Hakulomakkeen keskipiste ja sijaintitieto

Sivustoon liittyvä keskustelu, parannusehdotukset, risut ja ruusut...
mipe8
Viestit: 114
Liittynyt: Su 30.11.2008 14:02
Paikkakunta: Helsinki

Hakulomakkeen keskipiste ja sijaintitieto

Viesti Kirjoittaja mipe8 » Ke 23.06.2021 11:03

Kesän helteiden runnellessa vajavaista aivotoimintaa, on hyvä taas heitellä ideoita ilmaan. Tällä kertaa kyseessä on sijaintitiedon hyödyntäminen tallennetuissa pikavalinnoissa.

Saako noita pikavalintoja tehtyä jotenkin niin, että esitallennettun sijaintitiedon vaihtaminen päivittyisi hakuun keskipisteeksi?

Esimerkki: Olen tallentanut 6 kpl pikavalintoja tietyille kriteereillä. Kätköt näytetään pikavalinnan luonnin yhteydessä määritetyllä keskipisteellä. Siirryn 500km kartalla. Samat pikavalinnat toimivat, mutta keskipisteen osalta ne pitää jokainen päivittää erikseen, jotta kätköt tulevat oikealta alueelta. Jos keskipiste-tiedon saisi irti tuosta tallennetusta sijaintitiedosta, riittäisi sen päivittäminen vastaamaan nykyistä sijaintia.

Ongelmahan ei ole suuri ja tuskin on vaikutusta palvelinkuormaan noilla ylimääräisillä naksutuksilla ja hauilla. Minusta tuo vaan olisi kätevää. Ja jos tämä jotenkin on jo nyt mahdollista, ottaisin mielelläni tiedon tästä vastaan.

mipe8
Viestit: 114
Liittynyt: Su 30.11.2008 14:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hakulomakkeen keskipiste ja sijaintitieto

Viesti Kirjoittaja mipe8 » Ke 23.06.2021 11:20

Tässä nyt aikani naksuteltuani tuli mieleen, että varmasti myös tälle nykyiselle toimintatavalle, jossa haun keskipiste EI siirry valitun sijaintitiedon mukaan, on tilausta.
Eli ei vissiin kannata korjata, jos se toimii.
Lisää mehua jääpalojen seuraksi, pahoittelen häiriötä.

Avatar
geocache.fi
Geocache.fi
Geocache.fi
Viestit: 584
Liittynyt: To 27.09.2012 23:47

Re: Hakulomakkeen keskipiste ja sijaintitieto

Viesti Kirjoittaja geocache.fi » Ke 30.06.2021 19:41

Vähän oli selitys sellainen että tavasin moneen kertaan, kunnes tajusin mitä varmaan tarkoitus oli. Mutta en koe järkeväksi alkaa rakentamaan erillistä kartan hakujen esitallennetun sijaintitiedon härpäkettä.

Mutta sen verran tästä ideasta jäi kehitysideaa käteen että nyt sivuston vasemman laidan valikon "Karttahaut" -linkeissä on uusi vaihtoehto "Nykys.". Tällä voi tehdä haun käyttäen nykyiseksi sijainnikseen määriteltyä sijaintia hakuun liitetyn sijainnin sijaan.

Tämä sijainti on siis se, mikä sivuston oikeassa yläkulmassa on "Sijainti" -kohdasta valittu (jos on omissa tiedoissa määritellyt itselleen useita sijainteja.

// haksu10
OHJE! Usein kysyttyä - LUE! * Yhteydenotot
Yhteydenotot ainoastaan Geocache.fi:n virallisilla yhteydenottotavoilla, ei ylläpitäjien henkilökohtaisten profiilien tms. kautta. Geocache.fi ei pysty antamaan tukea yleisissä kätköilyä koskevissa asioissa eikä muissa Geocache.fi:lle kuulumattomissa asioissa, kuten Geocaching.com -sivuston käytössä.

mipe8
Viestit: 114
Liittynyt: Su 30.11.2008 14:02
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hakulomakkeen keskipiste ja sijaintitieto

Viesti Kirjoittaja mipe8 » To 01.07.2021 0:06

Juu, jotenkin vaikea pukea sanoiksi ymmärrettävään muotoon välillä. Koitan parantaa (taas) jatkossa :) .

Mutta kokolaillahan tuosta juurikin kyse, eli valitun sijainnin saamisen hakujen keskipisteeksi, kiitoksia tästä(kin)!

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Sivustoon liittyvät ehdotukset ja kommentit”