GPS itselleni

Apua GPS- ja muiden navigointilaitteiden ongelmiin
Joni&Ritva
Viestit: 12
Liittynyt: Ti 31.12.2013 19:59

Re: GPS itselleni

Viesti Kirjoittaja Joni&Ritva » La 19.04.2014 0:36

Kartoissa on eroja mutta en sanoisi ilmaisia karttoja merkittävästi huonommiksi kuin maksullisia. Tukholmassa pärjäsi openstreetmapilla yhtä kätevästi kuin Garminin maksullisella kartalla Helsingissä. Openstreetmapissa on kyllä enemmän tavaraa kuin garminin kartassa joka on selvästi tarkoitettu vain suunnistukseen paikasta toiseen: openstreetmapista löytyy jopa ravintolat, julkiset vessat jne.

Ominaisuudet vaihtelevat, satelliittikuva on hyvä kaupungeissa, openstreetmap osasi Nuuksion trailin, garminin kartassa on maastonmuodot kuosissa. Maksullisessa kartassa toki se hyvä puoli että ei tarvitse opetella miten karttoja haetaan, lataillaan ja pistetään toimintaan gepsissä. Ilmaiskarttojen erittäin hyvä puoli on että innokkaat vapaaehtoiset päivittävät niitä nopealla tahdilla.

oki
Viestit: 16
Liittynyt: To 06.03.2014 8:46
Paikkakunta: Liminka

Re: GPS itselleni

Viesti Kirjoittaja oki » Ke 23.04.2014 7:03

Dakota 10 on ihan riittävä ja halvempikin
Laitat ilmaisen mml maastokartan siltä alueelta kun tarvitset, niin ei tule muisti täyteen päälle polkupyöräilijöiden sivula olevan navikoivan kartan. (ohjeetlöydät täältä forumista dakota 10 otsikon alta). Noilla pärjää hyvin.
t: Oki

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Laite- ja ohjelmistoapua”