Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Suomen geokätkötarkastajien ohjeita, tiedotteita ja muita paimenkirjeitä
Thymallus Thymallus
Viestit: 15
Liittynyt: Ti 13.03.2012 15:45

Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Viesti Kirjoittaja Thymallus Thymallus » Pe 13.03.2020 10:25

Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Jos suunnittelet järjestäväsi kätköilytapahtuman tai sinulla on jo julkaistu tapahtuma lähitulevaisuudessa, pyydämme sinua tarkasti arvioimaan koronatilanteen vaikutusta tapahtumaasi. Hallitus on juuri ohjeistanut, että kaikki yli 500 osallistujan tapahtumat peruutetaan toukokuun loppuun asti. Pienempien tilaisuuksien kanssa hallitus suosittelee harkintaa ja suosittaa, ettei niitä järjestetä. Tämä koskee myös harrastustoimintaa.

Jos päätät peruuttaa tapahtumasi, tee näin: Kirjoita peruutuksesta ”Announcement” -loggaus, joka menee automaattisesti kaikille, jotka ovat kirjanneet ”Will attendin” ja tämän jälkeen arkistoi tapahtuma ”Archive”-loggauksella. Järjestä tapahtuma myöhempänä ajankohtana ja luo tälloin uusi kuvaus.

Koronavirus / Covid-19 –tilanne: Community Celebration -tapahtumat

Osa Community Celebration –tapahtumista on ajallisesti vielä sen verran kaukana, että voit rauhassa katsoa tilannetta. Toukokuun aikana suunnitellut tapahtumat voidaan siirtää myöhäisemmälle ajankohdalle. Jos haluat siirtää Community Celebration -tapahtumaasi, laita ”Disabled" -loggaus ja mainitse asiasta loggauksessa. Ole yhteydessä Suomen tarkastajiin, niin katsotaan yhdessä tapahtuman siirto. Tämä kannattaa tehdä sitten, kun olemme koronatilanteesta hieman enemmän perillä.

Tämä viesti on kirjoitettu perustuen Suomen hallituksen suosituksiin, jotka annettiin 12.3.2020 14:00. Geocaching.com ei ole lähettänyt erillisiä ohjeistuksia asiasta eli on mahdollista ja todennäköistä, että sieltäkin tulee ohjeistusta. Muissakin maissa on reagoitu koronavirustilanteeseen. Vastaavan viestin ovat laittaneet mm. Ruotsin ja Tanskan kätkötarkastajat. Italiassa ei tällä hetkellä julkaista ollenkaan kätköjä tai tapahtumia. Huhtikuun alun Essenin Glück Auf 2020 –Megatapahtuma on jouduttu perumaan. Prahan Gigan järjestäjät seuraavat tilannetta. Geocaching.comin HQ:n vierailukeskus on suljettu (HQ:n kätkön vieraskirja on logattavissa) ja työntekijöitä kannustetaan etätöihin.

Koitetaan pysyä terveinä, ystävällisin terveisin,
tarkastajat

Thymallus Thymallus
Viestit: 15
Liittynyt: Ti 13.03.2012 15:45

Re: Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Viesti Kirjoittaja Thymallus Thymallus » Ma 16.03.2020 20:16

Laitamme seuraavan viestin kaikkiin 17.3. - 13.4. pidettäviin miitteihin.

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Suomen hallitus on päättänyt rajoittaa julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Päätös on voimassa 13.4. asti. Koska kätköilytapahtumat ovat avoimia tilaisuuksia emmekä voi olla varmoja osallistujamäärästä, pyydämme, että arkistoit tapahtumasi, jos se pidetään kyseiseen päivämäärään mennessä. Laita tapahtumaan "Announcement" -loggaus, jossa kerrot asiasta ja sitten arkistoi tapahtumasi "Archive" -loggauksella. Koska linjaukset tulevat todennäköisesti voimaan tiistaina 17.3., tarkastajat eivät vielä arkistoi tapahtumia vaan toivovat, että tapahtumien järjestäjät tekevät sen itse. Jos ja kun linjaukset otetaan käyttöön, tarkastajat arkistoivat tapahtumat. Geocaching..com HQ on ohjeistanut, että tarkastajat voivat tarvittaessa arkistoida tapahtumia. "In some regions, community volunteer reviewers may suspend publishing new Events and/or may disable, retract, or archive already published Events, in accordance with guidance from health authorities."

Lisätietoa linjauksista valtioneuvoston sivuilta:
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/a ... j__6bzDCeA

Avatar
geocache.fi
Geocache.fi
Geocache.fi
Viestit: 559
Liittynyt: To 27.09.2012 23:47

Re: Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Viesti Kirjoittaja geocache.fi » Ti 17.03.2020 1:55

Keskitytään tässä ketjussa tarkastajien tiedottamiseen koskien koronavirusta sekä mahdollisesti suoraan tiukasti kyseiseen asiaan liittyviin kommentteihin.

Mikäli joku haluaa keskustella koronaviruksesta yleensä, miittien yleisestä järjestämisestä, niiden siirtämisestä tai perumisesta, hallituksen toimista, aikatauluista taikka muusta tähän asiaan tiukasti liittymättömistä seikoista niin uuden ketjun voi avata vaikkapa "Vain taivas rajana" -alueelle jotta tärkeät asiat eivät huku massan joukkoon.

Ketjuun voi toki kirjoittaa infoa jos uutta tietoa tulee. Siivoan sitten ketjusta viestejä kunhan myöhemmin, kun tarkastajat saavat linjaukset käsiteltyä, tulevat virallisesti tarkastajien toimesta alueelle.

Muistakaa myös antaa tarkastajille tässä vaikeassa tilanteessa aina aikaa tehdä rauhassa ja mahdollisesti päämajan ohjeistuksia odottaen tai selvittäen nämä linjaukset huolimatta siitä, että siinä kestääkin aina tovi. Mielestäni parempi järkevästi harkittu ja kerralla kunnollinen päätös kuin pikapäätös mitä sitten joutuvat vatvomaan ja muuttelemaan.

Kiitos!

// haksu10
Geocache.fi
OHJE! Usein kysyttyä - LUE! * Yhteydenotot
Yhteydenotot ainoastaan Geocache.fi:n virallisilla yhteydenottotavoilla, ei ylläpitäjien henkilökohtaisten profiilien tms. kautta. Geocache.fi ei pysty antamaan tukea yleisissä kätköilyä koskevissa asioissa eikä muissa Geocache.fi:lle kuulumattomissa asioissa, kuten Geocaching.com -sivuston käytössä.

Avatar
Mur_meli
Viestit: 167
Liittynyt: Pe 11.01.2008 19:09
Paikkakunta: Vantaa, Louhela

Re: Koronavirus / Covid-19 –tilanne

Viesti Kirjoittaja Mur_meli » Ti 24.03.2020 23:21

Hyvät kätköilijäkollegamme,

koska Suomen hallitus on päättänyt tiukentaa ihmisten
liikkumisrajoituksia olennaisesti, kätkötarkastajat ovat päättäneet
toistaiseksi keskeyttää uusien kätköjen julkaisemisen. Julkaisujonossa
olevat kätköt palautetaan niiden tekijöille. Koska tällä hetkellä ei ole
tietoa siitä, milloin julkaisemista voidaan jatkaa, myös
saturaatiotarkastusten tekeminen keskeytetään toistaiseksi.

Terveisin,
Suomen geokätkötarkastajat
Mur_meli
***************
^-^
=o=

Avatar
Mur_meli
Viestit: 167
Liittynyt: Pe 11.01.2008 19:09
Paikkakunta: Vantaa, Louhela

Re: Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Viesti Kirjoittaja Mur_meli » To 07.05.2020 21:44

Tervehdys kaikille 🙂

Saturaatiotarkastuksia tehdään tällä hetkellä ja niiden tekemistä jatketaan sillä aikataululla ja volyymilla, minkä tarkastukseen käytettävissä oleva aika sallii itse kullakin tarkastajalla.

Kätköjen julkaiseminen aloitetaan 1.6.2020 ja niitä julkaistaan siinä määrin, kuin tarkastajien aikataulut sallivat. Julkaisujonoa puretaan niin, että julkaisuja hajautetaan satunnaisesti kesäkuun alkupuolelle ja tätä käytäntöä jatketaan niin kauan, kuin julkaisujonossa on ruuhkaa. Tämän jälkeen julkaisuja jatketaan tavanomaiseen tapaan. Kätköjä voi siis laittaa julkaisujonoon.

Eventtejä ei toistaiseksi julkaista. Asiaan palataan ja siitä tiedotetaan myöhemmin, kun tilanteen kehittymisestä on nykyistä enemmän tietoa. Toukokuussa on edelleen voimassa rajoitus enintään kymmenen hengen kokoontumisista.

Tilannetietoja saatavilla myös ns. Suomiwikissä. https://wiki.groundspeak.com/pages/viewpage.action

Terveisin,

Suomen geokätkötarkastajat 🧐
Mur_meli
***************
^-^
=o=

Avatar
Mur_meli
Viestit: 167
Liittynyt: Pe 11.01.2008 19:09
Paikkakunta: Vantaa, Louhela

Re: Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Viesti Kirjoittaja Mur_meli » Pe 15.05.2020 10:16

Päivitystä geokätköilytapahtumiin ja koronatilanteeseen:

Geocaching.comin HQ on ohjeistanut tarkastajia, että niin kauan kuin maassa on rajoitettu kokousten osallistujamääriä, ei tapahtumia julkaista. Suomessa on voimassa 1.6.-31.7.2020 50 ihmisen kokoontumisrajoitus. HQ:n ohjeistuksen taustasyynä on se, että tapahtuman järjestäjä ei voi tietää paljonko paikan päälle tulee ihmisiä. Lisäksi vaikka tapahtumaan olisikin laittanut Will attendin vain 45 nimimerkkiä, voi paikalle tulla paljonkin kätköilijöitä, jotka eivät ole tehneet Will attendia eikä heidän osallistumistaan voi kieltää tai estää. Tästä syystä on erittäin todennäköistä, että kesällä emme voi pitää tapahtumia, sillä rajoitukset jatkuvat heinäkuun loppuun. Tarkkailemme aktiiviseti muuttuvatko kokousrajoitukset kesän aikana ja palaamme asiaan, jos näin käy. Tapahtumia ei siis julkaista toistaiseksi ollenkaan.

Terveisin,
Suomen geokätkötarkastajat 🧐
Mur_meli
***************
^-^
=o=

Avatar
geocache.fi
Geocache.fi
Geocache.fi
Viestit: 559
Liittynyt: To 27.09.2012 23:47

Re: Koronavirus / Covid-19 –tilanne: tavalliset tapahtumat ja citot

Viesti Kirjoittaja geocache.fi » To 18.06.2020 15:11

Facebookista kopioitua:

Hei vaan kaikille,
"Valtioneuvosto suosittelee, että mikäli epidemiatilanne kehittyy edelleen ilman merkittäviä epäsuotuisia poikkeamia, 1. elokuuta 2020 alkaen voidaan sallia yli 500 henkilön tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa."
Lähde: https://intermin.fi/ajankohtaista/korona

Tarkastajat alkavat nyt julkaista tapahtumia, CiToja ja Community Eventtejä, joita voi pitää 1.8.2020 alkaen. Tapahtumien järjestäjien on kuitenkin seurattava mahdollisia ohjeistuksia turvaetäisyyksistä yms. ja mikäli epidemiatilanne pahentuu ja uusia rajoituksia tulee, niitä pitää tietysti noudattaa.

Kaikki antamamme korona-ohjeistukset löytyvät myös täältä: https://wiki.groundspeak.com/pages/view ... Id=9539685

Juhannusterkuin Suomen geokätkötarkastajat 🧐
OHJE! Usein kysyttyä - LUE! * Yhteydenotot
Yhteydenotot ainoastaan Geocache.fi:n virallisilla yhteydenottotavoilla, ei ylläpitäjien henkilökohtaisten profiilien tms. kautta. Geocache.fi ei pysty antamaan tukea yleisissä kätköilyä koskevissa asioissa eikä muissa Geocache.fi:lle kuulumattomissa asioissa, kuten Geocaching.com -sivuston käytössä.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tarkastajien palsta”