Sivu 1/1

Mysteereiden vinkin pyytäjille

ViestiLähetetty: Pe 12.12.2014 11:54
Kirjoittaja Vernon S
Täs on nyt "pakko" avautua kun viimeaikoina ja aiemminkin olen saanut useita pyyntöjä saada jotain vinkkiä mysteereihini. Niin oisko liikaa pyydetty et kun olen vinkkiä antanut niin sais edes jonkinlaisen kuittauksen asiasta. Useisiin mysteereihini en osaa itekkään suoraan antaa apuja vaan joudun itekkin niitä tutkailemaan. Sitten ei enää kyselijästä mitään kuulukkaan, ei edes kiittämään vaivauduta. Kohta on turha vinkkejä minulta kysellä

Re: Mysteereiden vinkin pyytäjille

ViestiLähetetty: Pe 12.12.2014 14:24
Kirjoittaja stebu
Vernon S kirjoitti:Täs on nyt "pakko" avautua kun viimeaikoina ja aiemminkin olen saanut useita pyyntöjä saada jotain vinkkiä mysteereihini. Niin oisko liikaa pyydetty et kun olen vinkkiä antanut niin sais edes jonkinlaisen kuittauksen asiasta. Useisiin mysteereihini en osaa itekkään suoraan antaa apuja vaan joudun itekkin niitä tutkailemaan. Sitten ei enää kyselijästä mitään kuulukkaan, ei edes kiittämään vaivauduta. Kohta on turha vinkkejä minulta kysellä

Samaa mieltä. Vähin mitä voisi tehdä on hakea kätkö ja loggauksessa kertoa ystävällisen omistajan vinkistä.

Toinen juttu, mikä saattaa aiheuttaa totaalisen vaikenemisen: avun pyytäjä ei ole ruksannut "I want to send my email address along with this message." -kohtaa. Keskustelun käyminen GC.comin kautta on ikävän hankalaa.

Re: Mysteereiden vinkin pyytäjille

ViestiLähetetty: Pe 12.12.2014 16:07
Kirjoittaja sikajack
stebu kirjoitti:Toinen juttu, mikä saattaa aiheuttaa totaalisen vaikenemisen: avun pyytäjä ei ole ruksannut "I want to send my email address along with this message." -kohtaa. Keskustelun käyminen GC.comin kautta on ikävän hankalaa.
Jos en vallan väärin muista, niin kohta on oletusarvoisesti ruksitettuna, eli kysymys ei edes ole avunpyytäjän huolimattomuudesta, vaan tietoisesta valinnasta olla ilmoittamatta osoitettaan. Minä pääsääntöisesti vastaan kaikkiin avunpyyntöihin, mutta *EN* mene gc.comista etsimään asianomaisen profiilia vain saadakseni lähettää viestin sen kautta. Jos tietoisen valinnan perusteella vastausosoitteena on "noreply@geocaching.com", sinne vastaus myös menee. Ja jos joku nyt nillittää, ettei tahdo paljastaa oikeaa henkilöllisyyttään, sanon: ***unko takia on pakko käyttää sellaista osoitetta josta oikea nimi selviää! Maailmassa on lukuisia ilmaisia sähköpostipalveluita, joissa voi luoda itselleen haluamansa sähköpostiosoitteen. Minä en loukkaannu yhtään, jos osoite on muotoa "käyttäjän_gc.com_nimimerkki@jotakin.jossakin".

Re: Mysteereiden vinkin pyytäjille

ViestiLähetetty: Pe 12.12.2014 17:26
Kirjoittaja vipema
sikajack kirjoitti: Jos en vallan väärin muista, niin kohta on oletusarvoisesti ruksitettuna, eli kysymys ei edes ole avunpyytäjän huolimattomuudesta, vaan tietoisesta valinnasta olla ilmoittamatta osoitettaan.


Paitsi, että ei se ihan pomminvarma systeemi ole tuokaan (ylläri). Meillä on aina rasti ruudussa, että haluamme lähettää sähköpostiosoitteemme viestin mukana. No, varsinkin viime aikoina on ollut ihan sattumankauppaa meneekö osoite mukana vai pelkkä noreply. Itse olemme oppineet jo monen ties minne menneen spostin jälkeen katsomaan lähettäjän osoitekentän ja olemme kyllä profiilin kautta vastanneet, saadussa spostissa on kuitenkin linkki lähettäjän profiiliin. Tosin juuri eilen fiksu kollega oli linkannut sähköpostiosoitteensa myös suoraan viestiin (sen tavan otamme tästä eteenpäin myös omaan käyttöön)

Re: Mysteereiden vinkin pyytäjille

ViestiLähetetty: Pe 12.12.2014 18:19
Kirjoittaja sikajack
vipema kirjoitti:No, varsinkin viime aikoina on ollut ihan sattumankauppaa meneekö osoite mukana vai pelkkä noreply.
Whatever. Vastaan saamiini sähköposteihin käyttämälläni sähköpostiohjelmalla (Eudora) ja viestit menevät sinne, minne lähettäjän osoite tai reply-to osoittavat. Vihjepyynnön lähettäjä kärsiköön vahingon jos viesti ei tavoita häntä. Järjestäisi asiat niin, että minulla on vastauskelpoinen osoite. Minä en edelleenkään suostu näkemään vähäisintäkään vaivaa asian vuoksi.

Re: Mysteereiden vinkin pyytäjille

ViestiLähetetty: La 13.12.2014 1:49
Kirjoittaja kimppikoo
sikajack kirjoitti:Whatever. Vastaan saamiini sähköposteihin käyttämälläni sähköpostiohjelmalla (Eudora) ja viestit menevät sinne, minne lähettäjän osoite tai reply-to osoittavat. Vihjepyynnön lähettäjä kärsiköön vahingon jos viesti ei tavoita häntä. Järjestäisi asiat niin, että minulla on vastauskelpoinen osoite. Minä en edelleenkään suostu näkemään vähäisintäkään vaivaa asian vuoksi.


Näet siis vaivaa kuitenkin tehdä mysteerin ja kirjoittaa kysyjälle vastauksen. Kuitenkin kun vastaat viestiin, näet että lähettäjä on no-reply -osoite geocaching.comista niin silti jaksat kirjoittaa vastauksen tietäen, että se ei tavoita kysyjää :shock: :roll: :?:
Eikö se nyt olisi helpointa jättää vastaamatta kuin käydä kysyjän profiilin kautta laittamassa vastaus vinkkipyyntöön? Kaikki kätköilijäthän eivät ole välttämättä kovinkaan perehtyneitä tietotekniikkaan tahi geocaching.comin toimintaan yksityiskohtaisesti. Onko kyseessä hiljaisen miehen protesti, vähän samaan tyyliin kuin itse aikanaan tv-lupaa maksaessani kirjoitin viestikenttään rumia terveisiä? Vaikka tiesin hyvin, että eihän ne kuitenkaan minnekään perille mene kun maksu käsitellään viitenumeron ja summan perusteella.