Geokätköjen minimietäisyydet

Suomen geokätkötarkastajien ohjeita, tiedotteita ja muita paimenkirjeitä
Thymallus Thymallus
Viestit: 15
Liittynyt: Ti 13.03.2012 15:45

Geokätköjen minimietäisyydet

Viesti Kirjoittaja Thymallus Thymallus » Ti 30.09.2014 9:10

Kuten moni kätköntekijä on varmasti huomannutkin, Geocaching.com päivitti muutama kuukausi sitten kätkönkuvauksentekosivua. Kätkönkuvauksen tekemistä ohjeistetaan aiempaa enemmän ja samalla kätköilijöille tarjotaan tapa tarkistaa kartalta, onko suunnitellun pisteen läheisyydessä jo piilossa olevia perinteisiä kätköjä. Karttanäkymä näyttää luonnollisesti vain perinteiset kätköt, muutenhan se spoilaisi multi/mysteeri/jne. kätköjen loppu- ja välipisteitä ;).

Piilottamisen ohjesäännöt ohjeistavat (http://www.geocaching.com/about/guideli ... saturation geocaching.com): "Eri kätköjen fyysisten kohteiden pitää olla vähintään 161 metriä (0,1 mailia tai 528 jalkaa) toisistaan.
Fyysinen välipiste on määritelmän mukaan mikä tahansa reittipiste, joka sisältää jonkin fyysisen elementin, jonka kätkön omistaja on vienyt paikalle (esimerkiksi kätkörasia, laattta, teippi tai tussimerkintä, joissa on koordinaatit seuraavalle reittipisteelle). Saman kätkön sisäisten reittipisteiden etäisyyksissä ei ole minimirajoitusta."

Suomessa olemme hyväksyneet sadan metrin etäisyyden sellaisille eri kätköjen välipisteille, joissa on esimerkiksi koordinaattilaatta eli elementti, jota ei voi sekoittaa kätköpurkkiin. Nyt kuitenkin uuden kätkökuvausprosessin ja karttatarkastusmenetelmän myötä olemme joutuneet poistamaan tämän lisähelpotuksen, sillä uusi kätkökuvaus ei yksinkertaisesti tällaista lyhyempää välimatkaa tue. Kätkökuvaussivun fyysinen piste on aina fyysinen piste riippumatta toteutuksesta. Olemassa oleviin kätköjen välipisteisiin tämä ei luonnollisesti takautuvasti vaikuta.

Kiitos ja anteeksi ja hyvästi tämä ainokainen Suomisääntö. Välipistehelpotus oli kivaa niin kauan kuin se oli järkevästi tarkastettavissa :)

Ystävällisin terveisin ja kivaa syksyä,
kätkötarkastajat

Lukittu

Palaa sivulle “Tarkastajien palsta”