Mega -12

Avatar
Pek47ka
Viestit: 355
Liittynyt: Su 06.04.2008 18:34
Paikkakunta: Nummela (maalaiskunnan sivukylä)

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Pek47ka » Su 22.07.2012 6:10

Tässä on käsitelty aika sekalaisia asiaan liittyvia asioita, joten huomio tähän:

Maksuvahvistus - Payment confirmation viesti ilmottautumismaksuista Megaan oli ainakin minulla mennyt gmailissa roskapostin joukkoon, eli katsokaapa sieltä, jos ei ole ilmestynyt normaalisti postin joukkoon.

Avatar
Diksi
Viestit: 425
Liittynyt: Su 15.08.2010 21:09

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Diksi » Su 22.07.2012 8:36

juheja kirjoitti:Kuningas Kebab on kuulemma jonkin sortin yleissivistykseen kuuluva paikka, vaikka itse en ole sitä kovin paljon harrastanut, kun se on keskivertoa kalliimpi. Kebabkulinaristit korjatkoon, jos on aihetta.
Kebabin ystävänä piti vilasta kebabille.comista. Pitänee muuten paikkaansa, aika hyvät arvostelut on saanut ja selkeästi Turun paras. Ja myös hintataso pitää paikkaansa, 11,70€ kebab ranskalaisilla normaalina versiona. Täytyy pistää silti korvan taakse, kiitokset vinkistä.

Roonea
Viestit: 6
Liittynyt: Ma 30.04.2012 17:56

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Roonea » Su 22.07.2012 8:50

Jep, täytyy myöntää että Kunkku on Kunkku. Ei siitä mihinkään pääse. Siellä liha on erinomaista ja rehutkin rehuja, eikä mitään kaalisilppua kurkunsiivulla. Toinen hyvä paikka on kuulemma Kaarinan puolella sijaitseva Broadway, siellä ainakin annosten kokoja on kehuttu. Jälkimmäinen vielä odottaa sitä omakohtaista kokemusta.

Piriformis
Viestit: 104
Liittynyt: Su 19.02.2012 19:41

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Piriformis » Pe 27.07.2012 12:28

Nepps kirjoitti:En keksinyt oikein mitään järkevää paikkaa tälle joten pistetään tänne.

Kertokaapa paikalliset ja muutkin asiasta tietävät jokin pieni Turku for dummies infopaketti. Jos aikaa jää purkkien haun ja erilaisten miittien ohessa johonkin muuhunkin niin mitkä ovat niitä "pakko käydä"-kohteita? Okei Turun linnan tiedän mutta siihenpä se taitaa jäädäkin.
Erityisesti sydäntä (ja mahaa) lähellä olisi tieto siitä missä sitä oikein kannattaa syödä? Oulussahan on tunnetusti Suomen paras pizzeriakulttuuri, mutta kuuleman mukaan turkulaiset osaavat parhaiten kebabin tekemisen jalon taidon. Mikäli tämä villi huhu pitää paikkansa, niin mistä köyhä ja nälkäinen kätköilijä löytää sen isoimman ja parhaimman kebabin?
Kuten mainittu tuo Kuningas on kyllä hyvä, mutta ehkä vähän hintava (tosin hinta-laatu-suhde on kyllä kohdillaan). Toki jos Turkuun nyt kerran tulee ja kebabista tykkää niin kannattaahan se käydä testaamassa. Sijainti ei ole ihan ydinkeskustassa mutta Geoareenalta kävelymatkana ihan kohtuullinen, arviolta kolmisen kilometriä ja ympärillä on paljon kätköjä :)
Ydinkeskustassa (2 korttelia torilta) on Milan, jossa myös laatutavaraa ja edullisesti. Muita vähän kauempana keskustasta (about 5km säteellä) FC Kebab (jäätävän kokoisia kebab mega-annoksia), Nummis ja Kristal. Ja jos Kaarinan puolella kätköilee niin Hovirinnan kioski/kebab-pizzeria on omalla ranking-listalla TOP 1-listalla niin pizzoissa, kebuissa kuin hampurilaisissakin. Sijainti n. 1km Kaarinan keskustasta ja autolla n.10-15 minuuttia Geoareenalta.

Tässäpä mun suosittelut, aika monipuolisesti on tullut vuosien varrella kaikkea kokeiltua... :D

Nepps
Viestit: 40
Liittynyt: Ke 03.02.2010 21:16
Paikkakunta: oulu

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Nepps » Pe 27.07.2012 12:41

Kiitokset vastanneille! Eiköhän näiden ohjeiden avulla pärjää ja ei tarvi etsiä kätköjä nälkäisenä. Pystyy samalla vähän suunnittelemaan kätköreittejä siihen malliin että maalina on aina ruokapaikka. Saapahan samalla vältettyä viime megan kätköhäkellyksen kun purkkeja oli jokaisessa ilmansuunnassa niin paljon ettei osannut päättää minnepäin lähteä ja lopputuloksena oli epämääräistä pyörimistä ja lopulta löysi itsenä jostain korvesta josta ei pois olisi osannut ilman gps:ää.

finnranger
Viestit: 619
Liittynyt: Ke 30.07.2008 14:43

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja finnranger » Pe 27.07.2012 12:42

Jos hyvää pizzaa kaipaa niin tietty Dennis, Linnankatu 17.

Piriformis
Viestit: 104
Liittynyt: Su 19.02.2012 19:41

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Piriformis » Pe 27.07.2012 12:58

finnranger kirjoitti:Jos hyvää pizzaa kaipaa niin tietty Dennis, Linnankatu 17.
Pizza on hyvää mutta itse boikotoin kyseistä puljua ihan sen vuoksi että pöydät on ahdettu niin piukkaan ettei meinaa kävelemään mahtua tuossa ravintelissa. Ikinä en ole niin ahtaassa paikassa ollut ja käynkin siellä vain jos joku muu tarjoaa ja siten päättää missä syödään. Ja yleensä paikka on (varsinkin viikonloppuisin) ääriään myöten täynnä - mikä tietysti kertoo hyvästä ruuasta...
Ja kyseessä on tosiaan siis "oikea" ravintola pöytiintarjoiluineen jne, eli ei perinteinen kebab-pizzeria karvakäsineen (vaikkei herra Dennis itse suomalainen olekaan... :lol: )

Suurnesu
Viestit: 285
Liittynyt: Ke 20.12.2006 21:28
Paikkakunta: Turku

Re: Mega -12 - Turku for Dummies

Viesti Kirjoittaja Suurnesu » Pe 27.07.2012 13:49

Nepps kirjoitti:En keksinyt oikein mitään järkevää paikkaa tälle joten pistetään tänne.

Kertokaapa paikalliset ja muutkin asiasta tietävät jokin pieni Turku for dummies infopaketti. Jos aikaa jää purkkien haun ja erilaisten miittien ohessa johonkin muuhunkin niin mitkä ovat niitä "pakko käydä"-kohteita?
Tämä tietysti riippuu siitä, mistä pitää. Baareista, luonnosta, kulttuurista? Vastaan oman mieltymykseni mukaan, mikä on yleisilmeluontoinen pällistely ja katutaaperrus(TM).

Jos liikkelle lähtee Mega-alueelta, niin kannattaa suunnata Tuomiokirkolle. Tuomiokirkon lisäksi alueella on paljon historiallisia rakennuksia, Vanha Suurtori rakennuksineen, Åbo Akademin rakennuksia, puistoja ja patsaita. Väläys vanhaan Turkuun siis. Siitä vaikka Kirkkosiltaa pitkin joen yli Vähätorille. Siellä on liikkeitä, ravintoloita ja pääkirjasto. Erityisesti vanhassa pääkirjastossa voi piipahtaa sisällä ja vaikka kävellä sen läpi uudelle puolelle.Uuden puolen pääovesta, kun tulee ulos, niin onkin Linnankadun ja Kauppiaskadun risteyksessä. Siitä kannattaa mennä korttelin verran Kauppatorille pällistelemään torielämää. Jos kiinnostaa Kauppakeskukset niin voi mennä Hansaan, mutta paljon mukavampi paikka on Eerikinkadulla oleva Kauppahalli, joka on 1800-luvun lopulta, ja minne minä vien aina ulkopaikkakuntalaiset.
Kauppahallin läpi kuljettuaan tulee taas Linnankadulle, missä voi ihmetellä kaupungintaloa tai sitten mennä suoraan Qwenselin museokahvilaan, mikä on ehkä tunnelmallisin kahvila, mitä Turusta löytyy. Ainakin oma suosikkini! Ja vaikkei kahvihammasta kolottaisikaan, niin sieltä pääsee kävelemään läpi jokirantaan ja samalla voi ihmetellä olevansa maatalon pihalla ihan ydinkeskustassa. Joskus siellä tepastelee kanojakin vapaana. Apteekkimuseo kuuluu samaan kompleksiin.
Kahvin jälkeen voi jatkaa jokirantaan, mikä on Turun ehdoton sydän. Jokirannasta löytyy ravintolalaivoja nälkäisille ja varsinkin janoisille. Tässä vaiheessa olisi hyvä poiketa myös Käsityöläismuseoon, joka on omasta mielestäni Turun mukavin museo, mutta se vie tietysti aika paljon aikaa... Ehkä kiireellisimmät jatkavat yleisilmeluontoista pällistelyretkeä joen pohjois/länsirantaa pitkin aina Forum Marinumille asti, missä saa ihan ilmaiseksikin katsella vanhoja laivoja (ulkoapäin) ja lopulta tietysti Turun linnaan. Matkalla tulee vastaan mm. kuuluisa jokilautta Föri, jolla voi tehdä pikaisen matkan Åboon ja takaisin Turkuun. Linnan sisäpihalla on mukava kahvila ja muutenkin siellä sisäpihalla saa tepastella aivan ilmaiseksi. Aukioloajat kannattaa tietysti tarkistaa. Normaalisti Ti-Su 10-18.

Reitin kokonaiskesto n. 2 tuntia :D

Suurnesu
Viestit: 285
Liittynyt: Ke 20.12.2006 21:28
Paikkakunta: Turku

Re: Mega -12 - Turku for Dummies

Viesti Kirjoittaja Suurnesu » Pe 27.07.2012 14:22

Nepps kirjoitti:En keksinyt oikein mitään järkevää paikkaa tälle joten pistetään tänne.

Kertokaapa paikalliset ja muutkin asiasta tietävät jokin pieni Turku for dummies infopaketti.
Tämä tietysti riippuu siitä, mistä pitää. Baareista, luonnosta, kulttuurista? Vastaan oman mieltymykseni mukaan, mikä on Baariörvellys(TM).

Jos lähtee Mega-alueelta, niin kannattaa kävellä Kupittaanpuiston poikki Kellonsoittajankadulle, mistä löytyy pieni ja monelle tuntematon Kerttulin Kievari, joka on erityisesti viskinmaistelijoiden suosiossa. Paikka menee aikaisin kiinni, joten sieltä voi siirtyä jo hyvissä ajoin tunnelmalliseen kellaribaariin, Bremeriin. Holvattujen kattojen alla maistuu tuopppi jos toinenkin suomenruotsalaisten touhuja ihmetellen.
Kun on aikansa koittanut saada toisesta kotimaisesta selvää, on ehkä korkea aika siirtyä britti-aksenttiin ja nauttia ensin tuoppi Turun vanhimmassa brittipubissa Hunter's Inn:ssä ja sen jälkeen The Castlessa, missä henkilökuntakin on brittejä. Tietysti, mikäli maksukykyä riittää ja ilma on kaunis, voi ennen brittipubeja piipahtaa Pinellanterassilla. Pinella on kauiten samalla paikalla toiminut ravintola Suomessa!
Nyt ollaankin aika ydinkeskustassa, joten tarjontaa on yllinkyllin! Hiukan erikoisempaa miljöötä tarjoavat entinen Apteekki, entinen Pankki ja entinen Koulu, joista viimeisessä toimii myös oma panimo.
Jokirannan baaritarjonta on tietysti oma lukunsa, ja ravintolalaivoja riittää Aurasillalta Vierasvenesatamaan asti. Jos ei ihan teinipoppi maistu niin hyvä ja hieman halvempi terassi löytyy galleria Titanikinedustalta.

Loppuyön menomestoista ei ole kokemusta / muistikuvaa :D

Avatar
ranto
Viestit: 64
Liittynyt: Ke 05.05.2010 10:11

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja ranto » Pe 27.07.2012 15:54

Suurnesu lienee päässyt takaisin sivistyksen pariin, kun noin ansiokkaasti listasi kivaa tekemistä Turun keskustassa. Jos tykkää noista entisistä paikoista, niin listaan voisi lisätä vielä entisen Vessan, joka löytyy Puutorilta - en osaa noin hienoja linkkejä lisätä tällä iPlätkällä.

Avatar
sikajack
Viestit: 248
Liittynyt: La 23.12.2006 15:44
Paikkakunta: Turku

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja sikajack » Pe 27.07.2012 22:04

Roonea kirjoitti:Toinen hyvä paikka on kuulemma Kaarinan puolella sijaitseva Broadway, siellä ainakin annosten kokoja on kehuttu. Jälkimmäinen vielä odottaa sitä omakohtaista kokemusta.
KOMPPI! Sijainti on Piispanristin Prismaa viistosti vastapäätä ja ainakin lapinrulla (rullakebab jossa mausteena savuporomurusia) on aivan M A H T A V A! Siis paitsi kooltaan, myös maultaan.
//geonovice sikajack

Teammilk
Viestit: 12
Liittynyt: Su 29.07.2012 10:22

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Teammilk » Su 29.07.2012 14:42

Hyvää ruokaa Lapin tunnelmissa, reiluilla annoksilla ja kohtuu hintaan, löytyy myös ihan mega-alueen vierestä Kultaisesta Hirvestä http://www.kultainenhirvi.fi. Osoite Itäinen pitkäkatu 12-14.

poppis
Viestit: 112
Liittynyt: Ma 02.06.2008 14:48
Paikkakunta: Nurmijärvi

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja poppis » Su 29.07.2012 20:13

Megan sivuilla kerrotaan, että pysäköintijärjestelyistä tiedotetaan erikseen kesämmällä. Minulta on ilmeisesti mennyt ohi silmien tämä tarkempi tiedottaminen. Kysymys siis kuuluu, että onko nyt jotain järjestelyitä tulossa esim. tapahtumalle varattujen parkkipaikkojen suhteen vai etsiikö kukin omalle geobiililleen parhaimmaksi katsomansa parkkipaikan?

Toinen ja tärkeämpi kysymys kuuluu, että onko Geoareenan suihku- ja pesutilat kätköilijöiden käytettävissä tapahtuman aikana?

Seq
Viestit: 897
Liittynyt: Ma 04.01.2010 9:22
Viesti:

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja Seq » Su 29.07.2012 21:24

poppis kirjoitti:Megan sivuilla kerrotaan, että pysäköintijärjestelyistä tiedotetaan erikseen kesämmällä. Minulta on ilmeisesti mennyt ohi silmien tämä tarkempi tiedottaminen. Kysymys siis kuuluu, että onko nyt jotain järjestelyitä tulossa esim. tapahtumalle varattujen parkkipaikkojen suhteen vai etsiikö kukin omalle geobiililleen parhaimmaksi katsomansa parkkipaikan?

Toinen ja tärkeämpi kysymys kuuluu, että onko Geoareenan suihku- ja pesutilat kätköilijöiden käytettävissä tapahtuman aikana?
Infoan ohi virallisten kanavien sen verran, että tieto parkkipaikoista on tulossa ja peseytymäänkin pääsee.

peanpa
Viestit: 6
Liittynyt: La 01.03.2008 13:29

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja peanpa » Ke 01.08.2012 12:08

"Vesi-, viemäri- ja sprinkleriliitos töistä johtuen Lemminkäisenkadun ja Itäisen Pitkäkadun risteysalueen liikenne järjestelyt muuttuvat PE 3.8. – SU 5.8.2012 välisenä aikana. Lemminkäisenkatu (Itäisen Pitkäkadun ja Sirkkalankadun väli) on liikenteeltä osittain suljettuna 3.8. - 10.8.2012 välisenä aikana."

Tälläinen tieto kilahti sähköpostiin, joten tuolta suunnalta ei ehkä kannata Megaa lähestyä. Saattavat kaivella risteysalueella.

peanpa

AnneKk
Viestit: 12
Liittynyt: To 26.04.2012 13:46

Re: Mega -12

Viesti Kirjoittaja AnneKk » Ke 01.08.2012 15:11

peanpa kirjoitti:"Vesi-, viemäri- ja sprinkleriliitos töistä johtuen Lemminkäisenkadun ja Itäisen Pitkäkadun risteysalueen liikenne järjestelyt muuttuvat PE 3.8. – SU 5.8.2012 välisenä aikana. Lemminkäisenkatu (Itäisen Pitkäkadun ja Sirkkalankadun väli) on liikenteeltä osittain suljettuna 3.8. - 10.8.2012 välisenä aikana."

Tälläinen tieto kilahti sähköpostiin, joten tuolta suunnalta ei ehkä kannata Megaa lähestyä. Saattavat kaivella risteysalueella.

peanpa
Tämä olikin hyvä tieto! Enkä sitä löytänyt mistään muualta... Eli kun asiaa ei ole toistaiseksi tiedotettu kaupungin nettisivuilla, niin uskon, ettei tämä esimerkiksi vaikuta bussireitteihin.
Tämän ei pitäisi Megaan tulijoita muutenkaan juuri haitata, sillä suositeltavimmat reitit Megapysäköintiin ja Blombergin aukiolle ovat
- Helsingin valtatieltä ulos liittymästä nro 3 -> Lemminkäisenkatu -> Hippoksentie -> parkki
- Uudenmaantie -> HIppoksentie -> parkki

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “MEGA Finland 2012”