Sivu 1/1

Kaliningrad???

ViestiLähetetty: To 31.01.2019 22:45
Kirjoittaja jaakkogeo
Tuonnepäin ajattelin kesällä autoilla. Onko kenelläkään kokemuksia? Mitä toimenpiteitä tarvitaan ennakkoon tai saako rajalta päiväviisumin yms sälää. Olisi mukava saada Neuvostoliittokin vihreäksi :).

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: To 31.01.2019 23:15
Kirjoittaja akkivi
Tuskin saat neuvostoliittoa Kalingradissa. Olet yli 27 vuotta myöhässä, sillä neuvostoliitto lakkasi olemasta vuonna 1991.

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: To 31.01.2019 23:22
Kirjoittaja jaakkogeo
No joo, siis Venäjä, pyydän syvästi anteeksi.

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: Pe 01.02.2019 0:14
Kirjoittaja mcmu
Päiväristeily Stadista Pietariin St.PeterLinellä 81€ sisältää 24h viisumin. Lähtö Pe ilta, 10h perillä La ja takas La ilta. Kalingrad on tietääkseni 'suljettu' turisteilta mutta voin olla väärässä.

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: Pe 01.02.2019 2:14
Kirjoittaja Jouko
Kyllähän Kaliningradiin turistit pääsevät, myös autolla. En ole itse käynyt, mutta tunnen karavaanareita, jotka ovat ajaneet siellä. Byrokratia lienee täysin sama, kuin muuallekin Venäjälle mennessä.

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: Pe 01.02.2019 18:02
Kirjoittaja NH82
akkivi kirjoitti:Tuskin saat neuvostoliittoa Kalingradissa. Olet yli 27 vuotta myöhässä, sillä neuvostoliitto lakkasi olemasta vuonna 1991.


Kannattaa tsekata myös Neuvostoliiton geokätköilysivusto:

https://geocaching.su/

Suurin osa sikäläisistä kätköistä näkyy olevan listattuna siellä:

Kuva

vs. geocaching.com

Kuva

Käyttämällä selaimen Google Translate -pluginia ainakin venäjä -> englanti -käännös on riittävän hyvä, jotta suurimmasta osasta kätkökuvauksia ymmärtää sen verran, että kätkön pystyy etsimään.

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: Pe 01.02.2019 19:21
Kirjoittaja MickieWalker
Kävimme Kaliningradissa omalla autolla vuonna, hmm, 2016? Ihan normaali viisumi pitää anoa, kannattaa anoa ajoissa ettei tarvitse ottaa kalliimpaa pikaviisumia. Green Card autolle tarvitaan myös. Kannattaa googlettaa ihan Venäjän rajamuodollisuudet, sillä ei tuo kait mitenkään eroa muusta Venäjästä. Ei siellä montaa kätköä ole, mutta jotain löytyy sentään. Me taidettiin hakea kolme kätköä ja osallistua miittiin, joka siellä sopivasti juuri silloin oli muiden turistien toimesta järjestettynä. Meillä oli aika pikavisiitti Venäjän puolella, joten ei niin kauheasti muuten ehtinyt tutustumaan paikkaan. (5 päivässä ajettiin Vaasasta ensin Helsinkiin, sieltä botskilla Tallinnaan, sit Viro-Latvia-Liettua-Kaliningrad-Puola-Valko-Venäjä-Liettua-Latvia-Viro ja botskilla taas yli ja ajo Vaasaan)... :D Mutta huippureissu!

MickieWalker

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: Pe 01.02.2019 22:38
Kirjoittaja jaakkogeo
Kiitos hyvästä infosta. Puoli maailmaa siis kerralla vihreäksi :)

Re: Kaliningrad???

ViestiLähetetty: Ti 19.02.2019 22:44
Kirjoittaja juklea
Muutama vuosi sitten ajoimme omalla autolla Kuurin kynnästä pitkin Liettuasta Kaliningradiin. Muodollisuudet rajalla sujuivat kohtuullisen hyvin, huolimatta siitä, ettei tullin henkilökunta yhtään samoja kieliä kuin me. Onneksi viisumit oli hankittu jo ennen lähtöä, olisi sekin maahantuloa varmasti hankaloittanut jos sen olisimme kielitaidottomina sieltä yrittäneet hankkia. Maahantulopaperit täytimme saksankielisinä, englanniksi ei niitä ollut. Juuri nyt en muista, mutta jostain olimme saaneet suomenkileliset ohjeet (olisimmeko saaneet siitä toimistosta, josta viisumit hankimme?), miten ne täytetään, joten muistin lokeroista piti vain kaivaa vastaukset saksaksi.Ilman ohjetta istuisimme varmaan edelleen paperia kirjoittamassa. Yhden matkalaukun tarkistivat, mutta muuten ei mitään ihmellisyyksiä ollut. Hieman tullista eteenpäin oli puukioski, jonka luona jouduimme maksamaan käsityksemme mukaan jonkinlaisen luonnonsuojelumaksun. Ruplia ei ollut, eurotkin kelpasivat. Kuittia emme saaneet, emme tosin pyytäneetkään =) Maantiet olivat todella hyvässä kunnossa, niitä oli hyvä ajella. Kätkö, jonka olimme ajatelleet etsivämme, löytyi vaivatta. Maasta poistuminen sujuikin sitten todella nopeasti, allekirjoittivat joitain papereita ja leimasivat passit.