eTrex20 jumittui - vinkiksi pulaan joutuneille

Apua GPS- ja muiden navigointilaitteiden ongelmiin

eTrex20 jumittui - vinkiksi pulaan joutuneille

ViestiKirjoittaja Erävaris » Su 17.07.2016 10:04

Koska kamppailin asian kanssa liki 2 tuntia, laitan tähän ihan iteänikin varten jatkossa muistilapun, kuinka tulee menetellä eTrex20:n jumittuessa kuuromykäksi.

Käytössä: eTrex20 ilman lisämuistikorttia (minkä seikan olin unohtanut tyyten > virhe nro 1a.),
Mac (OsX El Capitan 10.11.5.) ja Safari-selain.
Kapula Garmin Expressissä plugattu sisään pari vuotta sitten. Toiminut, päivittynyt kuten pitää. Kokemuksen :) mukaan (muista kapuloista ei kokemusta) eTrex20 ei ihan helppokäyttöinen ole, mutta kantapään kautta on oppinut yhtä sun toista.

Nyt ikään kuin huoltotyyppisesti vain ajatuksissani laitoin USB:lla kapulan kiinni koneeseen. Garmin iloittaa 2 uudesta karttapäivityksestä.
Virhe nro 1b: en hoksannut katsoa minkä verran muistia karttapäivitys kapulalta vaatii. :?
Kapula vaan sitten päivittymään, jos kohta ensimmäisestä viestistä olisi jo pitänyt havahtua: päivityksen kestoksi ilmoitettiin rapiat 57 tuntia :lol: Kapula jäi siihen sitten omia aikojaan raksuttamaan. 57 tuntia hurahtikin noin 3 tunnissa ja puoliltaöin enää 8 min jäljellä. Loppuvalmisteluvaiheessa tuli virheilmoitus: muisti ei ritä ja asennus keskeytetään. Vaan niinpä keskeytyi itse kapulakin, ei elonmerkkiä millään moodilla. Myös tietokone löi rajat kiinni: "en tunnista".

Kapulan uudelleenkäynnistäminen jumittui "ladataan karttoja"- tilaan vaikka olisi rukoillut sitä etenemään. Ei heltynyt, vaan löi kylmästi joka kerran virrat poikki ja sulki silmänsä.
Ehkä patterit loppuivat > vaihto uusiin? Ei auttanut.
Ehkä painan ooo-ooooikein pitkään käynnistysnappulaa? Ei eloa.
Yritän päivittää tietokoneen varmuuskopiotiedoston kautta ulkoiselta tallennuslevyltä? Macin mielestä se ei käy, koska on varmuuskopioitu "Time Machine"-tiedostoksi. :?: Sen pulman ratkominen taasen edellyttäisi erityistä paneutumista, kun ei mitään käsitystä tuon kryptisen kommentin tarkoituksesta.
Lopuksi varmuuden vuoksi painelin kaikkia nappeja. Ei elonmerkkiä.
Googlettelin ristiin rastiin ja kävin Garminin tukisivulla ynnä tutkin manuaalia. Ei apua.

Poistin laitteen Garmin Expressistä imuroidakseni sen sivuovesta ikään kuin uutena laitteena. Ohjelma ei löytänyt laitetta ja kyseli, onko se sininen, onko se punainen, onko se korkealla vai matalalla, onko se puuta vai kiveä, voiko sen syödä, voiko sillä soittaa.

Poistin patterit ja tutkin, voiko johonkin kohtaan työntää avatun klemmarin päätä "total and fatal reset"-tyyppisesti :evil: ja rikkoa koko roska lopullisesti päätä vaivaamasta. Ei löytynyt kuin kannen sulkijan aukko, jota kautta rakkinetta ei hevillä saa tapetuksi.

Mikä auttaa kun kaikki halavatun konstit on kokeiltu ja vasara on seuraava mieleentuleva plug-in- väline?
:idea: Juutuupi!

https://www.youtube.com/watch?v=95G3vmhNV_c
Garmin eTrex 20 - How To Do A Master Reset
Sama konsti näyttää toimivan myös eTrex 10- ja eTrex30- kapuloihin.

Tämähän tuhoaa kaikki vanhat tiedostot, mitä on onnistunut kapulaansa söhläämään. Neuvo ottaa vanhat roinat ensin talteen ei tietenkään toiminut meikäläisen tilanteessa, kun mikään toteutuskelpoinen konsti ei pure kuuromykkään kapulaan. Mutta pääasia:
wuhuu-wuhuu, se heräsi henkiin sittenkin! :D
Kiitos Jim Cyr!

t.Erävaris
Erävaris [gc.com]
 
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 18.08.2015 17:27
Löytänyt: 645
Piilottanut: 29
Aloitti: 14.08.15 [3 v 3 kk 28 pv]

Re: eTrex20 jumittui - vinkiksi pulaan joutuneille

ViestiKirjoittaja Ismo&Hanna » Ti 19.07.2016 19:23

Meillä kävi viime kesänä matkalla megaan samanlainen jumiutuminen dakota 20:seen, pieni panikointi ja soitto garminille ja tuli ohjeet tehdä master reset (jotain kulmaa piti painaa ja virrat päälle?) Ja saatiin gepsi taas toimimaan
Ismo&Hanna
 
Viestit: 5
Liittynyt: Pe 22.10.2010 17:12

Re: eTrex20 jumittui - vinkiksi pulaan joutuneille

ViestiKirjoittaja Erävaris » Pe 23.09.2016 23:16

No kas, taas menin lankaan ja uskoin Garminin ilmoitusta karttojen päivittämisestä. Sama jumi, jonka jälkeen luurissa ei näy kuin aktiivinen reitti missä olen pörrännyt solmukohtia sinne tänne.
Heräsi idea: katsonpa geocache.fi:stä olisiko jollakin ohjetta kuinka edes perusperuskartan saa luurista näkyville. Niin olihan täällä tosiaan ohje :D :D Hah, oma!
Nyt on kartta taas ruudussa. Voiko kukaan suosittaa

a) sellaista gps:ää, joka imuroisi kunnon peruskartan itseensä pysyvästi vrt. esim. retkikartta.fi? Jossa siis näkisi niemennotkot ja saarelmat, isot kivetkin ja pikkulammet, polut ja lähteet jne.
Vai kuljetaanko vaan kännykkävetoisesti (kännykkäkentät tökkii erämaisemissa) ja paiskataan Garminit rottien pellolle?

b) sellaista gps:ää, josta siis näkisi ihan oikean Suomen kartan niin kuin se karttalehdillä on, siis korkeuskäyrineen päivineen?

Ja kaiken em:n ydinkysymys: toimiiko eTrex20x paremmin ja laajemmin karttatiedoin, jos siihen ostaa sen muisikortin (hinta € ? )

kysyy Erävaris
Erävaris [gc.com]
 
Viestit: 13
Liittynyt: Ti 18.08.2015 17:27
Löytänyt: 645
Piilottanut: 29
Aloitti: 14.08.15 [3 v 3 kk 28 pv]

Re: eTrex20 jumittui - vinkiksi pulaan joutuneille

ViestiKirjoittaja mackoivu » La 24.09.2016 8:33

Siis, jos oikein ymmärsin kysymyksen, niin haluat tarkan kartan, jonka päivittäminen ei sekoita itse laitetta? Silloin vastaus on , että ostat muistikortin ja asennat sille vaikkapa ilmaisen kartan osoitteesta kartat.hylly.org
On olemassa myös maksullisia versioita, mutta mielestäni ne ei merkittävästi poikkea tuosta ilmaisesta, joten en näe mitään syytä miksi olisin sellaisen ostanut.
Pointti on kuitenkin myös se, että kun kartta-aineisto on erillisellä muistilla, sen voi jumissa nypätä kokonaan pois...

EDIT: muistikortin minimi 2 GB, mutta mielummin vähän isompi, niin saat samalle kortille tarvittaessa vaikkapa ulkomaan kartan
mackoivu [gc.com]
 
Viestit: 41
Liittynyt: Ti 03.09.2013 13:50
Löytänyt: 3877
Piilottanut: 161
Aloitti: 12.01.13 [5 v 11 kk 2 pv]


Paluu Laite- ja ohjelmistoapua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa