"kaupallinen" rakennus

Apua kätköihin liittyen
pate95
Viestit: 17
Liittynyt: La 23.07.2011 23:45

"kaupallinen" rakennus

Viesti Kirjoittaja pate95 » To 06.12.2018 2:47

Morjesta Ja EN halua mitään sotaa tai väittelyä aikaseksi

Olisi kysymys kätkön laittamisesta kaupalliseen rakennuksen sisälle.

Onkose kielto tullut jossain vaihessa lisäksi vai onko se ollut alusta asti voimassa ? Kun olis kätkö jonossa ja se sai hylyn kun on kahvilan sisällä. Kahvian omistajalta on lupa ja laatikko ei vaadi henkilökunnan apua ja on selkeesti näkyvissä. Syy miksi haluasin sen kahvilan sisälle on se, että kaupunki on täynnä pikkupurkkeja jotka on aidassa,tolpassa,kuusessa tai jästittyjä, mutta tosiharvoin semmosia missä vois vaihtaa esineitä tai jotain erikoista. Purkin tiedoissakin on aukioloajat ja tieto mitä ettii.

Onko olemassa mitään compromissejä olemassa vai onko tiukka kielto? Minä ja varmana moni muukin tietää purkin mikä on baarissa ja vaatii henkilökuntalta kysyä ja on tradi, mutta nimeä en ala kertomaan.

Tosiaan haluisn vaan vähän lisätietoo miksi on kielletty ja onko aina ollut. Ja painostan viellä en ole mitään sotaa hakemassa vaan mielenkiinnolla.

Ja jos joku ylläpito näkee tän turhaksi niin lupa poistaa.

marko77
Viestit: 309
Liittynyt: Ti 03.06.2008 14:27
Paikkakunta: Nastola
Viesti:

Re: "kaupallinen" rakennus

Viesti Kirjoittaja marko77 » To 06.12.2018 8:15

Tiedän tunteen. Aikoinani halusin kätkön kaupunki-infon sisälle (kun kerta esim. Tampereella ja Oulussa on vastaava). Tarkastaja antoi hylkäyksen, koska ei voida samoin perustein hyväksyä (siis jos yksi saa niin kaikki saa). Siellä se kätköpurkkini edelleen nököttää. Jos vaikka joskus innoistuisin uudestaan koettelemaan onneani! :D No kahvila on kaupallinen toimija ja kätkösäännöt kieltää kaiken kaupallisuuden (kuvauksissakaan ei saa olla linkkejä mihinkään kaupallisiin toimijoihin). Suomalainen KA on tässä suhteessa kai poikkeus (kätkökuvauksissa saa mainostaa, että ko. pulju on paikalla myymässä tuotteitaan).
"Minä haluan tietää, miksi kauan sitten sä et palannutkaan
Pian kadotin suunnan, helppo polku kaltevana vietti mutkaan"

ibis64
Viestit: 80
Liittynyt: Su 08.12.2013 21:22

Re: "kaupallinen" rakennus

Viesti Kirjoittaja ibis64 » To 06.12.2018 9:13

Yleisempi ongelma Suomessa lienee juuri tuo yhtenäisien sääntöjen puuttuminen, koskaan ei voi tietää mikä toteutus menee läpi, jos eilen sai laittaa linkin sitä ei välttämättä tänään saa laittaa, tai jos oma kätkö tulee hylkynä koska nimi on jonkun yrityksen nimi, esim vaskikello ei käynyt mutta vaskikellot on ok, miksi abc sitten käy? No ei näistä säännöistä enää ota pirukaan selvää :lol: eli purkkia jonoon vain ja korjailee sitten, ei tämä niin vakavaa ole-tämä on vain harrastus :lol:

jaakkogeo
Viestit: 38
Liittynyt: Su 21.09.2014 19:30

Re: "kaupallinen" rakennus

Viesti Kirjoittaja jaakkogeo » To 06.12.2018 13:06

Anna purkille jokin epäkaupallinen nimi, kuten aikoinaan yrittäjä Sodankylässä teki, Äteritsiputeritsipuolilautatsi-baari. Useat nimiehdotukset olivat tulleet bumerangina takaisin. https://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84ter ... A4nk%C3%A4 . Jätät vain sanan -baari mainitsematta, koordinaatit johdattaa oikeaan paikkaan. :)

Harjus
Viestit: 184
Liittynyt: Pe 25.07.2008 14:39

Re: "kaupallinen" rakennus

Viesti Kirjoittaja Harjus » To 06.12.2018 16:57

Täällähän se on sanottu ohjesäännöissä suoraan:
https://www.geocaching.com/play/guideli ... cialcaches

Cache pages perceived as commercial will not be published. Commercial content includes any of the following characteristics

Overtones of advertising, marketing, or promotion
Suggests or requires the finder do any of the following
- Go inside a business
- Interact with employees
- Purchase a product or service

Tässäkin viestiketjussa mainitulle Tampereen turisti-infon kätkölle kätkön omistaja kysyi luvan Geocaching.com:lta ja sai erikoisluvan kätkölleen. Muuten sitä ei oltaisi julkaistu.

Harjus

Avatar
-Kimmo-
Viestit: 57
Liittynyt: Ke 28.01.2009 1:48
Paikkakunta: Kokkola

Re: "kaupallinen" rakennus

Viesti Kirjoittaja -Kimmo- » Su 09.12.2018 4:58

pate95 kirjoitti:Morjesta Ja EN halua mitään sotaa tai väittelyä aikaseksi

Olisi kysymys kätkön laittamisesta kaupalliseen rakennuksen sisälle.
Joitain vuosia sitten suunnittelin omaan kotikaupunkiini vastaavanlaista jemmaa kuin Tampereella, rakennuksen sisällä oleva Starting Point for Geocaching @ Tampere (v.4.0). Kun kysyin kätkön omistajalta lupaa lainata kätkökuvauksen tekstiä, niin sain samalla vinkin kuinka edetä siinä hyväksymis- ja julkaisuasiassa,

Neuvo oli: Tehdä jemma kuvauksineen valmiiksi ja sitten lähettää Geocaching.com'ille lupapyyntö perusteluineen, ts ettei hakeminen edellytä ostamista, henkilökunnan apua/hyväksymistä jne jne mitä nyt keksitkin. Pyynnön mukana tietysti linkki hyväksymistä odottavaan jemmaan. Nyt tietenkin täytyy muistaa, että kätkökuvaus täytyy kirjoittaa suomen lisäksi myös englanninkielellä, että ne siellä Jenkkilässä ymmärtävät. Jos saat vihreän sammakon vakuuttuneeksi, ne lähettävät jemman ja julkaisuluvan edelleen kotimaiselle tarkastajalle joka enää tsekkaa saturaatiosäännön (minimi etäisyys toiseen purkkiin) yms rutiinijutut ja sitten julkaisee sen.

Ohessa lainaus viestistä minkä Jenkkilästä lähettivät kätkökuvauksen mukana meidän omille tarkastajille.
Greetings reviewers.

Groundspeak has reviewed this cache and found that the GPS usage to find the building is appropriate and it is OK for geocachers to enter the building because it has been described as non-commercial.

Please review the other aspects of the cache using normal review processes.

Thank you.
Ainakin itse sain tällä tavalla Ameriikan pääkonttorin kautta jemmalle hyväksynnän. Meidän omilla kätkötarkastajilla on tarkat raamit minkä mukaan he hyväksyvät tai hylkäävät julkaisua odottavat jemmat. Toisin sanoen jos asia vaatii soveltamista tai on muuten poikkeuksellinen, niin kannattaa itse ottaa yhteyttä Geocaching.com'iin

Tosin oma jemmani jäi loppujen lopuksi julkaisematta, mutta ihan muista syistä :( . Nimittäin purkin, tai oikeastaan laatikon alunperin toimistonsa nurkkaan hyväksynyt infopisteen pomo siirtyi toisen työnantajan palvelukseen ja uusi esimies byrokraattisessa virkainnossaan olisi vienyt asian hyväksytettäväksi ties minne kaupungin virkakoneiston uumeniin :shock: . En jaksanut/ehtinyt omien työkiireiden vuoksi tehdä mitään selontekoja GC.comin ei-poliittisuudesta ja ei-kaupallisuudesta jne jne :oops: joten kävin hakemassa laatikon pois ja arkistoin kuvauksen juuri ennen kun jemma olisi julkaistu.

Vastaa Viestiin