet”