Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Apua GPS- ja muiden navigointilaitteiden ongelmiin
Avatar
Minneli
Viestit: 126
Liittynyt: Ma 08.12.2008 0:43
Paikkakunta: Vallila, Helsinki

Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Minneli » Ti 31.03.2009 17:27

Ajattelin avata tälle nyt ihan oman viestiketjun, kun asia ei liity enää Oregon 300:aan. Ahonia ehtikin jo ensin, mutta olen siis toinen osapuoli retkessä, jossa aiomme kävellä huhtikuussa Hadrianuksen vallia myötäilevän kävelyreitin Brittien rannalta toiselle (Newcastlesta länteen Carlislen ohi merelle asti) - ja kas, kuinka ollakaan, matkan varrellahan on hurjasti kätköjä, ja nehän pitää tietysti etsiä. :D

Stone'5 jo vastasikin, mutta vastaukset herättivät lisäkysymyksiä:
Stone'5 päivämäärä Ti 31.03.2009 15:09
Ahonia kirjoitti:Ensimmäinen kysymys: Kännykän käyttäminen kätköilyyn on tosi kallista ulkomailla. Miten kannattaa tehdä, hankkia paikallinen pre-paidliittymä vai mitä?

Sori vaan, ei se ole. :wink:
GPS:n käyttäminen myös kännykällä on täysin ilmaista, kunhan muistaa kytkeä A-GPS:n pois käytöstä (se yhdistää verkkoon).
Gääh, ensimmäinen ongelma. Siis onko A-GPS sama kuin "avustettu GPS"? Löysin puhelimestani (Nokia N95 8GB) kohdan, missä on ruksittuina kohdat Avustettu GPS, Sisäinen GPS ja Verkkoperustainen (lisäksi olisi vaihtoehtona Bluetooth GPS, joka ei ole valittuna). Eli tarkoittaako "A-GPS:n käytöstä pois ottaminen" sitä, että pukki pois tuon avustetun edestä? Ja muutko siis saavat olla?
Saatavilla on erilaisia ohjelmia offline-kätköilyyn, kuten Trackonfly eli nykyään Geocaching Live. - -Premiumjäsenyyden avulla saat ladattua GPX-tiedoston joko geocaching.comista tai täältä geocache.fi:stä ja kopioida sen kännykän muistiin Geocaching Liven käytettäväksi.
Geocaching Live meillä molemmilla jo puhelimessa onkin ja itse olen suuri fani (ja Premium-jäsen). :D Seuraavaksi varmaan tyhmä kysymys... Olen tässä huomannut, että kaikki kovasti puhuvat GPX-tiedostoista, mutta kun en ole näitä ennen tarvinnut, en ole tullut ottaneeksi selvää, mistä te oikein puhutte. :wink: Nykyään siis vain latailen kaikki löytämättömät kätköt tietyltä alueelta (kartan keskipisteestä) ja siinä sitten tulee sellaisiakin, joista en ole kiinnostunut. Tarkoittaako tuo GPX siis sitä, että voin koota haluamani kokoelman kätköjä ja ladata vain ne? Mitenkäs se nyt siten siis ihan tarkkaan ottaen tehdäänkään Geocaching Livessä...?
Kätköt näkyvät offline-kartalla ja purkille suunnistuskin onnistuu.
Seuraava kysymykseni koskeekin noita offline-karttoja. En nyt ihan hiffaa, miten saan ne ladattua puhelimeeni. Sehän vähentäisi todella paljon tietoliikennekuluja, jos kartat olisivat puhelimessa valmiina kun ylittää rajan. Jos kartat ja kätköt on valmiina puhelimessa ja gepsi toimii ilman puhelinyhteyttäkin, niin sittenhän ei tarvitsisi oikeastaan ostaa ainakaan kätköilyn takia paikallista puhelinkorttia ollenkaan - ymmärsinkö nyt oikein?

Toivottavasti en kysele ihan nolon helppoja, mutta näin lomakauden lähestyessä ehkä joku muukin yhtä hölmö miettii näitä samoja ja tästä pähkimisestä voi vielä olla hyötyä muillekin. :D

Avatar
Stone'5
Viestit: 873
Liittynyt: Pe 29.06.2007 13:00

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Stone'5 » Ti 31.03.2009 19:57

Minneli kirjoitti: Gääh, ensimmäinen ongelma. Siis onko A-GPS sama kuin "avustettu GPS"? Löysin puhelimestani (Nokia N95 8GB) kohdan, missä on ruksittuina kohdat Avustettu GPS, Sisäinen GPS ja Verkkoperustainen (lisäksi olisi vaihtoehtona Bluetooth GPS, joka ei ole valittuna). Eli tarkoittaako "A-GPS:n käytöstä pois ottaminen" sitä, että pukki pois tuon avustetun edestä? Ja muutko siis saavat olla?
A-GPS on sama kuin avustettu GPS. Ymmärsit oikein sen poiskytkemisen. A-GPS:ää käytettäessä puhelin siis siirtää pieniä määriä dataa, joka saattaa tulla kalliiksi ulkomailla varsinkin, jos operaattori perii dataroamingista ns. aloitusmaksun, eli joka kerta kun yhteys verkkoon muodostuu, raha kilahtaa operaattorin kukkaroon. A-GPS:ää käytettäessä yhteys saattaa katkeillla ja yhdistyä uudelleen usein. Lisää tietoa Wikipediasta.
Minneli kirjoitti: Geocaching Live meillä molemmilla jo puhelimessa onkin ja itse olen suuri fani (ja Premium-jäsen). :D Seuraavaksi varmaan tyhmä kysymys... Olen tässä huomannut, että kaikki kovasti puhuvat GPX-tiedostoista, mutta kun en ole näitä ennen tarvinnut, en ole tullut ottaneeksi selvää, mistä te oikein puhutte. :wink: Nykyään siis vain latailen kaikki löytämättömät kätköt tietyltä alueelta (kartan keskipisteestä) ja siinä sitten tulee sellaisiakin, joista en ole kiinnostunut. Tarkoittaako tuo GPX siis sitä, että voin koota haluamani kokoelman kätköjä ja ladata vain ne? Mitenkäs se nyt siten siis ihan tarkkaan ottaen tehdäänkään Geocaching Livessä...?
GPX on siis tiedostomuoto, aivan niin kuin esim. jpg tai html. Se ei ole mitenkään gc.comin oma formaatti. Kätköilytarkoituksiin soveltuva gpx-tiedosto pitää sisällään kätkön perustiedot (nimi, naatit, terrain...), kuvauksen, vihjeen ja viimeisimmät lokit, mutta ei kuitenkaan attribuutteja. Jos latailet kätköjä gc.fi-kartalta, voit valita, missä muodossa kätköt haluat. Tässä vaiheessa useimpien hiiri hakeutuu gpx:n kohdalle. Jos haluat kätköillä offline-tilassa Livessä, sinun täytyy kopioida lataamasi gpx-tiedosto määrättyyn kansioon puhelimen muistiin. (en nyt muista, mihin)
Minneli kirjoitti: Seuraava kysymykseni koskeekin noita offline-karttoja. En nyt ihan hiffaa, miten saan ne ladattua puhelimeeni.
Klikkaapas tämän sivun lopussa olevaa väännä tästä -nappia. :)

TeemuH
Viestit: 432
Liittynyt: To 10.07.2008 14:45
Paikkakunta: Lahti

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja TeemuH » Ti 31.03.2009 20:24

tuon gpx-tiedoston lataus kansion voi nykyään valita itse.

NMS68
Viestit: 308
Liittynyt: Ti 18.12.2007 23:25

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja NMS68 » Ti 31.03.2009 22:07

Stone'5 kirjoitti:
Minneli kirjoitti: Seuraava kysymykseni koskeekin noita offline-karttoja. En nyt ihan hiffaa, miten saan ne ladattua puhelimeeni.
Klikkaapas tämän sivun lopussa olevaa väännä tästä -nappia. :)
Pitäisikö tuosta tapahtuakin jotakin? Minulla aukeaa ikkuna, jossa kysytään, mitä tehdään ja kun valitsen vaihtoehdon Open with [OpenJDK Java 6 Web Start (default)] seuraavana avautuu Downloads-ikkuna, jossa on ladattuna GeocachingLive.jnlp. Mitään ei käynnisty. Käytössä on Ubuntu 8.04LTS ja Firefox 3.0.8. Javaversio selvinnee tuosta aiemmasta.

Pitänee kai kokeilla Wintoosan puolella, kun käyn päivittämässä tietoja GSAKiin. Pitäisi ladata Lissabonin kätköjä ja karttoja, jos vaikka ehtisin huomisiltana pari kätköäkin hakea.

qu1d
Viestit: 31
Liittynyt: Pe 10.10.2008 20:54
Paikkakunta: Helsinki

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja qu1d » Ti 31.03.2009 22:23

Puhelukortteihin/prepaid-liittymiin ei tietääkseni itsetäänselvästi aina sisälly tiedonsiirto. Lienee syytä olla tarkkana mahdollisen liittymän valinnassa. :!:

Jonkinlaista vertailua hinnoista, joskin USA-näkökulmasta: http://www.britishsims.com/compare_all.html.

Ahonia
Viestit: 18
Liittynyt: Su 15.03.2009 21:57

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Ahonia » Ti 31.03.2009 23:06

Jatkan tyhmien kyselemistä - älkää ampuko aloittelijaa! Yritän jossakin välissä miettiä kaikkia näitä ohjeita vähän perusteellisemmin ja kokeilla, onnistunko tekemään muuta kuin sotkemaan puhelimeni...

Semmoinen kysymys tuli mieleen, että paljonko tämmöisen E90:n omaan muistiin mahtuu karttoja? Kannattaako ulkomaiden kartat siis poistaa heti matkan jälkeen, että mahtuu uusia tilalle? Tarvitsisin sekä Englannin kartan että matkan välietapin Kööpenhaminan alueen kartan, sitten myöhemmin Ruotsin karttoja ja kesällä USA:n itärannikon karttoja. Toivottavasti muuten karttojen lataaminen ei ole liian hankalaa aloittelijalle!

En ole vielä tutkinut, mitä vaihtoehtoja oman puhelimeni gps-kohdassa on, mutta kai siitäkin saa pois päältä sen avustetun gps:n. En ole myöskään arvannut klikata sitä GPX-kohtaa, kun olen kokeillut Geocaching Liveä.

Voi kun pääsisin niin pitkälle, että uskaltaisin lähteä oikeasti kätköilemään! Toistaiseksi olen vasta yrittänyt joinakin joutohetkinä käsittää tätä teknistä puolta - ja siihen kyllä menee vielä muutama joutohetki...
Ahonia

Numb
Viestit: 40
Liittynyt: Ti 18.11.2008 9:39

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Numb » Ke 01.04.2009 0:10

Jep, nyt on ladattu Saksasta karttoja valmiiksi loppuviikon matkaa varten! Oli siinä kohtalainen homma ja ei välttämättä ihan Pentti Peruskäyttäjältä onnistu ilman ulkopuolista apua. Elikkä sain toisella yrittämällä tuon Webstartin toimimaan (päivitin välissä Javan), paikansin halutun paikan ja painoin REC-nappulaa. Valitsin manuaalilatauksen ensiksi. Liikuttelin eri zoomitasoilla ja pian ymmärsin, että pieneen ikkunaan vasemmalla värittyy mustalla alueita sitä mukaa kun liikuttelee ja File amount ilmeisesti antoi jotain osviittaa tiedostojen lukumäärästä. Aikani pyörittyäni valitsin STOP ja ohjelma kertoi mihin se tallensi tiedostot ja mihin ne pitää tallentaa puhelimen muistikortilla (E:\ tarkoittaa muistikorttia). Sitten olikin homma siirtää tiedostot puhelimelle (E71), kun ei löytynyt kaapelia mistään. Lopulta zippasin kaikki ja lähetin BT:lla puhelimeen. Sieltä unzip oikeaan hakemistoon ja Live päälle. Kokeilin ilman verkkoyhteyttä, mutta koskaan yhtään kätköä ei Saksasta puhelimessa ollut, en "löytänyt" sinne. Niinpä uusi käynnistys verkkoyhteydellä ja etsimään Saksan purkkeja. Muutaman ladattuani uusi käynnistys, verkkoyhteyden kielto ja kursorin suunnistaminen purkkien luokse (koska en nyt ole Saksassa). Softa alkoi kyllä näyttää karttoja, mutta kysyy joka kerta uuden karttalehden kohdalla, että "Saako sovellus GeocachingLive lukea käyttäjän tietoja?" Saa koko ajan naputella kyllää kyllästymiseen asti... Muuten ihan loistava juttu! Tuo kohtalaisen kokoinen alue Berliinistä hieman vaihtelevilla zoomitasoilla vei 10 megaa.

Kokeilinpa vielä tuota automaattilatausta. Homma helpottuu, mutta mikäli ahnehtii liian suuren alueen liian pienellä zoomitasolla, hommassa menee aika kauan (15-30 min) ja tiedostojen määrä tietty kasvaa.

NMS68
Viestit: 308
Liittynyt: Ti 18.12.2007 23:25

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja NMS68 » Ke 01.04.2009 1:06

NMS68 kirjoitti:
Stone'5 kirjoitti:
Minneli kirjoitti: Seuraava kysymykseni koskeekin noita offline-karttoja. En nyt ihan hiffaa, miten saan ne ladattua puhelimeeni.
Klikkaapas tämän sivun lopussa olevaa väännä tästä -nappia. :)
Pitäisikö tuosta tapahtuakin jotakin? Minulla aukeaa ikkuna, jossa kysytään, mitä tehdään ja kun valitsen vaihtoehdon Open with [OpenJDK Java 6 Web Start (default)] seuraavana avautuu Downloads-ikkuna, jossa on ladattuna GeocachingLive.jnlp. Mitään ei käynnisty. Käytössä on Ubuntu 8.04LTS ja Firefox 3.0.8. Javaversio selvinnee tuosta aiemmasta.

Pitänee kai kokeilla Wintoosan puolella, kun käyn päivittämässä tietoja GSAKiin. Pitäisi ladata Lissabonin kätköjä ja karttoja, jos vaikka ehtisin huomisiltana pari kätköäkin hakea.
Wintoosan puolella näyttää toimivan, Linuxissa ei. Web Start tuntuisi kuitenkin toimivan Linuxissakin, vaikka tämä nimenomainen sovellus ei starttaa. Mutta sain kuitenkin siirrettyä kartat ja GPX:n puhelimeen ja puhelimen puolella kaikki näyttäisi olevan kunnossa.

Avatar
rixu
Viestit: 491
Liittynyt: Ke 10.09.2008 18:18
Paikkakunta: Nummela

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja rixu » Ke 01.04.2009 5:44

Hmm, itse käynnistin tuon eilen Ubuntu 8.10:ssä firefoxilla täysin ongelmitta. offline-karttoja en kokeillut vielä

Avatar
Tapelo
Viestit: 17
Liittynyt: Su 24.08.2008 7:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Tapelo » Ke 01.04.2009 9:25

Heips, tässä vastauksia alkuperäisiin Minnelin kysymyksiin omiin kokemuksiini perustuen.

Kuten joku jo vastasikin, tuo AGPS kannattaa ottaa pois käytöstä, puhelin käyttää tuolloin datasiirtoa mm. satelliittien ratatietojen saamiseen, jolloin teoriassa paikannuksen aloittamiseen kuluva aika lyhenee. Ymmärtääkseni myös verkkoperustainen paikannus (puhelin arpoo paikkaansa muutamien satojen metrin säteellä kännykkäverkon tukiasemien sijainnin perusteella) täytyy kytkeä pois mikäli haluaa välttyä datamaksuilta.

GPX-tiedoston pystyy luomaan tietokoneella ja siirtämään sieltä puhelimeen ladattavaksi geocaching liveen. Itse olen pärjännyt toistaiseksi keskipisteeseen perustuvilla hauilla, joita on hyvin helppo tehdä geocaching.com:n "Pocket Queries"-osiossa. Tämä onnistuu esim. siten, että navigoi kartalla itsensä sopivalle alueelle ja painaa sitten ruudun oikeassa reunassa Premium Member Filters -kohdassa olevaa "Create Pocket Queries". Sopivat hakuvalinnat tehtyään gpx-tiedosto saapuu sähköpostiin. Kannattaa huomioida, että päivässä on mahdollista tehdä max 5 hakua.
Geocache.fi:n kartan avulla on myös helppo tehdä reittiviivan lähistöllä olevien kätköjen haku. Harmi vaan, että se toimii vain Suomen kätköjen osalta. Voisin tosin kuvitella, että vastaavanoloisia palveluja löytyy myös muilta mailta, mutta näitä en ole etsiskellyt.

Geocaching liveen ladattavat offline-kartat ovat minulla olleet aktiivikäytössä viimeisillä kahdella reissulla, Hongkongiin ja Toulouseen. Itselläni tuo webstart-sovellus alkoi toimimaan tietokoneessa suoraan, joten pääsin alkuun helpolla. Kun siihen on antanut tunnistustietonsa (ja mahdollisesti käynnistänyt sovelluksen pariin kertaan uudestaan tämän jälkeen), kannattanee edetä siten, että lataa siihen haluamansa gpx-tiedoston sisällön. Sen jälkeen on helppo ruveta hamstraamaan karttoja eri tarkkuustasoilla. Itse tein niin, että latasin koko kätköjä sisältävän alueen kartat 2km:n tarkkuudella ja siitä ylöspäin, mutta tarkempia karttoja (aina 50m:n asti) vain kiinnostavien kätköjen kohdalta. Minulla on 2gigan muistikortti Nokia E-51:ssä ja siinä mm. kaikki kännykällä otetut videot ja valokuvat (satoja) sekä NokiaMaps-kartat aika monelta maailman kolkalta. Vielä ei ole tullut muistitila kuin puolilleen, joten aika surutta noita OpenSourceMaps-karttoja saa latailla. Kartat siirretään tietokoneelle tallentumisen jälkeen kännykkään ja käynnistetään geocaching live offline-tilassa - ja ei kun etsimään. Minulla ainakin homma toimi kuin junan vessa.

Yksi lisämahdollisuus tuohon kätköjen hakemiseen on täälläkin keskusteltu GC Tour, ks. http://www.geocache.fi/bulletin/viewtopic.php?f=6&t=990. En ole tuohon juurikaan perehtynyt, mutta näyttäisi toimivan siten, että kun löytää kiinnostavan kätkön, sen voi lisätä Touriin. Kun kaikki kätköt on kasassa, voi tiedot saada eteensä gpx-tiedostomuodossa. En tosin ole kokeillut ihan loppuun asti, eli että olisin siirtänyt tiedoston geocaching liveen, mutta uskoisin tuon toimivan.

Hyvää matkaa Englanin ja Skotlannin rajamaille!

Avatar
Vikani
Viestit: 44
Liittynyt: Ti 13.02.2007 13:02

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Vikani » Ke 01.04.2009 9:52

Tapelo kirjoitti: Geocache.fi:n kartan avulla on myös helppo tehdä reittiviivan lähistöllä olevien kätköjen haku. Harmi vaan, että se toimii vain Suomen kätköjen osalta. Voisin tosin kuvitella, että vastaavanoloisia palveluja löytyy myös muilta mailta, mutta näitä en ole etsiskellyt.
Vastaava palvelu löytyy suoraan Geocaching.com:sta. Premium Features kohdasta löytyy linkki "Find Caches Along a Route". Sinne voi ladata Google Earthilla tehdyn reitin ja tehdä siitä Pocket Queryn. Toimii kuten normaalitkin Pocket Queryt, mutta keskipisteen sijaan haetaan etäisyydellä reittiviivaan. Pitkää reittiä voi joutua pätkimään osiin, koska yhteen Pocket Queryyn menee enintään 500 kätköä. Me on ulkomailla automatkaillessa ladattu tuon avulla kätköjä gepsiin ja navigaattoriin.

Avatar
Murre&Mirre
Viestit: 152
Liittynyt: Su 18.02.2007 12:36
Paikkakunta: Espoo

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Murre&Mirre » Ke 01.04.2009 12:29

Edellisissä viesteissä puhuttiin lähinnä Geocaching Liven offline-kartoista, mutta on muitakin vaihtoehtoja.

Nokia Maps -sovellukseen karttojen lataaminen ennen matkaa kotona on todella helppoa Nokian sivuilta löytyvän ohjelmiston avulla. Sitten vaan kätköt puhelimen maamerkkitietokantaan, mikä on kätevintä tehdä SmartGPX:llä (olettaen että kätköt on GPX-muodossa). Tämän jälkeen kätköillessäsi ulkomailla voit pitää puhelinta vaikka offline-tilassa varmistaaksesi ettei puhelinlasku sisällä yllätyksiä. Nokia Mapsin käytössä on se etu, että sillä voit tehdä myös osoitehakuja tai katsoa mistä löytyy lähin pitsapaikka tai juna-asema! :mrgreen:

Puhelimeen kannattaa hankkia riittävän suuri muistikortti karttoja varten ettei niitä tilanpuutteen takia tarvitse koskaan poistaa. Alle kympin hintaiseen parin gigan korttiin mahtuu jo kymmeniä valtioita..

Avatar
Tapelo
Viestit: 17
Liittynyt: Su 24.08.2008 7:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Tapelo » Ke 01.04.2009 14:19

Murre&Mirre kirjoitti:Edellisissä viesteissä puhuttiin lähinnä Geocaching Liven offline-kartoista, mutta on muitakin vaihtoehtoja.

Nokia Maps -sovellukseen karttojen lataaminen ennen matkaa kotona on todella helppoa Nokian sivuilta löytyvän ohjelmiston avulla. Sitten vaan kätköt puhelimen maamerkkitietokantaan, mikä on kätevintä tehdä SmartGPX:llä (olettaen että kätköt on GPX-muodossa). Tämän jälkeen kätköillessäsi ulkomailla voit pitää puhelinta vaikka offline-tilassa varmistaaksesi ettei puhelinlasku sisällä yllätyksiä. Nokia Mapsin käytössä on se etu, että sillä voit tehdä myös osoitehakuja tai katsoa mistä löytyy lähin pitsapaikka tai juna-asema! :mrgreen:

Puhelimeen kannattaa hankkia riittävän suuri muistikortti karttoja varten ettei niitä tilanpuutteen takia tarvitse koskaan poistaa. Alle kympin hintaiseen parin gigan korttiin mahtuu jo kymmeniä valtioita..
Tähän pieni lisäkommentti kaukomaiden osalta. Kun asettaa Kiinassa/Hongkongissa kätkön kohdilleen Nokia Maps Maamerkiksi koordinaattien perusteella, se löytyy kartalta muutaman sata metriä hajasijoitettuna, muistaakseni länteen päin todellisesta paikasta. Syystä tai toisesta, en tiedä miksi, enkä ole asiaa jaksanut selvitellä. Siksipä en ole juurikaan Nokian karttojen avulla kätköillyt. Japanista ja Koreasta Nokian kartat edustavat lähinnä valtatie+meri -tarkkuutta, joten eipä ole tullut sen takia käytettyä. Euroopassa (kokemuksina Suomi, Saksa, Ranska, Espanja) koordinaatit ja kartta osuu tarkasti kohdilleen.

Tuo Smartgpx täytyy kyllä testata, sehän on näköjään suomennettukin ;-)

Numb
Viestit: 40
Liittynyt: Ti 18.11.2008 9:39

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Numb » Ke 01.04.2009 15:12

Tapelo kirjoitti:Kartat siirretään tietokoneelle tallentumisen jälkeen kännykkään ja käynnistetään geocaching live offline-tilassa - ja ei kun etsimään. Minulla ainakin homma toimi kuin junan vessa.
No niin, eipä mullakaan enää kysele jokaisen karttalehden kohdalla "saako käyttäjän tietoja käyttää", kun valitsi E71:stä Valikko - Asennus - Sovell. hall. - GeocachingLive ja siitä Avaa. Tämän jälkeen valikosta "Lue käyttäjän tietoja" esim. "Kysy 1. kerralla" tai "Aina sallittu". Samasta valikosta voi näköjään muuttaa, ettei aina softaa avatessa kysytä internet-yhteysosoitetta ja saako paikannustietoja käyttää. Kyllähän näistä on tainnut olla täällä juttua, mutta on jotenkin mennyt aina ohi.

Avatar
Minneli
Viestit: 126
Liittynyt: Ma 08.12.2008 0:43
Paikkakunta: Vallila, Helsinki

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja Minneli » To 02.04.2009 22:37

Hirmu paljon kiitoksia kaikille vastauksista! Tällä viikolla työt sun muut projektit estävät perehtymästä niihin vielä tarkemmin käytännössä, mutta vaikuttaisi kyllä siltä, että näillä ohjeilla kätköily ulkomailla onnistuu ilman konkurssia. Tapelolle erikoiskiitos tarpeeksi jämäkästä rautalangasta, upposi humanistinkin kaaliin. :lol:

NMS68
Viestit: 308
Liittynyt: Ti 18.12.2007 23:25

Re: Geocaching Liven käyttäminen ulkomailla (taloudellisesti)

Viesti Kirjoittaja NMS68 » Pe 03.04.2009 1:23

rixu kirjoitti:Hmm, itse käynnistin tuon eilen Ubuntu 8.10:ssä firefoxilla täysin ongelmitta. offline-karttoja en kokeillut vielä
Pitäisiköhän päivittää? Minulla on Ubuntu 8.04 LTS (= long term support). Kun käynnistän komentoriviltä, tulee virheilmoitus:
netx: Spec version not supported (supports 1.0)

Toisaalta voisi odottaa versiota 9.04...

Kokeilin Liveä Lissabonissa. Datayhteyttä ei uskaltanut kokeilla, eikä WLANeja sattunut kohdalle. Kätkötiedot pistin gpx:ssä ja kartat tuolla javavirityksellä. Jostain syystä muutamien kätköjen kohdalla laite ilmoitti "Loading description", eikä sitten näyttänyt kätkökuvausta, vaikka kätkön tiedot olivat gpx:ssä. Mistä mahtoi johtua?

Live ei kyllä auttanut löytämään kätköjä. Jos seuraavaan versioon saisi vielä jonkinlaisen kätköluotaimen, joka näyttää kätköpaikalta otetuista kuvista, mistä pitää etsiä. Yhden löysin ja neljää muuta yritin. Kahta en löytänyt edes vihjeen avulla, yhtä en löytänyt edes nyt kolmannella yrityksellä ja yhden etsimisen esti virkapukuinen jästi, joka kovin kiinnostuneesti katseli minua päivystyspisteeltään, kun pysähdyin tarkistamaan, joko olen oikeassa kohdassa. Käytännössä tein niin, että suunnistin paikalle Liven kartan avulla ja perillä varmistin suuntaa käsigepsillä, joka on kuitenkin vähän tarkempi.

Miksiköhän nuo Lissabonin kätköt ovat minulle niin vaikeita... Tavoistani poiketen en kehdannut edes pistää DNF-kuittauksia löytämättä jääneisiin.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Laite- ja ohjelmistoapua”