Sovelias käyttäytyminen

Suomen geokätkötarkastajien ohjeita, tiedotteita ja muita paimenkirjeitä
Thymallus Thymallus
Viestit: 15
Liittynyt: Ti 13.03.2012 15:45

Sovelias käyttäytyminen

Viesti Kirjoittaja Thymallus Thymallus » Ti 29.08.2017 10:10

Moi geokätköilijät!

Meillä kätkötarkastajilla olisi pieni pyyntö teille kaikille. Tämä koskee toisia kätköilijöitä suoranaisemmin kuin toisia, mutta kaikkien olisi hyvä miettiä tätä asiaa. Meitä on pitkään - vuosia - työllistänyt tietty asia, mutta etenkin nyt viime aikoina asia on ollut enemmän pinnalla. Tämä asia on toisten geokätköilijöiden kiusaaminen. Ollaan tarkastajien kanssa mietitty, että on se ihmeellistä, etteivät aikuiset ihmiset osaa käyttäytyä. Tämä on jotain mitä emme vaan pysty ymmärtämään. Paljon puhutaan koulukiusaamisesta ja työpaikkakiusaamisesta, jotka ovat täysin väärin, mutta miksi kiusaaminen on tuotu yhteiseen harrastukseemme?

Toivoisimme siis, että jokainen teistä miettii omassa päässään, että kuinka on soveliasta käyttäytyä. Suurin osa teistä on fiksuja ja filimaattisia immeisiä, mutta joukkoon mahtuu niitä, joille tuntuu se toisen mielenpahoittaminen olevan pääasiallinen tavoite. Joten te jotka ehkä tunsitte piston sydämessänne, niin miettikää olisiko siinä omassa käytöksessä jotain parannettavaa. Jos taas tuntuu, että olet kokenut vääryyttä, niin mieti kaksi kertaa onko kosto oikea ratkaisu vai olisiko se kenties se kaikista huonoin vaihtoehto. Kun seuraavan kerran kirjoitat loggauksen tai teet uuden kätkön, pidäthän nämä kaikki asiat mielessä.

Tässä vielä geocaching.comin ohjeistus asiaan liittyen: "If you've had a negative experience with another player, you can choose not to engage with them, as contact might only reinforce their behavior. You have the opportunity to be the bigger person and walk away."

Terveisin,
Suomen kätkötarkastajat

kätkökävelijä
Viestit: 31
Liittynyt: Ke 30.09.2015 16:44

Re: Sovelias käyttäytyminen

Viesti Kirjoittaja kätkökävelijä » Ti 29.08.2017 11:19

Tarkastajat ovat nyt - kuten yleensäkin! - asian ytimessä. Kiitos aiheellisesta puheenvuorosta siis.

Samanlaista väreilyä olen huomannut itsekin. Tuo ohje siitä, että kannattaa olla leikkimättä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa leikit vain eivät mene yksiin, on yksinkertaisuudessaan nerokas. Sitä olen koittanut noudatella itsekin.
-kätkis

Avatar
F800GS09
Viestit: 45
Liittynyt: To 19.07.2012 7:36

Re: Sovelias käyttäytyminen

Viesti Kirjoittaja F800GS09 » To 31.08.2017 11:53

Saako kysyä sen verran, missä päin Suomea kiusaamista on eniten esiintynyt?

Avatar
tsahkali
Viestit: 302
Liittynyt: Ti 04.11.2014 11:06

Re: Sovelias käyttäytyminen

Viesti Kirjoittaja tsahkali » To 31.08.2017 12:29

Tähän voisi ehkä lisätä wanhan sananlaskun: 'Joka leikkiin ryhtyy...'
Kirjoitin kerran noten, jossa sanoin, jotta naatteja voisi vähän viilata, kun näyttävät ikävästi sivuun ja voivat viedä kätköilijät sopimattomalle alueelle.
Yksi tuli 'silmille' 'asiattoman' kirjoituksen johdosta, eikä kyseessä ollut edes kätköttäjä.
Sittemmin note poistettiin.
Kun sitten selailin lokkauksia, huomasin, että naateista oli huomautettu jo aiemminkin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tarkastajien palsta”