Päivitystä haastekätköohjeistukseen

Suomen geokätkötarkastajien ohjeita, tiedotteita ja muita paimenkirjeitä
acadicus
Viestit: 10
Liittynyt: Ke 12.02.2014 14:35

Päivitystä haastekätköohjeistukseen

Viesti Kirjoittaja acadicus » Ke 20.03.2024 22:40

Päivitystä haastekätköohjeistukseen.

Aiemmin pyysimme haasteen tekijää listaamaan itsensä lisäksi 10 muuta haasteen suorittanutta suomalaista kätköilijää todistaakseen, että haaste on kohtuullisesti tehtävissä. Nyt nostimme geocaching.comin HQ:n suosituksesta vaatimuksen 20 suorittajaan.

Tarkastukseen on viime aikoina tullut paljon tosi haastavia (siis vaikeita) haastekätköjä. Monesti on vaikea vetää rajaa siihen, milloin haaste on ”liian vaikea” ja ns. pienen piirin haaste, ja milloin taas se on sellainen, että se houkuttelee monia suorittamaan ja on saavutettavissa kohtuulliselle määrälle kätköilijöitä, kuten ohjesäännöissä edellytetään. Olemme joutuneet monia haasteita käyttämään HQ:lla arvioitavana, koska tuota rajaa on todella vaikea määritellä. Se on ollut vaikeaa myös HQ:lle ja he suosittelivatkin meitä nostamaan vaatimustasoa suorittajien määrän suhteen. Tällöin helpommissa haasteissa on edelleen vaivatonta listata 20 suorittajaa. Jos 20 suorittajaa löytyy myös vaikeisiin haasteisiin, silloin nekin vaikuttavat tehtävissä olevilta isommallekin kätköilijäjoukolle. Tällä muutoksella (vaatimus 10 --> 20) jää vähemmän tulkinnanvaraa sille, onko haaste liian vaikea vai ei.

20 suorittaneen vaatimus koskee kaikkia haasteita – myös niitä, jotka on ns. ideatarkastettu aiemmin.

Tässä vielä linkki Suomen ja Ahvenanmaan lisäohjeistukseen, jossa ylläoleva asia mainitaan kohdassa Haastekätköohjeistus.

Kivaa kätköilykevättä kaikille toivottavat Suomen geokätkötarkastajat 🧐

Palaa sivulle “Tarkastajien palsta”