Sivu 1/1

Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Su 20.09.2015 20:16
Kirjoittaja qwerty12302
Suomessakinhan on kiintopisteitä (benchmarks). Jenkeissähän niitä etsitään ihan kätköilyn kaltaisena harrastuksena. Mietin, että voisiko Suomessakin tehdä samaa. On olemassa Maanmittauslaitoksen kiintopisteitä ja kunnallisia kiintopisteitä. MML:n kiintopisteiden tiedot maksavat, jotkut kunnat ovat laittaneet kiintopisteidensä tiedot julkisesti nettiin. Olen itse löytänyt täältä Hyvinkäältä tolkuttomasti kunnallisia kiintopisteitä (satanen meni tänään rikki) ja yhden MML:n kiintopisteen, tosin ilmakuvaussignaalin alta.
Onko kellään kokemuksia kiintopisteistä? Etenkin niiden ulkonäöstä; hyvinkääläiset ovat kahdeksankulmaisia metallilaattoja lyhtypylväissä, se MML:n piste oli punaiseksi maalattu pultti kalliossa ison ilmakuvaussignaalin alla.

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Su 20.09.2015 21:12
Kirjoittaja kahju
En tiedä mitään tuosta kiintopisteilystä, mutta nuo metallilaatat Hyvinkäällä eivät ole kiintopisteitä. Ne ovat opasteita monikulmiopisteille. Laatassa on siis mitat, mistä tuo monikulmiopiste löytyy.

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Su 20.09.2015 21:39
Kirjoittaja Mikkozzz
Monen valtion benchmarkeilla on oma kategoriansa waymarking-sivustolla Esim. Vértices Geodésicos, Australia/NZ Benchmarks, Czech Geodetic Points, German Trigonometric Points jne. Uudet kategoriat hyväksytään äänestyksen perusteella, joten kyllä vastaava menee läpi Suomenkin osalta, kun perustat ja laitat linkin äänestykseen tähän lankaan :)

Yksi suomalainenkin benchmark on näköjään listattuna kategoriassa European Historic Survey Stones, Monuments and Benchmarks - Ja FTV:kin hakematta :mrgreen:

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Su 20.09.2015 22:39
Kirjoittaja ansu75
Porissa poikkesin yhdellä kätköllä joka oli jonkunlaisen kiintopisteen lähellä (GC2BRG5) :)

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Su 20.09.2015 23:31
Kirjoittaja andymckoira
MML:n kiintopisteitä löytyy esim. Karttaikkunan kautta kun valitsee tasoksi maastokartat: http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta
ITselläni on kätkö MML:n toisen luokan kolmiopisteellä: http://www.geocaching.com/geocache/GC3Q ... olmiopiste

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Ma 21.09.2015 14:17
Kirjoittaja reijamasa
Tätä asiaa pohdittiin jo 10 vuotta sitten.

http://forums.groundspeak.com/GC/index. ... try1803455

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Ma 21.09.2015 16:28
Kirjoittaja The Finder outer
Kolmiopisteet kyllä löytyy tuolta https://www.google.com/fusiontables/dat ... #rows:id=1
Mutta kiintopisteitä ei niinkään, muuten kuin maastokarttaa selaamalla...siis ilmaiseksi ainakaan

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: Ke 23.09.2015 10:05
Kirjoittaja Puuha
Kerrohan kyläläisenä The find outer millä saisi selvitettyä kaikki rajapisteet mitä on ollut tuossa Torniojoen varressa. Näistä kummeleista on merkitty Suomen ja Ruotsin rajan paikkaa joessa. Hellälässä on yksi, Kirkonmäellä toinen, kolmas löytyy Selkä-sarvesta ja neljäs jonka tiedän olevan vielä löydettävissä löytyy Pukulmista metsänkeskeltä. Viimeisintä en ole kerennyt käydä hakemassa.

Tästä voisi jotain kehitellä jos saisi tietoon myös nämä tuhotut pisteet jotka ovat jääneet asutuksen alle. Olen ollut siinä ymmärryksessä että kummeli/merkit maassa jatkuu aina käsivarteen saakka?

Re: Kiintopisteily Suomessa

Lähetetty: La 02.04.2016 11:54
Kirjoittaja harri.hypen
Geokätköilijöitä saattaa kiinnostaa Maanmittauslaitoksen tiedote 11.3.2016, jonka mukaan:
Kiintopisteet poistuvat tuotteista

7.3. alkaen Maastotietokanta-tuote ei enää ole sisältänyt kiintopistetietoja. Kiintopisterekisterin tiedot ovat nyt ladattavissa Avoimien aineistojen tiedostopalvelusta Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta.

Perukarttarasterista (tiedosto- rajapinta- ja verkkopalveluista) kiintopistetiedot poistetaan 1.4. mennessä. Painettavista uusista Peruskartoista kiintopistetiedot poistuvat vähitellen.
Ladattavana on siis ETRS FIN-koordinaatit (TM35 & DDMMSS.sss), GRS80-, N60- ja N2000-korkeus-/vaaitustiedot sekä asemapiirrokset yli 10 000:en tarkasti mitattuun kiinto-, tasokiinto- ja korkeuskiintopisteeseen kautta koko Suomen.