Sivu 1/7

paperiton kätköily

Lähetetty: Ma 12.02.2007 9:37
Kirjoittaja pietilat
Olen harkinnut käytetyn Nokia 9300 hankkimista, jotta paperinkulutus vähenisi - ahenuksissa tulee tulostettua aina liian monta kätkökuvausta ja turhia papereita lojuu jo joka paikassa.
GPX-formaatissahan on kaikki mukana myös kätkökuvaukset, mutta GPS:lle minulla siiryvät vain korrdinaatit, vaikeus ja vihjeet.
Netistä löysin sovelluksen (smache) jollla GPX-formaattia ainakin jollakin tasolla voisi pyörittää vanhemmallakin nokialla.
Onko kenellekään kokemuksia tai neuvoja ?

Lähetetty: Ma 12.02.2007 9:42
Kirjoittaja lpohjala
Itse väännän kätkökuvaukset html:ksi kommarille gsakin avustuksella.

Re: paperiton kätköily

Lähetetty: Ma 12.02.2007 11:29
Kirjoittaja OsMi
pietilat kirjoitti:Netistä löysin sovelluksen (smache) jollla GPX-formaattia ainakin jollakin tasolla voisi pyörittää vanhemmallakin nokialla.
Onko kenellekään kokemuksia tai neuvoja ?
Vilkaisimme tuota Smachea ja näyttää kovasti siltä, että se toimii ainoastaan Pocket PC -taskutietokoneissa, jotka pyörittävät Windows CE käyttöjärjestelmää. Nokialaiset sen sijaan ymmärtävät Symbiania ja jonkun verran Javaa.

Myös meillä tuo paperiton kätköily hoituu GSAKin sekä siitä puhelimeen siirrettyjen HTML-sivujen avulla. Tosin puhelimena on Nokia E70. Ainakin toistaiseksi ollaan todettu varsin päteväksi menetelmäksi, eikä tulosteita tule enää kovin usein tehtyä.

- OsMi

Lähetetty: Ma 12.02.2007 17:12
Kirjoittaja Geo-Olli
Kokemusta löytyy sekä Sony Ericsson P900 mallista, että Nokia 6280:stä. Kumpaankin on onnistuneesti siirretty tietoja Outlookin "muistilappuina" kännykän synkronoinnin avulla. Menee pitkätkin tekstit ihan kätevästi.

Ensin kopsataan teksti kätkökuvauksesta ja sitten liitetään esim. Outlookin muistilappuun. Tarvittaessa vaikka jonkun tekstinkäsittelysoftan kautta ja sitten vasta muistilapuksi.

Luulen, että toimii muillakin luureilla, jos tukevat jotain kalenteri / muistilappu ohjelmia (esim. Outlook, Lotus Notes...).

Helppoa ja paperitonta.

Re: paperiton kätköily

Lähetetty: Ti 13.02.2007 11:16
Kirjoittaja Haaskalintu
pietilat kirjoitti:Olen harkinnut käytetyn Nokia 9300 hankkimista, jotta paperinkulutus vähenisi - ahenuksissa tulee tulostettua aina liian monta kätkökuvausta ja turhia papereita lojuu jo joka paikassa.
GPX-formaatissahan on kaikki mukana myös kätkökuvaukset, mutta GPS:lle minulla siiryvät vain korrdinaatit, vaikeus ja vihjeet.
Netistä löysin sovelluksen (smache) jollla GPX-formaattia ainakin jollakin tasolla voisi pyörittää vanhemmallakin nokialla.
Onko kenellekään kokemuksia tai neuvoja ?
Itse olen Nokia 9300 onnellinen omistaja, ja voin luvata että tuo yhtälö toimii! Homma on viime aikoina toiminut meillä näin:

Kotikoneelta katsotaan ensin rauhassa mitkä kätköt kiinnostaisivat. Sitten laitetaan waypointit Nokian desktopille tyyliin, GC10PBJ ja matkalla kätkölle surfataan ihan www-selaimella tarvittaessa tarkempia tietoja. Printattu on meilläkin monet laput, mutta viime aikoina tämä "paperiton kätköily" on ollut kasvava trendi. Varsinkin jos joku kätkö on hiljattain disabloitu asiasta on arvaamaton hyöty :)

Lähetetty: Ti 13.02.2007 12:08
Kirjoittaja Zamdee
N9300 on minullakin käytössä. Aikaisemmin kuljetin aina mukana Palmia, GPSr:ää ja puhelinta. Palmissa ajoin CacheMate softaa, jolle löytyy mukavasti export toiminto suoraan GSAK:sta.

Liiat laitteet taskussa alkoivat kuitenkin pikkuhiljaa nyppimään ja aloin exporttaamaan kätköjen kuvauksen GSAK:lla suoraan HTML muodossa 9300:n muistikortille.
Ainoana haittapuolena voisi pitää pitkää aikaa, joka kuluu HTML tiedostojen luontiin muistikortille. Myös nimi-indeksisivu avautuu todella pitkään 9300:ssa jos kätköjä on paljon (tähän löytyy varmasti ratkaisu GSAK:a konfiguroimalla.)

GSAK:a kannatta ainakin kokeilla ilmaisen tutustumisjakson ajan. Ohjelman hankintakustannuskaan ei ole pöyristyttävän iso.

Lähetetty: Ti 13.02.2007 13:05
Kirjoittaja Jusu
Minäkin olen käyttänyt GSAK:in generoimia HTML-sivuja 9300i:ssä. Firman luurihan tuo on...

Useimmin käytän GSAK:issa filtteriä, joka näyttää lähimmät löytämättömät kätköt 80 km säteellä kotoa (reilut 300 kätköä tällä hetkellä). Sitten vain exporttaan nuo HTML:ksi. GSAK myös zippaa filet saman tien, jos niin haluaa. Siirrän zipin bluetoothilla kommarille ja annan kapulan purkaa ne tiettyyn kansioon muistikortille (siirron kortille voi tietysti tehdä muillakin tavoilla). Sitten vain avaan sivut puhelimen normaalilla selaimella.

Olen laittanut kirjanmerkin sivujen Master Indexiin, jolloin kuvauksiin pääse käsiksi helposti ja nopeasti. Sama kirjanmerkki toimiii senkin jälkeen kun on päivittänyt uudet kuvaukset samaan kansioon.

Aikaisemmin käytin samaa tapaa 7610:llä, tosin ilman zippausta. Toimii vähän hitaammin kuin 9300i:llä, mutta ihan käyttökelpoisella nopeudella kuitenkin. Kommarilla en ainakaan ole kokenut suorituskykyongelmia. En kyllä ole kokeillut mitä kapula sanoisi, jos laittaisi vaikka kaikki Suomen kätköt sisään.

Lähetetty: Ti 13.02.2007 13:57
Kirjoittaja Vikani
Kun GSAK:ia tuntuvat monet suosittelevan, niin ajattelin kysäistä että onko kukaan käyttänyt GeoToadia?

Asentelin sen meille vanhaan Linux-kannettavaan ja hyvin on toiminut. Ulkoasu on GSAK:ia karumpi (komentorivi), mutta on kuitenkin näppärä käyttää. GeoToadilla saa helposti haettua vaikkapa 100 km säteeltä kaikki kätköt joita emme ole löytäneet. Ja se tieto löytämättömyydestä perustuu Geocaching.com:n tietoihin, itse ei tarvitse kliksutella löydettyjä kätköjä. Toad siis hakee kaikki haluttujen kätköjen tiedot, eikä tarvitse itse mennä nettiin latailemaan mitään GPX tai LOC -tiedostoja.

Avoimen lähdekoodin ohjelmana GeoToad ei maksa sitäkään vähää mitä GSAK. Ja jos ohjelmointitaitoja löytyy, niin ohjelmaa voi itse parannella mieleisekseen!

GeoToad toimii Windows, Linux/Unix ja Mac -alustoilla. Suosittelen kokeilemaan jos ei komentoriviä säikähdä!

Lähetetty: Ti 13.02.2007 17:06
Kirjoittaja heikkiuu
Kokeilin tätä Geotoadia.Muuten homma toimi oikein, vain ääkköset ja päivämäärät olivat aivan puppua, lieneekö iPAQini asetukset epäsopivat ohjelman tuottamalle *.gpx-tiedostolle. PQ:n vastaavat tiedostot näkyvät oikein.
heikkiuu

Lähetetty: Su 18.02.2007 12:45
Kirjoittaja Murre&Mirre
Me ollaan reilu pari vuotta geokätköilty täysin paperittomasti. Erilaisia vaihtoehtoja on kokeiltu lukuisia, mutta paras tuntuu olevan sopivien kätköjen kartoitus ensin kotona, koordinaattien siirto sähköisesti GPS:ään virheiden välttämiseksi ja kätkökuvausten tulostaminen PDF:ksi ja tallentaminen Nokian Commariin tai muuhun "älypuhelimeen".

Tulostamme kätkökuvaukset siten, että laitamme näkyviin kaikki logit ja tulostamme kahdeksan ensimmäistä sivua. PDF:t latautuvat kaikkine kuvineen nopeasti kännykässä eikä tarvitse ihmetellä EDGEn tai GPRSn huonoa kuuluvuutta katvealueilla. Tarvittaessa on selain toki käytettävissä lisätietojen hakuja tai vaikkapa googletusta varten. GPSään tallennettavat pisteet ja PDF:t nimetään kotona optimoidun reitin mukaisesti numerojärjestykseen (1 GPX1DE, 2 GP4DED jne.) ja jos saman päivän aikana käydään yli kymmenessä paikassa, niin tallennan kännyköihin ruutukopion Magellan MapSendin kartasta, jonka avulla saa nopean yleissilmäyksen kohteiden sijainnista..

Lähetetty: Pe 06.04.2007 20:33
Kirjoittaja Geo-Olli
Murre&Mirre kirjoitti:...tulostaminen PDF:ksi ja tallentaminen Nokian Commariin tai muuhun "älypuhelimeen".
Milläs softalla sivut saa veivattua .PDF muotoon?

Lähetetty: Pe 06.04.2007 21:25
Kirjoittaja Mikko-Veikko
pdf-muotoon saa esim. CutePDF-ohjelmalla, ilmainen ja hyvä. Googlaa tuolla ohjelman nimellä.
Itse olen vasta aloittelija, mutta ikinä ei ole ollut mukana mitään paperilla.

Lähetetty: La 07.04.2007 22:31
Kirjoittaja Murre&Mirre
Me ollaan käytetty Acrobatia, mutta Premium Membershipillä sitä ei tarvita, sillä kätkökuvauksiin ilmestyy PDF-tulostus -toiminto!

Pitää vähän updateta meidän paperitonta kätköilyä. Eli Nokian älypuhelimien Symbianeille saa tätä nykyä eBookin, joten Premium Membershipillä on nyt tosi näppärä tehdä Pocket Queryjä eli hyvin monipuolisilla hakuehdoilla kyselyjä, joista saa sähköpostitse koordinaattitiedoston GPS:ää varten ja kaikki kätkökuvaukset sisältävän eBookin kännyköihin. Magellan on julkaissut ilmaisen MapSend Liten, jossa on lisätoiminnallisuus geokätköilyä varten, joten nyt on tosi kätevää MapSendilla suunnitella kätköilyä etukäteen ja siirtää koordinaatit GPS:ään. MapSend Liteen saa näkyviin aiemmin hankitut kartat eli esim. Suomen katukartasto (Streets&Destinations) helpottaa huomattavasti kätköilyn suunnittelua.

Älypuhelimen nettiyhteydellä voi Pocket Queryn (joita voi tallentaa valmiiksi 40 kappaletta) päivittää vaikka lennossa kesken kätköilyn! Me kätköiltiin viikko sitten 85 kätköä seitsemässä päivässä aivan tuntemattomalla seudulla täysin Pocket Queryjen ja eBookien varassa! Pocket Queryja kun voi tehdä myös haluamansa reitin varrelta ja reittejä me piirrellään Google Earthilla. Läppärissä ja puhelimissa on bluetoothit, joten eBookien heittely laitteesta toiseen on helppoa. Jos usean neliökilometrin alueella on paljon kätköjä, otetaan edelleen myös jpeg-ruutukopio MapSendin kartasta, niin on älypuhelinten näytöiltä helpompi hahmottaa kätköilyn kokoinaiskuva GPS:ään verrattuna.

Premium Membership on tehostanut kätköilyä huomattavasti ja sitä voimme suositella lämpimästi! 30 dollaria vuodessa ei ole paljoa ja se on myös hyvän asian tukemista..

Lähetetty: Su 08.04.2007 0:26
Kirjoittaja pvihavai
En kyllä ole kokeillut mitä kapula sanoisi, jos laittaisi vaikka kaikki Suomen kätköt sisään.
Ei mun kännykkä (E61) ainakaan sano mitään sen erityisempiä :)

Siirrän tosin tuon datan kortin lukijan kautta joka lienee huomattavasti nopeampi kuin kytkeä kännykkä suoraan koneeseen (sekä lisähyötynä myös se, että puhelin on kopsaamisen ajan käytettävissä).

Paperiton kätköily

Lähetetty: Pe 04.05.2007 9:47
Kirjoittaja Pasaatituuli
Aloittelin kätköilyn vasta noin kuukausi sitten (eka 3.4.07) mutten ole vienyt kertaakaan tulostettua kätkökuvausta mukanani vaan selvinnyt gepsillä ja Nokian E70:llä.

Parast'aikaa kokeilen Excelin käyttöä kätkötietojen siirrossa puhelimeen. Ei kenties maan nopein systeemi, mutta ainakin tähän mennessä on toiminut hyvin. Harkinnassa on ohjelmapätkän koodaus, joka automatisoisi tän homman aina tiedoston lähettämiseen puhelimeen saakka.


------------------------------------------------------------------------------------------------------
"After climbing a great hill, one only finds that there are many more hills to climb"
- Nelson Mandela

Lähetetty: Pe 04.05.2007 12:19
Kirjoittaja VeskuR
Itsellä on nokian n70 ja jos on kiire niin riittää kun nappaa kameralla kuvan suoraan näytöstä. Kuvasta tulee tarpeeksi luettava.

Lähetetty: Pe 04.05.2007 13:31
Kirjoittaja Haaskalintu
Satuinpa näkemään telkkarista uusimman Nokia N95 mainoksen. Sen mukaan kyseisessä mallissa on GPSr integroituna. Ennustanpa satunnaisten kätköilyharrastusta kokeilevien räjähdysmäistä kasvua. Jotenkin tuntuu siltä, että pitää olla aika tosissaan, että ostaisi yli 100e apparaatin vain kätköilyä varten. Silloin kun laite on hommattu niin harrastuksessa on mukana intensiivisesti ja vastuuntuntoisesti. Mutta jos taas laite tulee vähän kuin vahingossa kännykän mukana voipi olla että kätköilijöiden määrä kasvaa, muttei laatu. Tiedä häntä.

N95

Lähetetty: Su 06.05.2007 14:42
Kirjoittaja Brankkori
Itselläni on tuo N95 ja puhelimena ominaisuuksineen aivan mainio peli. GPS:ssä vaan kätköilyä ajatellen se ongelma, että ainakaan tällä hetkellä koordinaattien ilmoitusmuotoa ei voi muuttaa vaan on muodossa 61.503000 23.350333 ! Toivottavasti jatkossa esim. puhelimen päivitysversion mukana tulisi tuohon parannus!

Re: N95

Lähetetty: Su 06.05.2007 20:33
Kirjoittaja Haaskalintu
Brankkori kirjoitti:Itselläni on tuo N95 ja puhelimena ominaisuuksineen aivan mainio peli. GPS:ssä vaan kätköilyä ajatellen se ongelma, että ainakaan tällä hetkellä koordinaattien ilmoitusmuotoa ei voi muuttaa vaan on muodossa 61.503000 23.350333 ! Toivottavasti jatkossa esim. puhelimen päivitysversion mukana tulisi tuohon parannus!
Ihan mielenkiinnosta kysyn: Käyttääkö tuo WGS-84-koordinaatistoa, vai pitääkö koordinaatit muuntaa ensin jossain (esim. kansalaisten karttapaikassa)

Lähetetty: Su 06.05.2007 22:00
Kirjoittaja Brankkori
Kyllä, WGS-84 järjestelmä. Koorninaatit näytetään asteina ja asteiden desimaaleina ja vain tällä tavalla :cry: