Eventeistä (vaikeus- ja maastoarvot, ketjutus)

Suomen geokätkötarkastajien ohjeita, tiedotteita ja muita paimenkirjeitä
acadicus
Viestit: 8
Liittynyt: Ke 12.02.2014 14:35

Eventeistä (vaikeus- ja maastoarvot, ketjutus)

Viesti Kirjoittaja acadicus » To 08.01.2015 21:56

Eventin vaikeus- ja maastoarvot

Tapahtuman (event) vaikeus- ja maastoarvon pitää kuvata todellisuutta. Vaikeusarvon tulisi olla yksi (1) ja sitä se on oletuksenakin, kun ryhdyt luomaan uutta tapahtumakuvausta. Syy on selvä: tapahtuman löytäminen koordinaatteihin saavuttuasi ei ole ollenkaan hankalaa. Maastoarvon tulee kuvata tapahtuman todellista maastoarvoa. Esimerkki: kiipeilytapahtuma, jossa tapahtumaan osallistuminen ei vaadi kiipeilyvarusteiden käyttämistä, ei ole T5.

Eventtien ketjutus (event stacking)

Tapahtumia ei saa ketjuttaa.

Kätkökuvauksen vaatimukset ja ohjesäännöt sanovat: "Tapahtumat, joissa on useita eri aktiviteetteja, peräkkäisiä tapahtumia tai useita tapahtumia samalla alueella, samaan aikaan ja ovat suunnattu samalle osallistujaryhmälle, pitää toteuttaa yhtenä tapahtumana. Tapahtuman kuvaukseen voi lisätä lisäreittipisteitä merkitsemään eri aktiviteettien sijainteja."

Olemme kiinnittäneet huomiota samalla alueella tapahtuviin eventteihin, mutta vastaisuudessa kiinnitämme tarkemmin huomiota eri alueella tapahtuvaan ketjutukseen. Ketjutusta on nimittäin myös se, että saman päivän aikana samat kätköilijät siirtyvät vaikkapa autolla paikasta toiseen pitäen lyhyitä eventtejä eri puolilla maakuntaa. Syynä on se, että tapahtumat ovat tarkoitettu samalle osallistujaryhmälle.

Pyydämme, että mikäli teillä on suunnitelmissanne jokin tavallisesta poikkeava tapahtuma, ottakaa tarkastajiin yhteyttä hyvissä ajoin ja katsotaan, onko idea ohjesääntöjen mukainen. Pyydämme myös, että ette ehdoin tahdoin kikkaile ketjuttamisen kanssa - se säästää kaikkien aikaa. Tarkastajatkin tekevät virheitä ja joskus saatamme julkaista jotain (tapahtuman tai kätkön), jota pitää korjailla jälkikäteen. Tammikuisen yhden päivän tapahtumaketjutuksen huomasimme sen verran myöhään, että emme enää halunneet vetää julkaisuja takaisin, sillä Will attend -loggauksista kävi ilmi osallistujien pyytäneen vapaapäivää ko. tapahtumapäivälle ja ehtineen jo suunnitella matkustamista tapahtumiin. Tästä eteenpäin yritämme tehdä parhaamme ja olla tarkempia.

Mukavaa kätköilyvuotta 2015 toivottavat tarkastajat :D

Trehkivan
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 04.04.2017 21:41

Miittien ketjuttaminen

Viesti Kirjoittaja Trehkivan » To 04.08.2022 17:45

Selittäkää nyt minulle mistä tulee tarkastajien käyttämä sääntö: Kahden miitin väli samana päivänä on oltava 30 km tai 5 tuntia? Kun Tampereella on miitti niin 7-8 kuntaa on paitsiossa. Voinko kuitenkin järjestää Citon 10 kilometrin päässä kunhan se on ennen tuota Tampereen miittiä (näin päin kait saa olla mutta ei toista päin) Jos järjestän Citon tuon Tampereen miitin jälkeen niin pitää olla väliä 5 tuntia. Samalle porukalle järjestäminen, mitä se on. Jos miitit on yhtäaikaa niin eihän siellä ole sama porukka ja jos väliä on 5 tuntia niin sama porukka ehtii hyvin molempiin. Taisin pudota jo kärryiltä joten Kansainvälisenä kätköilypäivänä 20.8. ei taida tulla uutta maailman ennätystä.

Lukittu

Palaa sivulle “Tarkastajien palsta”