Kätkötyypin muuttuminen ALR:ien poistumisen yhteydessä

Suomen geokätkötarkastajien ohjeita, tiedotteita ja muita paimenkirjeitä
FGR4
Viestit: 12
Liittynyt: To 18.06.2009 22:48

Kätkötyypin muuttuminen ALR:ien poistumisen yhteydessä

Viesti Kirjoittaja FGR4 » Pe 19.08.2011 22:55

Toisessa sittemmin lukitussa ketjussa nousi tämä asia esille, joten vastaan siihen nyt omana ketjunaan.
LQ kirjoitti:Alr:n poistumisen myötä meni jotkut unknown tyyppiset arkistoon joko pysyvästi tai sitten tilalle perustettiin uudella identiteetillä uusi tradi. Eräässä tapauksessa vaan poistettiin alr ja kysymysmerkki vaihtui 'mystisesti' tradisymboliksi. Meneteltiinkö tässä viimemainitussa tapauksessa oikein?
Viimeksimainitussa tapauksessa meneteltiin geocaching.comin ohjeistamalla tavalla. Ohjeistus nimenomaisesti oli, että jos kätkö ALR:n poistumisen jälkeen on tradi, sen kätkötyypiksi muutetaan tradi. Jos tehtävään jäi ALR:n poistumisen jälkeen vielä jokin elementti, joka tekee kätköstä mysteerin, kätkötyypiksi jätettiin tuo unknown. Halutessaan kätkön omistaja sai arkistoida vanhan kätkön ja tehdä paikalle normaalisti julkaisujonon kautta uuden kätkön, jos hän katsoi että kätkön identiteetti muuttuu ALR:n poistumisen myötä toisenlaiseksi.

Tarkastajat olivat tätä ohjetta toteuttaessaan tietoisia, että kätköilijöiden löytötilastot kyseisten kätkötyyppien osalta tämän myötä muuttuvat, mutta toimivat silti tuolla geocaching.comin ohjeistamalla tavalla.

Sittemmin geocaching.comin kanta kätkötyyppimuutoksiin on muuttunut hyvinkin voimakkaasti siihen suuntaan, että kätkötyyppiä ei julkaisun jälkeen muuteta. Itse asiassa nykyään ainoa tilanne, jossa kätkötyyppiä muutetaan kätkön julkaisemisen jälkeen, on julkaisun jälkeen ilmi tuleva selkeä julkaisuvirhe väärällä kätkötyypillä.

FGR4
Finnish Geocache Reviewer 4

Palaa sivulle “Tarkastajien palsta”