Kätkön julkaisu

Apua kätköihin liittyen
Micasso
Viestit: 1
Liittynyt: Ti 07.05.2019 19:47

Kätkön julkaisu

Viesti Kirjoittaja Micasso » Ma 22.04.2024 7:29

Moi.
Millä aikasyklillä uusia kätköjä julkaistaan? Viikko sitten viritin uuden kätkön Virroilla Piiliin ja mietin että kauanko nykyään menee kun se julkaistaan?
Micasso

MickieWalker
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 29.04.2015 8:08

Re: Kätkön julkaisu

Viesti Kirjoittaja MickieWalker » Ma 22.04.2024 7:50

Moikka!

Kätköjen tarkastaminen on vapaaehtoistyötä, joten sitä tehdään sen mukaan, kun tarkastajilla on vapaa-aikaa käytettävissä tähän harrastukseen. Pyrimme siihen, että kätköjen tarkastaminen aloitettaisiin 7 vuorokauden kuluessa niiden jonoon tulosta, mutta ei se toki aina toteudu. Joskus tarkastajilla on omia kiireitä eikä aikaa tarkastamiseen ole, tai sitten jonoon tulee vaan välillä hurja määrä lisää kätköjä koko ajan.

Kätköjen tarkastamisjärjestys on PÄÄSÄÄNTÖISESTI seuraavanlainen:

1. Kätköt, joiden tarkastusprosessi on jo aloitettu aiemmin (kätköstä on esimerkiksi kysytty kätköttäjältä jotain tai pyydetty muutoksia).
2. Tapahtumakätköt GC-koodijärjestyksessä.
3. Muut kätköt GC-koodijärjestyksessä.

Tähän on kuitenkin useita poikkeuksia, kuten esimerkiksi saturaatiotarkastukset, haasteideatarkastukset ja haastekätköt, jotka elävät hieman omaa elämäänsä. Lisäksi sellaiset kätköt, joissa on jotain erityistä pohtimista, vaativat jotain selvittelyä (esimerkiksi kyselyä HQ:lta tai kansainväliseltä tarkastajien foorumilta) tai useamman tarkastajan mielipiteitä, jäävät yllämainitusta julkaisujärjestyksestä. Jos tarkastaja esimerkiksi haluaa kuulla muiden tarkastajien kommentteja, hän kirjoittaa kysymyksensä kätkön muistiinpanoihin ja jää odottelemaan, että muut ehtivät kommentoida, ja siirtyy julkaisujonossa eteenpäin.

Nyt kannattaa vielä huomioida se, että meillä on kolme ihan uutta kätkötarkastajaa (jee!) ja he vasta ovat opettelemassa tätä hommaa miljoonine sääntöineen ja tulkintoineen. Käymme kätköjä heidän kanssaan ihan yksitellenkin läpi, koska näin oppii parhaiten, mitä kaikkea kätkössä pitää huomioida. Sen takia tavallista useampi kätkö saattaa jäädä jonoon hetkeksi odottamaan lisäkommentteja yms.

Tässä siis selostusta, miten homma toimii. Toivottavasti selvensi! Mitään yksiselitteistä vastausta ei siis voi kysymykseen antaa. Joskus jonoon tuleva kätkö julkaistaan minuutissa, joskus menee kaksi viikkoa. Kannattaa tosiaan huomioida tuo GC-koodijärjestys, sillä se vaikuttaa todella paljon siihen, kauanko kätkön julkaisussa menee. Jos kätkökuvauksessa on kovin uusi GC-koodi, se monesti odottelee jonossa pitkään. Meillä on tyypillisesti jonossa koko ajan 50-200 kätköä odottamassa tarkastamista, ja lisää tulee joka päivä. Tällöin kaikki tapahtumakätköt, sekä muut kätköt joissa on omaa kätköäsi vanhempi GC-koodi, menevät joka päivä tarkastusjärjestyksessä oman kätkösi edelle.

P.S. Tiedoksi muillekin: Joskus kuulee ihmettelyjä siitä, miksi se-ja-se kätkö on julkaistu ennen minun kätköäni, vaikka minun kätkölläni on vanhempi GC-koodi. Noh, sen uudemmalla koodilla varustetun kätkön tarkastusprosessi on saatettu aloittaa aiemmin, ennen kuin sinun kätkösi on tullut julkaisujonoon. Et voi siis pelkän GC-koodin perusteella mitenkään päätellä, onko julkaistu "väärässä järjestyksessä" vai ei.

Ystävällisin terveisin
ReviewerNadine/MickieWalker

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kätköapua”