"Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Sodaksi muuttuneet keskustelut. Suositeltavaa välttää tätä aluetta mikäli hengitysaukoista löytyy palkokasveja!
Tälle alueelle päätyneet ketjut lukitaan viimeistään kun ketju muuttuu hiljaiseksi, taikka heti mikäli sotatila muuttuu liian rajuksi.
Avatar
pocotipo
Viestit: 133
Liittynyt: Ti 13.05.2008 21:44
Paikkakunta: Rovaniemi

"Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja pocotipo » Ke 25.07.2012 21:29

Holllantilainen kätköilijänimimerkki Koedeboe lomailee nähtävästi tällä hetkellä pohjoisessa Ruotsissa ja Norjassa. Jokunen päivä sitten vieraili usealla kätköllä myös Suomen Lapissa, ainakin Rovaniemen seudulla ja Pellossa. Loggasi useita minunkin kätköjäni, epähuomiossa myös yhden sellaisen, jossa ei ollut edes purkkia :D

Kävin muun huollon yhteydessä tarkistamassa toisenkin purkin, jossa ao. kätköilijä oli "käynyt". Nimeä ei logivihkossa ollut.

"Löytöjä" tällä "kätköilijällä" oli kuutisen tuhatta silloin, kun luin hänen (joka kätköön samalla tekstillä) tekemänsä loggaukset omiin kätköihini, nyt niitä näyttäisi olevan jo yli 8000.

No, kohta muutama vähemmän..

Jonkin sortin ennätystehtailua? Liian köyhä tai laiska matkustamaan oikeasti? Ei osaa käyttää karttaa tai gepsiä ja kompensoi huonoa itsetuntoa näin? Liikaa vapaata aikaa? On meitä vaan moneksi.. :roll:

Kaksisutta
Viestit: 37
Liittynyt: Pe 29.06.2012 10:59
Paikkakunta: Nastola

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Kaksisutta » Ke 25.07.2012 21:49

Kyllähän noita virtuaaleja riittää,mutta sillä huijaa vain muita,ei itseään. Itse ainakin katson omat kätköni ja tutkin tarkasti myös muita kätköjä jossa käyn että onko nimi vihkossa,ja myös netissä. Nettiinhän niitä ei ole pakko laittaa,monesti on kätköillä nimet vihkossa mutta ei netissä. Se on toki sallittua..

Mutta joku tahtoo varmasti parantaa huonoa itsetuntoaan näin. Ja kartan sekä kompassin käyttö täytyisi opettaa jo ala asteella! ja jos vaivautuu asiasta ottamaan selvää niin kyllähän noiden käyttö on helppoa. Itse liikun kartan ja kompassin avulla sekä osaan myös katsoa suunnat aurigosta ja tähdistä, sekä varsinkin lapissa voi hyödyntää pohjoinen/etelä suuntaa puista, mutta se ei ole idioottivarmaa. Kompassin saa myös hätätilanteessa rakennettua sangen helposti ja tulenteko on asia mikä täytyisi hallita aina! Suomessa ei ole ikinä niin märkää etteikö tulta saa aikaan..
Minulla onkin aina mukanani tulukset sekä suurennuslasi,jos tikut pettävät. Ainiin,tulitikuistakin saat vedenpitäviä kastamalla ne steariiniin. mutta huomioi että jos raapaisupinta kastuu niin tikku on melkein hyödytön. Kun noita "jenkkitikkuja" ei saa suomessa myydä.

Myös Puolustusvoimien luonnonmuona ohje "lumo" täytyisi jokaisen tutkia hyvin! Itse en kyllä helposti pulaan joudu jos eksyisin tai vesi/ruoka loppuu. Mutta luontoa on aina kunnioitettava. Vaikka olisit kuinka erämies tai rambo niin luonto voittaa aina ihmisen. Ja helposti käy myös niin että omat kyvyt yliarvioidaan ja niihin luotetaan liikaa. Silloin käy temppu äkkiä.

Ja maalaisjärjelläkin pärjää pitkälle mutta sitä on osattava myös käyttää oikeissa tilanteissa,paniikkiin jos joutuu korvessa niin riski loukkaantua ja kadota on suuri! myös hätämerkit on syytä osata ja tehdä reitilleen selviä merkkejä mihinpäin on kulkenut yms..

Onhan noita konsteja ja ne täytyisi kyllä jokaisen osata
Olisikin hyvä jos kunnon erätaidot opetettaisiin jo peruskoulussa ja taitoja täytyy myöskin pitää yllä saannöllisesti ja niitä ei opi kirjasta lukemalla,Armeijassakin nykyiset alokkaat osaavat ehkä raapaista tulitikun mutta siihen ne taidot jääkin,kengännauhatkin tuottaa monille vaikeuksia

T: Kaksisutta

Tiinuska&Kaitsa
Viestit: 19
Liittynyt: Ke 25.06.2008 10:24
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Tiinuska&Kaitsa » Ke 25.07.2012 22:05

Nyt ko. kätköilijällä näyttäisi olevan jo 11.846 löytöä, eli kova on tahti...

Kettuliini
Viestit: 23
Liittynyt: Ma 28.05.2012 20:58

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Kettuliini » Ke 25.07.2012 22:10

Jos kätköilyssä vaaditaan niin runsaasti erätaitoja kuin nämä joita Kaksisutta tuossa luetteli, niin ei liene ihme että näitä puhtaasti virtuaalikätköilijöitä välillä nousee esiin :roll: vaikka ihan basic erätaidot eivät ihan mahdottomia retkeilijältä vaadi, niin onhan netissä surffailu aina huomattavasti helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa, ei tarvitse osata sytyttää nuotiota eikä erottaa kissaa karhusta. Tai filmipurkkia ampiaispesästä.

Meillä kuitenkin virtuaalikätköilyyn kuluu lähes sama aika kuin fyysisesti purkin hakuun, kun ei ole kiva kirjoitella niitä "löytyi, kk" -tyyppisiä loggauksia. Joskus tuntuukin että voisi mieluummin jättää nettikätköilyn sikseen ja keskittyä vain maastokätköilyyn.. Mutta sitten olisi vaikeampaa todentaa kavereille että kyllä me ihan oikeasti ollaan löydetty enemmän purkkeja kuin statuksessa sanotaan.

neulanelli
Viestit: 7
Liittynyt: To 25.08.2011 0:59

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja neulanelli » To 26.07.2012 1:06

Kaksisutta kirjoitti: T: Kaksisutta
Ja mää kun luulin poikkeavani välillä aiheesta ihan totaalisesti. :shock:
Ja vien aiheen entistä enemmän OT, ja kysyn tätä ihan silkkaa uteliaisuuttani, en vittuillakseni. Mitä yrität Kaksisutta todistella erätaidoillasi ja kätköilystäsi vain kompassin ja kartan avulla? Omasta mielestäni sillä ei ole mitään muuta väliä, kuin miten se käytännössä tapahtuu. Toiset käyttävät kännykkää, toiset karttaa ja kompassia, kolmannet Garmineita etc. Kun eikös pääasia ole siinä itse touhuilussa, ei tyylissä?
IRC MissBehaviour

Kaksisutta
Viestit: 37
Liittynyt: Pe 29.06.2012 10:59
Paikkakunta: Nastola

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Kaksisutta » To 26.07.2012 2:00

Noniin,annetaanpas nyt sitten homman taas rauhoittua..

Itse puutuin virtuaalikätköilyyn omalta osaltani mutta sanoin siinä sivussa myös asioita joita jokaisen tulisi osata. En todellakaan tahdo ""lesota"" tai muutakaan ylpeillä vain sanoin ystävällisesti asiani.
Pyydän anteeksi jos joku tästä loukkaantuu.
EI nyt vedetä hernettä nenään niin helposti jooko! Kätköillään riitelemisen sijaan? eikö vain?
ja turha provosoida,en nyt jaksa leikkiä tätä leikkiä.....
Tätä leikkiä saa leikkiä ensi perjantaina jossain päin iittiä kun menen sinne vaimoni kanssa kätköilemään ja yövyn paikalla. Halukkaat saavat tulla juttelemaan ja paistamaan makkaraa ja lihaa,

paikkaa en kerro ellei joku jästi varta vasten sitä kysy..voin kyllä paikan kertoa!! tervetuloa mukaan leikkiin ja kätköilemään! mukana on makkaraa sekä lihaa sitä tahtoville, kahviakin saattaa löytyä.

mutta muistetaan olla asiallisia toisia kätköilijöitä kohtaan jooko? helppo se on netissä avautua perjantai oluen jälkeen....mutta jos tavataan niin ratkotaan asiat niinkuin ne on. Tämä on vain harrastus josta kenenkään ei pitäisi vetää hernettä nenään. Mutta jos on niin siitä vain.

Avatar
pocotipo
Viestit: 133
Liittynyt: Ti 13.05.2008 21:44
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja pocotipo » To 26.07.2012 2:29

Heh, tämä keskustelu on näköjään vähän rönsyillyt sillä välin, kun olin poissa :lol:

Itsekin kätköilen kartalla ja kompassilla, ihan vaan kun rahat aina tuntuvat menevän johonkin muuhun kuin gps:n ostoon.. Tietokoneella sitten joutuu vastaavasti istuksimaan vähän enemmän, kun siirtelee kätkön koordinaatteja netistä paperikartalle. Eikä onnistu multien haku helposti suoraan välietapilta toiselle, tai ex tempore -kätköily kuten sellaisella, joka latasee koordinaatit gepsiin tai jolla laite peräti piippaa ajomatkan aikana ilmoittaakseen, että seuraavan mutkan takana muuten olisi purkki odottamassa. Jopa siitä olen samaa mieltä, että erätaitojen opettelu ja ylläpito voisi olla nuorison keskuudessa vähän nykyistä suositumpaa! Mutta kun gps-laitteita nykyään on vähän joka paikassa, kyllä jokaisen niitäkin pitäisi osata ainakin sen verran käyttää, että osaa sijaintinsa katsoa. En itsekään ymmärrä tämän purkauksen asiayhteyttä alkuperäiseen aiheeseen :?: Kätköily kuitenkin on alun perin gps-ihmisten aloittama harrastus. Minusta on mukavaa, että sitä voi vähän soveltaa! Kukin taaplaa tyylillään, kuten isäukko tapasi sanoa :roll:

Tämän ns. kätköilijän, joka ilmeisesti ei fyysisesti käy purkilla ollenkaan, taaplaustyyli vaan herättää hämmennystä. Ja uteliaisuutta. Mitkä voivat olla motiivit tällaiseen toimintaan? Olen kuullut tällaisista tyypeistä ennenkin, mutta tämä tapaus on tietääkseni ensimmäinen, joka käy omalla kätkölläni.

Pitäisikö tästä Koedeboesta ilmoittaa jonnekin? Voiko joku ylempi taho puuttua asiaan, vai tarvitseeko siihen edes puuttua? Seurataanko, ehtiikö kiertää koko Skandinavian? Toki tuolla systeemillä loggauksia ehtii tehtailla paljon nopeammin, kuin mitä kätkön omistajat ehtivät niitä tarkistaa ja poistaa. Onko odotettavissa uusi maailmanennätys?

neulanelli
Viestit: 7
Liittynyt: To 25.08.2011 0:59

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja neulanelli » To 26.07.2012 2:51

En mä kyllä hernettä vetänyt nenään. Lähinnä ihmettelin vain, kun itse en näe mitään syytä leveillä omilla erätaidoillani edes tämän harrastuksen puitteissa, saati sitten muutenkaan. Ja juu, kännykällä kätköilen, koska se on yksinkertaisesti helpompaa. Tulitikkuja en ole tässä harrastuksessa vielä kertaakaan tarvinnut, paheiden puolesta kun sytkäri löytyy aina taskusta ja sitäkin käytetään vain tupakin sytyttämiseen.
IRC MissBehaviour

Avatar
oh1noa
Viestit: 74
Liittynyt: Ke 10.11.2010 10:31

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja oh1noa » To 26.07.2012 8:05

pocotipo kirjoitti:
Pitäisikö tästä Koedeboesta ilmoittaa jonnekin? Voiko joku ylempi taho puuttua asiaan, vai tarvitseeko siihen edes puuttua? Seurataanko, ehtiikö kiertää koko Skandinavian? Toki tuolla systeemillä loggauksia ehtii tehtailla paljon nopeammin, kuin mitä kätkön omistajat ehtivät niitä tarkistaa ja poistaa. Onko odotettavissa uusi maailmanennätys?
Kannattaa ilmoittaa Sammakon ylläpidolle ja selittää tarkasti tilanne. Viime kesäinen vastaava sankari (Tremichlan tms.) sai lopulta banaanin sivustolle.

TeamTuukka
Viestit: 66
Liittynyt: To 28.06.2012 14:20

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja TeamTuukka » To 26.07.2012 9:53

Onko jäänyt SÄÄNNÖT lukematta useammaltakin ketjuun vastanneelta?

Erityiset käyttöehdot:

- Mikäli et tiedä vastausta kysymykseen, asia ei kiinnosta sinua taikka et pidä laitteesta/tuotteesta mihin apua kysytään älä vastaa viestiin vain kertoaksesi tämän asian.
- Keskustelussa tulee noudattaa hyvää käytöstä.
- Provosointi eli pyrkimys omilla mielipiteillään tai kommenteillaan aiheuttaa pahennusta on kielletty.
- Keskusteluketjussa tulee pysyä aiheessa.
- Loukkaava, syyttävä, vihamielinen, epämoraalinen tai lainvastainen keskustelu on kielletty.
- Kertaalleen ylläpidon toimesta suljettua keskusteluaihetta ei saa aloittaa uudelleen uutena keskusteluna.
- Ylläpidolla on oikeus poistaa, muokata, siirtää ja sulkea mikä tahansa keskusteluketju tai viesti.
- Kaupallinen toiminta (mainonta, tuote-esittelyt jne.) on keskustelussa kielletty.
- ÄLÄ HUUDA otsikoissa taikka viesteissä (eli ÄLÄ kirjoita ISOIN KIRJAIMIN taikka viljele huutomerkkejä!!!!!!)

Ylläpito moderoikoon ketjun sääntöjen mukaiseksi.

Avatar
pocotipo
Viestit: 133
Liittynyt: Ti 13.05.2008 21:44
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja pocotipo » To 26.07.2012 17:17

..ja aina vaan paranee.. :lol:
Pitänee aloittaa keskustelu vähän useammin täällä..
oh1noa kirjoitti: Kannattaa ilmoittaa Sammakon ylläpidolle ja selittää tarkasti tilanne. Viime kesäinen vastaava sankari (Tremichlan tms.) sai lopulta banaanin sivustolle.
Sammakon..? Banaanin..? Ööö... :shock:

Pidän banaaneista, mutta uskon ymmärtäväni, että sammakon antamina ne eivät ole hyvä juttu..? Pidän myös sammakoista, mutta en muista yrittäneeni koskaan selittää niille mitään (suudellut sellaista olen kyllä joskus nuorempana; pitihän sitä kokeilla ihan varmuuden vuoksi). Miten ilmoittaminen käytännössä hoituu? Sähköpostitse? Tai onko jossain sivustolla joku valmis nappi, mitä klikkaamalla voi ilmiantaa epäilyttävät tyypit?

Pitänee tosiaan alkaa käydä keskusteluissa vähän useammin.. :D

vihtis83
Viestit: 641
Liittynyt: Pe 08.08.2008 16:06
Paikkakunta: Lahti

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja vihtis83 » To 26.07.2012 19:31

Sammakko = groundspeak, banaani=banni.

Avatar
pocotipo
Viestit: 133
Liittynyt: Ti 13.05.2008 21:44
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja pocotipo » La 28.07.2012 11:22

Ok, kiitos! Pitänee yrittää.. Tarkistan tässä vielä muutenkin paikallisia kätköjä kierrellessäni vielä muutaman logikirjan, josko nimi löytyisi edes jostakin. Kaverin profiilissa on kuitenkin miitteihin osallistumisia, omia reissajia, kuvia ja kaikkea, aivan kuin olisi kuitenkin ainakin joskus oikeastikin kätköillyt! Noiden parin oman kätköni kohdalta olen jo loggauksen poistanut.

Mr.Perkins
Viestit: 44
Liittynyt: To 26.07.2012 23:12

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Mr.Perkins » Pe 17.08.2012 0:22

Minkähänlainen hippiäinen tässä on liikkeellä. Vai onko suuren maailman säännöt jotenkin erilaiset??

Paras päivä 1009?? Joulukuun 22 pvä näkyy 1012.

http://www.geocaching.com/profile/?guid ... cd4daa0027

Avatar
kiero
Viestit: 207
Liittynyt: La 21.03.2009 19:54

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja kiero » Pe 17.08.2012 11:47

Power trailillä tuokin on "täysin" mahdollista. Näitähän reittejä on maailmalla monia.
N 60° 51.1889' E 28° 01.7719'

Edu_
Viestit: 7
Liittynyt: To 14.06.2012 9:13

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Edu_ » Pe 17.08.2012 14:20

Vuorokaudessa on 60x24=1440 minuuttia. Onnistuuko oikeasti 160 kilometrin matkustaminen siten, että keskimäärin puolentoista minuutin välein kirjoittaa nimen vihkoon?

No, ehkä nimimerkin takana on useampi henkilö. En kyllä silti oikein käsitä tämän hupia.

Arnyk
Viestit: 285
Liittynyt: Ti 24.08.2010 14:13

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Arnyk » Pe 17.08.2012 14:25

No, tuhat päivässä lienee powertraileilla peruskauraa.
Tässä nämä vetää esimerkkinä powertrailia. Paras mihin olen törmännyt taitaa olla joku 1300+ päivässä.

http://www.youtube.com/watch?v=0r94oUmt ... re=related

Ihmettelin itse keväämmällä samaa ja joku linkkasi tähän videonpätkään. ;)

Arnyk

Edu_
Viestit: 7
Liittynyt: To 14.06.2012 9:13

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Edu_ » Pe 17.08.2012 14:32

No, tuossa käyttivät ~50-60 sekuntia per kätkö. Jatkavatko oikeasti tuota tahtia koko vuorokauden? Jonkin verran varmaan vois kiristää, enkä sinänsä usko ettei maailmasta löytyisi ihmisiä, jotka tuohon pystyvät, mutta ei ihan jokaiselta onnistune.

Avatar
kiero
Viestit: 207
Liittynyt: La 21.03.2009 19:54

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja kiero » Pe 17.08.2012 15:38

En kyllä silti oikein käsitä tämän hupia.
Niin, jokainen kätköilijä tietää oikean tavan kätköillä.
N 60° 51.1889' E 28° 01.7719'

Arnyk
Viestit: 285
Liittynyt: Ti 24.08.2010 14:13

Re: "Virtuaalikätköilijä" taas liikkeellä?

Viesti Kirjoittaja Arnyk » Pe 17.08.2012 22:58

Kyllähän sitä tuotakin voisi kokeilla. Sit ainakin tietäisi että onko se edes hauskaa vai ei. Jotenkin vaan kolahti korvaan se mitä nuo tyypit tuossa videon kommenteissa sanoivat, että jos on oikeat kaverit mukana on tuokin hauskaa :)

Lukittu

Palaa sivulle “Sodat”